Διαμορφώνεται ο χώρος δίπλα στο δημοτικό πάρκιγκ μέσω ΕΣΠΑ

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στο ΕΣΠΑ το έργο «Περιβαλλοντική αποκατάσταση – Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Ελασσόνας (παράπλευρα του Διοικητηρίου και στο Ο.Τ. Γ321)» προϋπολογισμού 547.350 € με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Έργο που συμβάλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος»

 Σημαντικές αναπλάσεις για την πόλη της Ελασσόνας φέρνει η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Περιβαλλοντική αποκατάσταση – Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Ελασσόνας (παράπλευρα του Διοικητηρίου και στο Ο.Τ. Γ321)» προϋπολογισμού 547.350 €.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Έργα όπως αυτό, συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβαθμίζονται δύο χώροι συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι υποβαθμισμένοι. Στόχος μας μετά το πέρας των εργασιών είναι η δημιουργία χώρων περιβαλλοντικά αναμορφωμένων και φιλικών για τους κατοίκους της περιοχής».

Το έργο αφορά σε εργασίες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου πλησίον του Διοικητηρίου καθώς και του κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ.Γ.321 στην πόλη της Ελασσόνας.

Ο κοινόχρηστος χώρος παραπλεύρως του Διοικητηρίου βρίσκεται εντός του κέντρου του πολεοδομικού ιστού της Ελασσόνας και πρόκειται για ανισόπεδη έκταση επιφάνειας 1.920 τ.μ. ακανόνιστου σχήματος που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της πόλης και απέχει λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και η ανατολική του πλευρά ορίζεται από το χώρο του Διοικητηρίου, του δημοτικού parking, και του δικαστηρίου. Ο χώρος αυτός είναι αδιαμόρφωτος και εγκαταλειμμένος.

Ο κοινόχρηστος χώρος του Ο.Τ. Γ321 περικλείεται από τις οδούς Κανάρη και Ανθεμίου και των αυτών κάθετων πεζοδρόμων εντός του πολεοδομικού ιστού της Ελασσόνας. Πρόκειται για επίπεδη έκταση επιφάνειας 6.100 τ.μ. μαζί με τους παράπλευρους πεζοδρόμους. Ο χώρος αυτός είναι επίσης αδιαμόρφωτος και εγκαταλειμμένος.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε:

– Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, τοποθέτηση κηποχώματος, επιχώσεις κλπ)

– Εργασίες τεχνικών έργων (κράσπεδα, ξύλινες κατασκευές, κάδοι απορριμμάτων κλπ)

– Εργασίες επιστρώσεων (βοτσαλόπλακες, μάρμαρα, ξύλινες επιφάνειες κλπ)

– Εργασίες πρασίνου (χλοοτάπητας, δίκτυο άρδευσης, δένδρα, θάμνοι κλπ)

Add Comment