“Κρανιώτικη πεζογραφία – μνήμη Ελευθερίου Ε. Λάλου”

Παρουσιάζεται το βιβλίο, αφιερωμένο στα 10 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα

Το βιβλίο “Κρανιώτικη πεζογραφία – μνήμη Ελευθερίου Ε. Λάλου” παρουσιάζεται την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων (Καραθάνου 33), με διοργανωτή τον Σύλλογο Κρανιωτών και την ομάδα πρωτοβουλίας που υλοποίησε το βιβλίο.

Θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Σπανός (εκδότης του “Θεσσαλικού Ημερολογίου”) και ο κ. Βασίλης Καραβίδας (δάσκαλος και συγγραφέας). Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Λάλος. Στο τέλος θα παρουσιαστούν παραδοσιακά Κρανιώτικα τραγούδια από όμιλο μελών του Συλλόγου. Στο βιβλίο συμμετέχουν 20 άτομα με κείμενα τους για την περιοχή Κρανιάς-Λουτρού Ελασσόνας (μελέτες Ιστορίας – Λαογραφίας, διηγήματα, αφηγήματα) οι εξής: Ευάγγελος Ε. Λάλος, Λάμπρος Ν. Γκουνέλας, Δέσποινα Γκουντούρα, Ελένη Γκουντούρα, Ευαγγελία Γούπου – Ζέρβα, Χρίστος Ζαφείρης, Τριανταφυλλιά Θώμου, Βασίλης Κατσαρός, Παύλος Λάλος, Ευθύμιος Λιάπης, Φίλιππος Λυκοστράτης, Χρύσα Μαστοροδήμου, Γιώργος Ι. Μπαλής, Γιώργος Θ. Μπλάντας, Ελένη Μπλιούμη – Μπαρά, Χρήστος Πατούνας, Λάμπρος Ψύρρας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαμαργαρίτης και στο παράρτημα με τον κώδικα της Μονής Παλαιοκαρυάς ο Δημ. Λουκόπουλος.
Τα κείμενα φωτίζουν πτυχές της ζωής των κατοίκων διαχρονικά εμπλουτίζοντας την τοπική αυτογνωσία. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια από το θάνατο του δασκάλου και συγγραφέα Ελευθερίου Λάλου, του πρώτου που μελέτησε την τοπική Ιστορία – Λαογραφία.

Στην εκδήλωση θα διανέμεται δωρεάν το βιβλίο.

Θέματα #βιβλίο #Λάρισα #Σύλλογος Κρανιωτών