Κρίμα για τον Π.Ο.Ε.

ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ 2-0

*ΠΟΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ *ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΪΝΤ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΟ 67΄

Των Χρήστου Αρχοντούλη, Γιάννη Μουκίδη

Κρίμα για τον Π.Ο.Ε. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Ελασσόνας αν και καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ηττήθηκε από την έμπειρη Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 2-0, σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Πάνω από 1.500 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο παρά τον βροχερό καιρό και δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα, είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να μάχεται σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην Καρδίτσα που στο πρώτο ημίχρονο αλλά και μέχρι να γίνει το 0-1 στο 67’, δεν έδειχνε κάτι το ιδιαίτερο.
Αντίθετα ο Π.Ο.Ε. παρά τις τελευταίες εξελίξεις και τα όσα διαδραματίστηκαν είχε ψυχή, πάθος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με κορυφαία αυτή του Αριανούτσου στο 60΄ της αναμέτρησης που δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Αναστασίου.
Και αφού δεν έγινε το 1-0, στο 67΄, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ ο Φαλάγγας έκανε το 0-1 γκολ για το οποίο δικαιολογημένα υπήρξαν διαμαρτυρίες, ενώ στο 86΄, με κεφαλιά ο Χατζηρίζος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Στο τέλος πάντως εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς ο κόσμος αναγνώρισε την υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Π.Ο.Ε. που ξέσπασαν σε λυγμούς και τους χειροκρότησε θερμά, λέγοντας: «Εσείς κανονικά έπρεπε να είστε οι πρωταθλητές, όλοι γνωρίζουμε τι έφταιξε και μπράβο σας για όλη τη χρονιά».
Παρά την κρισιμότητα του αγώνα είδαμε και ωραίες σκηνές στο τέλος με τους παίκτες των δύο ομάδων να αληλλοσυγχαίρονται. Το ποδόσφαιρο έτσι πάει μπροστά και έχει ανάγκη από τέτοιες εικόνες που δείχνουν το επίπεδο των αθλητών, αλλά και των προπονητών που τους κατευθύνουν.

[wpg_thumb]
ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο Π.Ο.Ε. ΣΤΟ Α΄ΜΕΡΟΣ
Στο παιχνίδι ο Π.Ο.Ε. παροτρυνόμενος από τους φιλάθλους του ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα και με ενθουσιασμό και μόλις στο 6΄ είχε μια καλή στιγμή, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Χάμου, ο Αναστασίου έπεσε στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 20΄ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν και πάλι τη μεγάλη ευκαιρία για γκολ, αλλά στην κεφαλιά προς τα πίσω του Κλάζογλου ο Μουρατίδης που βγήκε τετ-α-τετ πλάσαρε άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 25΄, η Αναγέννηση που μέχρι εκείνο το σημείο δεν απείλησε την εστία του Μπαϊμάκη βρέθηκε στην αντεπίθεση, αλλά στην παράλληλα σέντρα του Φαλάγγα από τα δεξιά δεν πρόλαβε ο Μπουντούρης την μπάλα, που λίγο μετά στο 26΄ έπιασε χλιαρό σουτ χωρίς πάντως να ανησυχήσει ο Μπαϊμάκης, που μπλόκαρε την μπάλα.
Σε σουτ του Αριανούτσου στο 27΄, ο γκολκίπερ της Καρδίτσας απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 39΄, ο Ντιουτσαρίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της καρδιτσιώτικης ομάδας και απομακρύνθηκε στη συνέχεια από την περιοχή του Αναστασίου.
Με τη συμπλήρωση των 45΄ ο Τζορμπατζάκης έπιασε δυνατό σουτ από αριστερά και πλάγια, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-0
Η ομάδα της Ελασσόνας ξεκίνησε με πολύ διάθεση και το δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να πετύχει κάποιο τέρμα.
Και στο 60΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, όταν ο Καραΐσκος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Αριανούτσο μέσα στην περιοχή, εκείνος πλάσαρε, όμως ο Αναστασίου με αυτοθυσία απέκρουσε την μπάλα και απέτρεψε το γκολ.
Ο ΦΑΛΑΓΓΑΣ 0-1
Αν και καλύτερος ο Π.Ο.Ε., η Αναγέννηση ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ στο 67΄.
Από μπροστινή μπαλιά του Μπουντούρη, ο Μάνθος Φαλάγγας-πρώην παίκτης της ΑΕΛ- από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ πρόλαβε την έξοδο του Μπαϊμάκη και με πλασέ πέτυχε το 0-1, γκολ που έτρεξε και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του προς την πλευρά των φιλάθλων της Καρδίτσας.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ
Εν συνεχεία οι παίκτες του Αλέξη Αλεξανδρή προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 76΄ σε σέντρα του Καραΐσκου ο Τζορμπατζάκης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
ΧΑΤΖΗΡΙΖΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ 0-2
Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, στο 86΄, από σέντρα του Μυργιώτη ο Χατζηρίζος με καρφωτή κεφαλιά καθώς πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας έκανε το 0-2 και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Κουτσιαύτης (Άρτας) προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος, αλλά σίγουρα ο πρώτος επόπτης κ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) ελέγχεται
για τη φάση του πρώτου γκολ όπου φάνηκε ότι υπήρχε περίπτωση οφσάιντ. Χωρίς προβλήματα ο δευτερος επόπτης κ. Πασχάλης (Ηπείρου).
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι: Καραΐσκος (40΄), Θανάσης (72΄-ήταν στον πάγκο και διαμαρτυρήθηκε προς τον επόπτη), Αποστόλου (78΄), Χάμος, (85΄), /Βράκας (5΄), Δημόπουλος (58΄), Αθανασιάδης (63΄), Φαλάγγας (67), Αναστασίου (89΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Π.Ο.Ε. (Αλέξης Αλεξανδρής): Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος, Τζορμπατζάκης, Αποστόλου, Ντουτσαρίδης, Σκλάβος (90΄+3 Μακρής), Μουρατίδης (74΄ Αλεξανδρής), Χάμος, Αριανούτσος, Καραΐσκος, Ρέτσας (81΄ Παγκαρλιώτας).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ. (Σάκης Θεοδοσιάδης): Αναστασίου, Φωτιάδης (90΄+2 Γόρδιος), Φαλάγγας (75΄ Μυργιώτης), Κλάζογλου, Πέτρου, Κουρκούλας, Βράκας, Δημόπουλος (88΄ Ντόβας), Μπουντούρης, Χατζηρίζος, Αθανασιάδης.
*Πάνω από 1.500 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ελασσόνας, ανάμεσά τους δε ήταν και 100 Καρδιτσιώτες.
*Δυνατή βροχή έπιασε 20΄ πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και οι ομπρέλες έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά ευτυχώς με την έναρξη του αγώνα ο καιρός βελτιώθηκε, όμως και πάλι προς το τέλος άρχισε να βρέχει.
*Πάντως το καταπράσινο τοπίο ήταν ειδυλλιακό με φόντο τον χιονισμένο Όλυμπο, παρότι βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν την Πρωτομαγιά.
*Αρχηγοί για τις δυο ομάδες ήταν για τον Π.Ο.Ε. ο Γιάννης Αποστολόπουλος και για την Αναγέννηση ο Σωκράτης Μπουντούρης.
*Μια αγκαλιά όλοι οι παίκτες του Π.Ο.Ε. μπροστά από τον πάγκο γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους, που τους προέτρεψαν για νίκη.
*Στο 8΄ και με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εισήλθαν στο γήπεδο οι φίλοι της Αναγέννησης Καρδίτσας, που μετέβησαν στην Ελασσόνα με δύο λεωφορεία και με Ι.Χ.
*Δύο φίλαθλοι του Π.Ο.Ε. ύψωσαν την ελληνική σημαία σε διπλανό κτίριο από το γήπεδο.
*Παράγοντες του Οικονόμου Τσαριτσάνης και του Τυρνάβου βρέθηκαν στο γήπεδο της Ελασσόνας.
* Δακρυγόνα πετάχτηκαν κατά την έξοδο των φιλάθλων των φιλοξενουμένων προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φίλαθλοι, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, ακόμη και αστυνομικοί να αναζητήσουν νερό για να ρίξουν στα δακρυσμένα μάτια τους.
*Στον αγώνα ήταν οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Καρδίτσας κ. Πασχόπουλος, Παπαλός, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ.Γρηγορίου, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Αλέξης Αλεξανδρής: Χάσαμε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Αγωνιστικά, τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Παρά τα όσα προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, αγωνιστήκαμε με ζωντάνια και δύναμη, χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες, ήμασταν πολύ καλοί, αλλά… δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Στη συνείδηση του κόσμου, σε όλους εμάς αυτή η ομάδα, η ομάδα του Π.Ο.Ε. είναι πρωταθλήτρια. Είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε. Προσωπικά είμαι περήφανος που προπονούσα όλο αυτό το διάστημα αυτά τα παιδιά. Προσπαθήσαμε, αλλά…κάποιος δεν ήθελε να βγει ο Π.Ο.Ε. Όλοι ξέρουν πολύ καλά ποιος έφταιξε. Σ΄ αυτή τη ζωή καλό κάνεις, κακό κάνεις… το πληρώνεις.
Σάκης Θεοδοσιάδης: Κάτω από πολύ μεγάλη πίεση, το τελευταίο διάστημα, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε μέσα στην Ελασσόνα μια σημαντική νίκη. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια τους και για τη νίκη. Για το πρώτο γκολ, δεν είχα καλή οπτική γωνία και δεν μπορώ να πω για το αν ήταν οφσάιντ. Στο α΄ ημίχρονο η ομάδα μου ήταν όχι τόσο καλή. Η Ελασσόνα είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και εύχομαι τα καλύτερα στον Π.Ο.Ε. Παρά την κρισιμότητα του παιγνιδιού, ήταν πολύ καλή, κόσμια η συμπεριφορά.

Add Comment