Συνέντευξη τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Ηρώς Διώτη

(Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν εκτός από τη βουλευτή, ο Πέτρος Παπαγεωργίου γραμματέας της Κίνησης Λάρισας του ΣΥΝ και ο Δημήτρης Γελαλής, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ)

Εισήγηση Σ/Τ Ηρώς Διώτη

Την Κυριακή ζήσαμε την πιο μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενάντια στην νέα δανειακή σύμβαση στην Αθήνα, στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο λαός σαφώς μίλησε, μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Το μνημόνιο 2 το ψήφισαν 199 βουλευτές και το αποδέχονται μερικές δεκάδες μεγαλοεπιχειρηματιών η Τρόικα και οι δανειστές, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το απορρίπτει όλη η χώρα.
Με θλίψη και οργή διαπιστώσαμε άλλη μια φορά ότι το πραξικόπημα της ελληνικής κυβέρνησης, που το σχεδίασε και το εκτέλεσε με την συμφωνία των δανειστών, είναι βαφτισμένο σε μονόδρομο για να αποφύγουμε την καταστροφή. Αυτό είναι απόλυτο ψέμα, και ως αριστερά το έχουμε επισημάνει από την αρχή ότι αυτό το πρόγραμμα της πιο άγριας λιτότητας και περικοπής μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Καμιά χώρα δεν σώζεται με κατεστραμμένους και ζητιάνους τους κατοίκους της.
Χαιρετίζουμε τα αμέτρητα πλήθη των απλών πολιτών που έμειναν επί ώρες στους δρόμους της Αθήνας και στο Σύνταγμα παρά τον πόλεμο που εξαπολύθηκε εναντίον τους από την αστυνομία, με χημικά χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πολύ ξύλο. Αρνούμαστε να μπούμε στο παιχνίδι των κυρίαρχων ΜΜΕ που αντί να προβάλει αυτόν τον κόσμο, προέβαλε καμένα κτίρια και επεισόδια. Η τρομοκρατία της Κυριακής ταιριάζει γάντι σε ένα καθεστώς μειοψηφικό, γαντζωμένο στην εξουσία.
Το Μνημόνιο που ψηφίστηκε την Κυριακή θα επιφέρει βίαιες αλλαγές στην κοινωνία και όχι μόνο. Με τα προβλεπόμενα στα παραρτήματά του επιχειρείται η πλήρης απελευθέρωση πολλών επαγγελμάτων αλλά και η απελευθέρωση του τομέα των μεταφορών. Διαλύονται Οργανισμοί που προσφέρουν κοινωνικό έργο και δε στοιχίζουν τίποτα στο κράτος, όπως ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ. Πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και οι συνταξιούχοι. Ιδιωτικοποιούνται πλήρως δημόσιοι Οργανισμοί και ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία. Είναι προφανές ότι ο στόχος τους είναι η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η δημιουργία ζωνών εντός της Ευρώπης, όπου θα υπάρχουν εργαζόμενοι των 200 και 300 ευρώ για να πλουτίζουν οι λίγοι.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διασκεδάζει τις εντυπώσεις με τις δηλώσεις του για εκλογές τον Απρίλιο. Είναι φανερό ότι το τελευταίο που θέλουν είναι να μιλήσει ο κόσμος. Σε ένα δικομματικό σύστημα που καταρρέει, αυτό που επιθυμούν είναι να αποφύγουν τις εκλογές και να τις «τραβήξουν» όσο πιο πίσω γίνεται. Εμείς ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα. Όχι όμως επειδή είναι πανάκεια αλλά επειδή προκύπτει ζήτημα δημοκρατίας, πρέπει να μιλήσει ο λαός κι επειδή οι εκλογές θα απελευθερώσουν και θα αναδιατάξουν τις δυνάμεις που απαγκιστρώνονται από τον δικομματισμό.
Οι εκλογές μάλιστα ίσως αποτελούν ένα μέσο απέναντι σε αυτούς, ώστε να διαμορφωθεί ένας άλλος πολιτικός συσχετισμός αλλά και μία άλλη κοινωνική πλειοψηφία, με πυρήνα της Αριστερά, κάτω από την πίεση του κόσμου, που θα συνδιαμορφώσει μία άλλη πολιτική για την χώρα.
Ήδη από την Κυριακή φάνηκε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα ήταν ένα τεράστιο ψέμα που καταρρέει. Ως ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε ότι η μάχη τώρα ξεκινάει. Θα σταθούμε κοντά στο κόσμο και θα είμαστε δίπλα του στις κινητοποιήσεις. Ο λαός είναι αυτός που θα καθορίσει τις εξελίξεις και θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Σχετικά με το Eurogroup

Από τη συνεδρίαση στο σημερινό Eurogroup προκύπτει ότι όλο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε, κατ’ επιταγή της τρόικας και των δανειστών μας, είναι εξ ολοκλήρου στο κενό. Όλη η ιστορία για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, όλοι οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία ήταν καθαρά για εσωτερική κατανάλωση. Εν τέλει προκύπτει ότι το PSI είναι στο αέρα. Αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχουν τεράστιες αντιθέσεις στο κυρίαρχο μπλοκ της τρόικα και όλα αυτά δε είναι ούτε είναι η λύση ούτε είναι η απάντηση στην κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σχετικά με τις δηλώσεις Schäuble

Αυτό που αποδεικνύουν οι δηλώσεις Schäuble για τις κυβερνήσεις τεχνοκρατών σε Ελλάδα και Ιταλία και την τήρηση απαρέγκλιτα των υπογραφέντων, με όποια ηγεσία κι αν προκύψει σε τυχόν εκλογές στις δύο χώρες, είναι το τεράστιο έλλειμμα και την ακύρωση της ίδιας της δημοκρατίας, διά στόματος των δανειστών μας.

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΝ

Η ανεπανάληπτη σε όγκο αγωνιστική παρουσία του ελληνικού λαού στα συλλαλητήρια της Κυριακής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, έστειλε ένα σαφές μήνυμα καταδίκης του μνημονίου. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αψηφώντας τα εκβιαστικά διλήμματα και την προσπάθεια τρομοκράτησης τους εκ μέρους της κυβέρνησης, κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες πετυχαίνοντας να απονομιμοποιήσουν πλήρως την κυβέρνηση και την πολιτική της.
Το νέο μνημόνιο ψηφίστηκε αλλά η μάχη μόλις χτες ξεκίνησε. Ας μην χαίρονται. Δε θα προλάβουν να το εφαρμόσουν. Η καθολική μας αντίσταση δεν θα τους επιτρέψει να πάνε μακριά…
Οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, οι βουλευτές που ψήφισαν την καταστροφή της κοινωνίας, πρέπει να ξέρουν πως δεν ξεμπέρδεψαν. Μπαίνουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας μας και ο λαός δεν ξεχνά.
Ο δοτός πρωθυπουργός και η λαομίσητη κυβέρνηση εκβιάζει, τρομοκρατεί και επιτίθεται με απίστευτη βαρβαρότητα στον αγωνιζόμενο λαό με βίαια μέτρα ενάντια στη ζωή των εργαζομένων, με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα.
Απαίτηση όλου του λαού είναι να φύγει η παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου, που οδηγεί το λαό σε σίγουρη φτώχεια και χρεωκοπία και ξεπουλά τη χώρα.

Ο λαός μίλησε. Ο λαός καταψήφισε το μνημόνιο και την νέα δανειακή σύμβαση. Αξιώνουμε την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Η κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου έχει ήδη καταρρεύσει και μετράει τις τελευταίες της μέρες.

Το δίλημμα είναι ένα: ή εμείς ή αυτοί!
Ο λαός ενωμένος θα σας ανατρέψει.

14/2/2012

Add Comment