Αναβίωσε το έθιμο του Αγίου Αθανασίου στο Δρυμό

Οι δρυμιώτες αποφάσισαν να γιορτάσουν στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, επιμένοντας στην αναβίωση των παλιών πανηγυριών τους στα τρια νεόκτιστα, κατάλευκα σαν περιστέρια, εξωκλήσια του χωριού τους, μοιράζοντας έτσι τη χαρά της εξόδου τους στην καταπράσινη φύση που τα πλαισιώνει, δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία να ξαναζήσουν την πασχαλιάτικη χαρά τούτης της εποχής και του 40ήμερου του Πάσχα.
Μέσα σε μια ηλιόλουστη, δροσερή ανοιξιάτικη μέρα οι περισσότεροι κάτοικοι έσμιξαν σε αυτή τη χαρά της μάζωξης στην ολάνθιστη και αρωματισμένη από τα ανοιξιάτικα αγριολούλουδα και τα βαθυγάλαζα, αναγεννημένα στη φυλλωσιά τους δέντρα, σε μια σύμπνοια της στενής σχέσης των χωρικών μεταξύ τους.
[wpg_thumb]
Οι πρόθυμες και πρόσχαρες γυναίκες του χωριού ετοίμασαν για τούτη την εκδήλωση ποικίλα εδέσματα (από πίτες έως γλυκά και μπισκοτάκια) προσφέροντάς τα μαζί με τον υπαίθριο καφέ.
Στο τέλος αυτής της όμορφης και σημαντικής εκδήλωσης οι γυναίκες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην αυλή του εξωκλησιού, που είναι από τα αγαπημένα μας.
Αγαθή Αρσένη – Γκανάτσιου

Add Comment