Ολοκληρώθηκε το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα πάλης στη Λάρισα

Χρυσά μετάλλια πήραν η Μαρία Πρεβολαράκη (55κ.) και η Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ.) στο 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα πάλης στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.
Δεν είναι, ωστόσο, οι μόνες ελληνικές διακρίσεις καθώς πήραν ασημένια οι Σταυρούλα Ζυγούρη (67κ.) και Αννη Μπαρτανιάν (72κ.) και χάλκινα η Ευδοξία Παυλίδου (58κ.) και η Δήμητρα Χριστοδουλάκη (63κ.).
Στα 55κ., η Μαρία Πρεβολαράκη που έχει προκριθεί ήδη στους Ολυμπιακούς επικράτησε με 8-0 της Μπεντίχα Γκουν (Τουρκία). «Πρόκειται για μία ωραία εμπειρία να αγωνίζεσαι μέσα στη χώρα σου και να ακούς τον εθνικό ύμνο. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό και οι αντίπαλες, δυνατές. Πολλές από αυτές έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ετσι ήταν και ένα δυνατό τεστ για την διοργάνωση του Λονδίνου. Είμαι ευχαριστημένη και θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που μας στηρίζουν», είπε μετά την νίκη της.
Στα 63κ., η Αγόρω νίκησε στον τελικό την Ισπανίδα Γκαρθία Ιρίν με 3-1. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Δήμητρα Χριστοδουλάκη και η Γαλλίδα Μαριάνα Κόλιτς. «Χαίρομαι για την πρωτιά αλλά είμαι στενοχωρημένη γιατί δεν προκρίθηκα στους Ολυμπίακούς. Τον Σεπτέμβριο θα αγωνιστώ στο παγκόσμιο και έχω στόχο το μετάλλιο. Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα γιατί αναβαίνει και το επίπεδο του ελληνικού αθλητισμού», δήλωσε η τριταθλήτρια Ευρώπης.
Η Σταυρούλα Ζυγούρη δεν τα κατάφερε στα 67κ. να πάρει χρυσό αλλά είναι ευχαριστημένη από το ασημένιο. «Πρόκειται για το καλύτερο Μεσογειακό Πρωτάθλημα που έχει διεξαχθεί στην ιστορία του θεσμού. Παρά τα προβλήματα που έχει η χώρα έγινε η καλύτερη δυνατή χρήση του υλικού.
Η διοργάνωση θα συνεχιστεί αύριο με τους αγώνες της ελληνορωμαϊκής (09.30).
Στις 19:00 το Σάββατο η τελετή έναρξης με συναρπαστικούς αγώνες και πλούσιο θέαμα.

Add Comment