Σχολεία της Λάρισας στον Όλυμπο με ξεναγό το ΚΠΕ

Το 1ο ΓΕΛ και το 10ο ΓΕΛ Λάρισας επισκέφθηκαν το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας και τον Όλυμπο την 16-2-2012 και την 23-2-2012 αντίστοιχα. Ο περιβαλλοντικές ομάδες των μαθητών των δύο σχολείων, αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Κέντρου, περπάτησαν στις χιονισμένες πλαγιές του βουνού και απόλαυσαν τα ολύμπια τοπία.
Το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας, προκειμένου να υποστηρίξει την επισκεψιμότητα των σχολείων στα οικολογικά πεδία δράσης του Κέντρου στους Δήμους Ελασσόνας και Αγιάς, προγραματίζει τη συμμετοχή 60 περιβαλλοντικών ομάδων μαθητών, που θα συμμετέχουν σε προγράμματα του Κέντρου.

[wpg_thumb]

Παράλληλα, το Κέντρο, στο πλαίσιο υποστήριξης επιμορφωτικών προγραμμάτων δια βίου μάθησης, θα υλοποιήσει τον προσεχή Μάρτιο δύο επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων με θέματα «Φύση και Παράδοση του Ολύμπου» και «Αειφόρος Ανάπτυξη, Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική των Οικισμών του Κισσάβου», επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των ενηλίκων στην ανάδειξη και την προστασία της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. Το περιεχόμενο των επιμορφωτικών προγραμμάτων περιλαμβάνει θέματα όπως η οικολογία του Ολύμπου και του Κισσάβου, σύνδεση εκπαίδευσης και φύσης, η αειφόρος ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών, ο λαϊκός πολιτισμός, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική κ.ά. Η ανάπτυξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων θα υποστηριχθεί από τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, το ΤΕΙ Λάρισας, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας Α.Ε. ΟΤΑ, καθώς και από άλλους εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.

Add Comment