«Μέρες Μουσικής» στο Βόλο από τον Δήμο Ελασσόνας και το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

Σειρά Συναυλιών με τίτλο «Μέρες Μουσικής» στα πλαίσια των εορτασμών ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1912-2012:100 Χρόνια Ελευθερίας

Μια μαγική βραδιά έζησαν όλοι αυτοί ,που ,το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 28/3/2012 , κατέκλυσαν το θέατρο της Π. Ηλεκτρικής στο Βόλο , προκειμένου να απολαύσουν ένα σπάνιο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη και μουσουργό Γ. Μουζάκη και να δουν ξανά την γνωστή Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας ,με μαέστρο στον κ. Δ. Τσιαβέ και τους υπέροχους ερμηνευτές Γ. Αποστολόπουλο και Ευλ. Ντούλα.

[wpg_thumb]
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Μέρες Μουσικής», που διοργανώνονται από τον Δήμο Ελασσόνας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και με αυτό τον τρόπο θα ταξιδέψουν παντού την Ελασσόνα και την Ιστορία της μέσα από τη μουσική ,γιορτάζοντας τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της .

Η ξεχωριστή ,για το μέγεθός της , εκδήλωση , διοργανώθηκε με την εγγύηση ποιότητας του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας στο Βόλο, με τη συμμετοχή της περίφημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας (Μαέστρος Δ. Τσιαβές-) ,στο τραγούδι σπουδαίους σολίστες (Γ. .Αποστολόπουλος, Ευλ. Ντούλα), τη σκηνοθετική επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ-Βόλου κ. Σπ. Μαβίδη (ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ) , κείμενα (Μαρίνα Μανθογιάννη-Μουσικός ),με ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου(Κ. Μ.Χαϊντούτη,Ειρ. Κουτρουμάνου) , με χορογραφίες από την κ. Βάσω Τηλιοπούλου ,θαυμάσιους χορευτές από τη Σχολή Χορού CHORUS LINE Βόλου ,με Βιντεοπροβολή (Γ. Τζήκας) και με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών ,που περιελάμβανε ένα υπερθέαμα με θαυμάσιες μουσικές , εκπληκτικές φωνές ,πρόζα, σκηνικά και θαυμάσιες χορογραφίες , από τους καλύτερους καλλιτέχνες του είδους .

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , που είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,έχει πρόσφατα ,επίσης, διοργανώσει , σε συνεργασία με σπουδαίους φορείς και ανθρώπους της Τέχνης,έχοντας την αποκλειστική επιμέλεια και τον συντονισμό , μεγάλες εκδηλώσεις πολιτισμού , οι οποίες ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα (μέσω του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο) και συγκεκριμένα στους Μ. Χατζιδάκι, Στ. Καζαντζίδη, Σ. Βέμπο, Νίκο Καββαδία ,Ν. Γκάτσο ,Οπερέτα και Μιούζικαλ.

«Μέρες Μουσικής» -Μια μεγάλη προσφορά στον Πολιτισμό

Η σειρά των εκδηλώσεων «Μέρες Μουσικής» ,που διοργανώνονται από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,τον Δήμο Ελασσόνας και όλους τους κατά τόπους Συλλόγους-Μέλη του σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνουν μουσικές περιπλανήσεις στις καλύτερες μουσικές από όλο τον κόσμο , με μουσική επιμέλεια του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας κ. Δημ. Τσιαβέ , με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών και σπουδαίων σολίστ,ερμηνευτών, σκηνοθετών ,χορογράφων ,χορευτών ,ηθοποιών και ανθρώπων της Τέχνης ,που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη μουσική πανδαισία και που αναδεικνύει έναν σπουδαίο τόπο ,με μεγάλη μουσική παράδοση και προσφορά στον πολιτισμό .
Έτσι η Ελασσόνα και ο Όλυμπος , με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή τους , συμβάλλουν στον Πολιτισμό , μέσα από τις σπουδαίες Εθελοντικές Οργανώσεις ,που αναλαμβάνουν και καταφέρνουν ,σε περίοδο κρίσης , να προσφέρουν σπάνιας ομορφιάς πολιτιστικές εκδηλώσεις .Είναι μια ακόμα προσφορά του Δήμου Ελασσόνας ,του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και των Μελών του στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών ,αλλά και Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας ,στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι «οι σπουδαίες αυτές πολιτιστικές παρεμβάσεις ,οι οποίες ενεργοποιούν δεκάδες ανθρώπους της τέχνης ,θα συνεχιστούν ,αφού ήδη ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με σπουδαίους φορείς και καλλιτέχνες , με σκοπό ,παρά τις συνθήκες απόλυτης κρίσης ,κοινωνικής και οικονομικής , ο Πολιτισμός και οι Τέχνες να έχουν τον ρόλο που τους ανήκει» .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης,ο Αντιδήμαρχος Βόλου (Πολιτισμού) κ. Παντσάς Απ., ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τζιόκας Φώτης , ο Δημοτικός Σύμβουλος Ελασσόνας και πρώην Γ.Γ. Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» Δικηγόρος κ. Γάτσας Νικ. ,η προϊστ.της ΙΕ’ Εφορίας Προϊστ. &Κλασσικών Αρχαιοτ. Λάρισας κ. Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου ,άνθρωποι των Τεχνών και της Μουσικής και εκατοντάδες φίλοι της ποιοτικής μουσικής και του Γ. Μουζάκη .

Θέματα #Βόλος #Ελασσονίτες Μαγνησίας #Μουζάκης #παράσταση