«Άναψε φως» στα διοικητικά του Π.Ο. Ελασσόνας

ΝΕΑ Γ.Σ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

Αισιόδοξα μηνύματα για το «αύριο» της ομάδας του Π.Ο. Ελασσόνας βγήκαν από την πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του.
Οι παρόντες, στην αίθουσα του Δημαρχείου, φίλοι του Π.Ο.Ε., παράγοντες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και απλοί φίλαθλοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις για τη λειτουργία της ομάδας και για τη νέα αγωνιστική σαιζόν.
[wpg_thumb]
«Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με δικά μας παιδιά να αγωνιστούμε στην Δ΄ Εθνική», ήταν το «ρεζουμέ» μιας ανοιχτής κουβέντας, όπου έγιναν τοποθετήσεις, μέσα σε εξαιρετικά ήρεμο κλίμα. Την Γ.Σ. συντόνιζαν οι κ.κ. Δραγατσίκης, Λυγούρας, Κουκούλης.
Κάποιες από τις τοποθετήσεις:
Γιάννης Δραγατσίκης: «Πρέπει να αποδείξουμε πως η Ελασσόνα μπορεί. Με τα δικά της παιδιά και με σωστή οργάνωση στη Δ΄ Εθνική να τα καταφέρει. Να μην επιβεβαιώσουμε κάποιους άλλους που τόνιζαν όλο το υπόλοιπο διάστημα πως μόνοι εκείνοι ήταν και μετά όλοι οι υπόλοιποι».
Ανδρ. Νικούλης: «Με λυπεί το γεγονός ότι απουσιάζουν μέλη, που είναι εγγεγραμμένα και που σήμερα θα έπρεπε να είναι εδώ».
Νίκος Χουρίδης: «Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο να τραβήξει οικονομικά μπροστά. Κρίμα που οι παλιοί παράγοντες και οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι εδώ να βοηθήσουν και …απουσιάζουν».
Λάζ. Κόσσυβας: «Αν η διοίκηση που θα εκλεγεί, κυνηγήσει τον κόσμο από το γήπεδο, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Πρότασή μου είναι τα δύο μαγαζάκια του Δήμου που είναι αναξιοποίητα στην Ελασσόνα να δοθούν με χαμηλό ενοίκιο στον Π.Ο.Ε. για να υπάρξουν και από εκεί έσοδα, σε συνεργασία με τους φιλάθλους».
Απ. Βάλλας: «Ασχολούνται με τα ίδια πράγματα, τα ίδια πρόσωπα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε ομάδα σε στυλ Π.Α.Ε. ή θέλουμε μια ομάδα με άλλη φιλοσοφία; Η μόνη δύναμη είναι ο κόσμος. Πέντε ηλίθιοι …διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο όλα τα χρόνια. Προτείνω η επιτροπή που θα προκύψει να κάνει διερευνητικές συζητήσεις με τα χωριά και να συζητήσουν με κλιμάκια των τοπικών ομάδων, για να μπορέσουμε να έχουμε προγραμματισμό, ανάπτυξη και υγιή αθλητισμό».
Γιώργος Κουκούλης: «Εγώ θέλω να απευθυνθώ στον Βασίλη Βαρνά, που είναι σήμερα μαζί μας και να τον ρωτήσω αν προτίθεται να έρθει και να βοηθήσει».
Βασίλης Βαρνάς: «Αν υπάρξει κάποιο σχήμα, με τοπικούς επιχειρηματίες, προτίθεμαι όχι να είμαι μπροστάρης αλλά να βοηθήσω και εγώ. Εάν δεν υπάρξει χρονοδιάγραμμα και προγραμματισμός δεν θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί μπορούμε. Θα μπορούσε η ομάδα να αγωνιστεί στη Δ΄ Εθνική, με ένα μπάτζετ από 80.000-100.000 ευρώ και με τα δικά της παιδιά να παραμείνει στην κατηγορία. Με την βοήθεια του κόσμου και των χορηγών, σε μια συνολική προσπάθεια. Γιατί αν είναι να μπει ένας μπροστά, τότε και δεν θα καταφέρει τίποτα και θα κρίνεται και θα στιγματίζεται. Στην πιο πάνω κατεύθυνση, όπου θα είμαστε όλοι μαζί, είμαι μαζί σας».
Θωμάς Ζηρδέλης: «Στηρίζω το πλάνο του Βασίλη Βαρνά και είμαι μαζί του. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε, να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο μια ομάδα με σοβαρότητα και πρόγραμμα».
Αχιλ. Κίτσας: «Έχω διαπιστώσει ότι πολλοί ενδιαφέρονται σήμερα να βοηθήσουν. Θέλουμε ανθρώπους που να έχουν χρόνο. Και ένας τέτοιος είναι και ο Μάκης Πίπιλας».
Μάκης Πίπιλας «Σήμερα αποφάσισα να είμαι μαζί σας, γιατί βλέπω κάτι σοβαρό να ξεκινάει».
π. Ιωάννης Κατσάρας: «Είναι μια ευκαιρία να δούμε με σοβαρότητα το θέμα του Π.Ο.Ε., με δύναμη, με αυτοπεποίθηση, με πραγματικό ενδιαφέρον. Χαίρομαι που αφυπνίστηκε η Ελασσόνα. Η ομάδα μας έχει τη δική της βαρύτητα για τον τοπικό αθλητισμό. Χρειάζεται μια νέα διοίκηση που θα λειτουργήσει με ένα θεσμικό πλαίσιο, που θα δώσει βαρύτητα στη στήριξη των ντόπιων παιδιών, ακόμη και αυτών που αγωνίζονται και σ΄ άλλες κατηγορίες. Για να είναι η ομάδα πραγματικά εκπρόσωπος της περιοχής μας και για να έχει άριστη συνεργασία με ομάδες άλλων κατηγοριών. Πρέπει να αφήσουμε το «εγώ» και να δούμε το «εμείς». Να δοθεί μεγάλη σημασία και σε άτομα που πέρασαν παλαιότερα από τη θέση του παράγοντα και έχουν εμπειρία».

Η επόμενη και δεύτερη επαναληπτική συνέλευση ορίστηκε για μεθαύριο Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, όπου και θα προκύψει το νέο Δ.Σ. του Π.Ο.Ε.
Βέβαια, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει θετικά για τον Π.Ο.Ε., τότε η ομάδα …οδηγείται στο Πρωτοδικείο, κατάσταση που προφανώς δεν θέλει κανείς να ζήσει η ιστορική ομάδα της Ελασσόνας.
Πάντως, έως τώρα οι διεργασίες συνεχίζονται και τα δείγματα είναι θετικά.
Τα μέλη που αποχωρούσαν από την αίθουσα, μιλούσαν για σοβαρή λύση την συμβολή Βασ. Βαρνά και των υπόλοιπων επιχειρηματιών, έτσι ώστε να παρουσιαστεί ο Π.Ο.Ε. στα γήπεδα της Δ΄ Εθνικής και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Add Comment