Δίκτυο Περραιβία: Έκτακτη συνάντηση εργασίας των συλλόγων στην Ελασσόνα

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Σάββατο 28/1/2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι

Σε Συνάντηση εργασίας καλεί το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” όλους τους Συλλόγους -Μέλη του ,προκειμένου να εξετασθούν τα τρέχοντα θέματα που  απασχολούν το Δίκτυο ,αλλά και τα Μέλη του  και αφορούν τον Πολιτισμό ,το Περιβάλλον , την Κοινωνική Οικονομία ,την Κοινωνική Αλληλεγγύη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Η συνάντηση αυτή θα γίνει , στην αίθουσα σεμιναρίων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου -Ελασσόνας ,που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας ,το ερχόμενο
Σάββατο 28/1/2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι , το Δίκτυο συνεργάζεται στενά με όλα τα Μέλη του και  σκοπός του είναι να συντονίζει τις δράσεις τους και να παίρνει πρωτοβουλίες ,που να έχουν θετικό αποτέλεσμα για όλο το Δήμο  Ελασσόνας και τους κατοίκους του ,αφού αποτελεί μια υγιή Δευτεροβάθμια Εθελοντική Οργάνωση ,μια κατάκτηση των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών της περιοχής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”  ,έχει κληθεί και καλείται σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσει τη φιλοσοφία του ,αλλά και τις πρωτοβουλίες του  ,ενώ  θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής  στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών .
Στη συνάντηση του Σαββάτου , το Δ.Σ. του Δικτύου θα ενημερώσει τα Μέλη του ,για τα εξής :
1. τις πρωτοβουλίες του μέσα στο 2011 ,(π.χ.  Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου -Κοκκινοπηλός, Βελλίδειο 2011 ,ΕΣΠΑ ,κ.ά. ) και όλες τις άλλες  δράσεις του
2. Θα γίνει συζήτηση και προγραμματισμός των δράσεων για το έτος 2012 ,που είναι και έτος εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.
3. Θα γίνει ο προγραμματισμός των δράσεων στα πλαίσια υλοποίησης του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ,σε συνεργασία με την Π.Ε. Λάρισας και τον Δήμο Ελασσόνας .
4. Θα γίνει συντονισμός των δράσεων και των αναγκών των Συλλόγων-Μελών του ,προκειμένου το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ,στο οποίο συμμετέχει το Δίκτυο ,με την πρόσληψη 40 Ανέργων για 5 μήνες ,κυρίως επιστημονικού δυναμικού, να επιτύχει το στόχο του σε απόλυτο βαθμό.
5. Θα γίνει  ενημέρωση των Μελών για όλα τα τρέχοντα θέματα στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων (Κοινωνικές Συμπράξεις ,Πανελλήνιο Παρατηρητήριο, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  κ.λ.π )
6. Θα  γίνει ενημέρωση των Μελών του Δικτύου ,από τον Δ/ντή του ΚΠΕ Κισσάβου -Ελασσόνας κ. Σπ. Αναγνωστάκη  , σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στον Όλυμπο  ,αλλά και τον τρόπο συνεργασίας και συντονισμό των δράσεων  μεταξύ του ΚΠΕ, του Δικτύου και των Συλλόγων-Μελών του  .

Στη συνάντηση ,επίσης ,θα συζητηθούν  όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή ,προκειμένου το Δίκτυο ,μέσα από τη συλλογική δράση  των Μελών του ,αλλά και τους επιστημονικούς συνεργάτες και τις επιστημονικές του επιτροπές ,να φανεί χρήσιμο ,αφού στοχεύει  στην εξεύρεση πόρων  ,μέσα από την αξιοποίηση των Εθνικών ,αλλά και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της.

Εξάλλου το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , δεν είναι παρά ένα μόνιμο και ανοιχτό “εργαστήρι” προβληματισμού ,έρευνας ,σχεδιασμού ,προτάσεων και καλών πρακτικών ,όπου όλοι οι άνθρωποι του Πολιτισμού ,των Τεχνών,των Γραμμάτων ,της Επιστήμης  συναντώνται  ,όχι για να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις ,αλλά για να διεκδικούν και να επηρεάζουν το δικό τους μέλλον. Κατά τρόπο  σοβαρό ,σύγχρονο ,επιστημονικό,διάφανο και διακριτό .Αυτό το Μέλλον, που όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται ,αλλά και αξίζουν.

Add Comment