Με πλήθος κόσμου και πολύ κέφι γιορτάσθηκε το τριήμερο της Αποκριάς στη Δολίχη.

Το Σάββατο 25/2 (8:30 μ.μ.) άναψε ο καθιερωμένος “Νταμπρές” (φανός) στην κεντρική πλατεία. Με μουσική, τραγούδια και χορούς ο κόσμος που παρευρέθηκε απόλαυσε τον τραχανά με τη γίδα βραστή που προσέφερε ο σύλλογος γυναικών, ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, προσέφερε το κρασί.

Την Κυριακή 26/2 (6:00 μ.μ.) από τον πολιτιστικό Δολίχης διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το αποκριάτικο παιδικό πάρτι. Συμμετείχαν δεκάδες παιδιά που διασκέδασαν “με την ψυχή τους” με τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους, οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα ξέφρενο πρόγραμμα. Προσφέρθηκαν εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς, καθώς και δώρα στα παιδιά από τον πολιτιστικό σύλλογο Δολίχης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα “Τάκης Τσιόγκας” του Πολιτιστικού Κέντρου Δολίχης.

Στις 10:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο γυναικών Δολίχης η ετήσια χοροεσπερίδα στην ταβέρνα του Κώστα Λιόλιου. Εφέτος, η εκδήλωση περιλάμβανε ορχήστρα με ζωντανή μουσική (Αγριόδημος στο τραγούδι και Μπαλογιάννης στο κλαρίνο), καθώς και πλούσια λαχειοφόρο. Το χορευτικό των γυναικών “άνοιξε” την εκδήλωσε με μακεδονικούς χορούς και το κέφι διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας (27/2) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Τάκης Τσιόγκας” του Πολιτιστικού Κέντρου λόγω του τσουχτερού κρύου και της έντονης χιονόπτωσης. Ο κόσμος που παρευρέθηκε ήταν αρκετός και είχε στη διάθεση του τη φασολάδα από τον πολιτιστικό σύλλογο συνοδεία με χαλβά, ελιές, τουρσί, ψωμί και κρασί.

Σημειώνεται ότι και φέτος τα έξοδα των αποκριάτικων εκδηλώσεων καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές συλλόγους.

Add Comment