Τραυματισμός …τραυματιοφορέα στο Κ.Υ. Ελασσόνας!

Φωτό αρχείου
Συνέβη και αυτό στην Ελασσόνα. Τραυματιοφορέας του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας…τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας, την περασμένη εβδομάδα.
Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, το πρωί, και όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποκολλήθηκε το μανόμετρο (όργανο μέτρησης της πίεσης αερίων) φιάλης οξυγόνου, πιθανόν λόγω της πίεσης, με αποτέλεσμα αυτό να εκτιναχθεί και να τραυματίσει σοβαρά τον άτυχο εργαζόμενο στο μάτι!
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο εργαζόμενος, που το τελευταίο διάστημα παρείχε τις υπηρεσίες του στο Κ.Υ. Ελασσόνας(προερχόμενος από την Λάρισα) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύτηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική, ευρισκόμενος εκτός κινδύνου. Ήδη αναρρώνει, η κατάσταση της υγείας του βαίνει βελτιούμενη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Γουναράς, ενημερώθηκαν η διοίκηση του ΓΝΛ, η Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και οι Εισαγγελικές αρχές. Ακόμη, ο κ. Γουναράς, με αφορμή το περιστατικό, υπενθυμίζει τη θέση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ) για την ύπαρξη Τεχνικών Ασφαλείας στα νοσοκομεία.
Γιάννης Μουκίδης

Add Comment