το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε το άθλημα, αναδεικνύουμε τον Όλυμπο»

Αποτελούν την έναρξη της διεξαγωγής μίας σειράς διεθνών αγώνων που θα γίνουν με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την κατάκτηση του Ολύμπου

«Ευκαιρία για προβολή των δυνατοτήτων αλλά και της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς του Ολύμπου» χαρακτήρισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορειβατικού σκι (Οpen) που διεξάγεται στον Όλυμπο το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Οι αγώνες αυτοί γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.), τον Χ.Ο.Σ Ελασσόνας, τον Δήμο Ελασσόνας και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Αιρετή Περιφέρεια στην ανάπτυξη και ανάδειξη του Ολύμπου αλλά και την προστασία του ως φυσικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς. «Στόχος της Αιρετής Περιφέρειας είναι η αξιοποίηση του Ολύμπου μέσα από ήπιες μορφές ανάπτυξης, με γνώμονα πάντα την περιβαλλοντική προστασία του μυθικού Όρους. Η διοργάνωση των αγώνων ορειβατικού σκι θα είναι ένα test event για τη διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που στοχεύουμε να διοργανώσουμε το 2013 και το οποίο θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό αθλητών και συνοδών δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία», τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.
Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν την έναρξη της διεξαγωγής μίας σειράς διεθνών αγώνων που θα γίνουν στον Όλυμπο με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, τον Αύγουστο του 1913 από τους Ελβετούς Frederic Boissonas και Daniel Baud-Bovy με οδηγό τον Χρήστο Κάκκαλο. Στόχος αυτών των αγώνων είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς των ελληνικών βουνών.
Η τοποθεσία διεξαγωγής των αγώνων είναι οι Βρυσοπούλες Ολύμπου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ των κορυφών του Αγίου Αντωνίου, του Σκολιού και του Χριστάκη. Οι αθλητές θα μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν μεταξύ δύο διαδρομών, υψομετρικής διαφοράς 1293μ. και 2143μ. Οι αγώνες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (I.S.M.F)
Το Ορειβατικό Σκι αποτελεί μια αθλητική δραστηριότητα η οποία διεξάγεται ελεύθερα στο βουνό, ανεξάρτητα από την ύπαρξη τεχνικών μέσων (τεχνητές πίστες και αναβατήρες). Είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα το οποίο συνδυάζει στοιχεία από το Αλπικό Σκι, το Σκι Αντοχής καθώς και μια μεγάλη ποικιλία ορειβατικών τεχνικών ανάλογα με τη μορφολογία του βουνού.

Θέματα #Όλυμπος #ορειβατικό σκι