Συνέντευξη τύπου για το 20ο All Star Game του Μπάσκετ

Κώστας Αγοραστός: «Παρά την κρίση που περνά το άθλημα, το μπάσκετ παραμένει ακόμα ζωντανό»
Στη Θεσσαλία το φετινό All Star Game με εκδηλώσεις και δραστηριότητες και στις 4 Θεσσαλικές πρωτεύουσες με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Για πρώτη φορά, το All Star Game, θα διεξαχθεί σε τέσσερις πόλεις. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα θα συγκεντρώσουν πάνω τους προβολείς το τριήμερο 2 έως 4 Μαρτίου. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλη Οικονομίδη. Ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ αποδέχθηκαν αυτή την καινοτόμο πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνεργάστηκαν για να προετοιμάσουν τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 2 Μαρτίου ο Βόλος θα φιλοξενήσει τον αγώνα των Παλαιμάχων. Το Σάββατο, 3/3 θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα ο καθιερωμένος αγώνας των Ελπίδων, την Κυριακή 4 Μαρτίου θα γίνει σεμινάριο προπονητών στην Καρδίτσα ενώ την ίδια μέρα στη Λάρισα θα λάβει χώρα ο αγώνας ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες και Ξένους παίκτες της Α1.
Ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον ΕΣΑΚΕ που αποδέχθηκε την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την «ανατρεπτική» όπως τη χαρακτήρισε και συνάμα πρωτόγνωρη διοργάνωση ενός All Star Game με παράλληλες εκδηλώσεις και στις  4 Θεσσαλικές πρωτεύουσες, τονίζοντας: «Η φετινή διοργάνωση θα είναι η πληρέστερη και με τη μεγαλύτερη δυναμική απ’ όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Βασιζόμαστε ως Περιφέρεια στην έως σήμερα εμπειρία μας  από αντίστοιχου βεληνεκούς μεγάλες διοργανώσεις και σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε σ’ αυτό το καινοτόμο εγχείρημα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει και αυτή τη διοργάνωση καθώς μέσα σε τρεις μέρες θα συναντηθούν στη Θεσσαλία το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ». Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι η διοργάνωση αυτή εκπέμπει πολλά μηνύματα, με κυριότερα εκείνα της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλης Οικονομίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται ανάμεσα σε φανατικούς φίλους του μπάσκετ, αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, αλλά και πρώην παίκτες που τίμησαν την Ελλάδα όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς. «Το στοίχημα που θέσαμε για το φετινό All Star Game πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε. Η ιδέα της Περιφέρειας ήταν γοητευτική και δεν μπορούσαμε να μην την αποδεχθούμε, παρά το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Εδώ στο κέντρο της Ελλάδας επιδιώκουμε τη συνάντηση όλων των γενεών του ελληνικού μπάσκετ, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να θαυμάσει παλαιές και νέες δόξες του αθλήματος».
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Ευθύμης Ρεντζιάς. Αναλυτικά τόνισε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του αθλητισμού και εκδηλώσεις όπως το All Star Game προβάλει την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα. Είναι σημαντικό το ότι θα έρθει κόσμος από όλη την Ελλάδα στις πόλεις μας. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ που θα αποτελέσει τονωτική ένεση και για τις τοπικές αγορές. Εξάλλου ένα μεγάλο κομμάτι των χρημάτων που εισρέουν στη Θεσσαλία προέρχονται από τον τουρισμό και ειδικότερα από τον αθλητικό τουρισμό. Η Θεσσαλία ξέρει να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις».
Παρόντες κατά τη συνέντευξη τύπου ήταν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ευθύμης Ρεντζιάς και Ζήσης Γρηγορίου, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ κ. Γιάννης Καλαμπόκης, ο δ/ντης της ΕΣΑΚΕ κ. Κονδύλης και ο γραμματέας του ΠΣΑΚ κ. Κων/νος Αλεξανδρίδης

 

Αναδεικνύεται η «Συλλογή Γιολδάση» μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Η ανάγκη συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης του έργου αυτού είναι αδήριτη»

Αναδεικνύεται η «Συλλογή Γιολδάση» μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα δόθηκε η έγκριση συμβασιοποίησης για το έργο «Συντήρηση προστασία, προβολή συλλογής Γιολδαση» που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 92.862 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία της συλλογής των έργων του σπουδαίου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση, είναι τεράστια και αποτελεί μνημείο του σύγχρονου Θεσσαλικού πολιτισμού. Η ανάγκη συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης του έργου αυτού είναι αδήριτη».
Φορέας υλοποίησης και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας. Το έργο αφορά στη δημιουργία επιστημονικά αποδεκτών περιβαλλοντικών παραμέτρων προληπτικής συντήρησης, φύλαξης και διατήρησης του συνόλου της συλλογής με την προμήθεια και εγκατάσταση κυρίως ειδικού Η/Μηχανολογικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού αποθήκευσης & ηλιοπροστασίας:
1.Ειδικός Κλιματισμός, ψύξη, θέρμανση, αφύγρανση. (3 τεμάχια)
2.Κατασκευή σταθερών συρόμενων ραφιών αποθήκευσης της συλλογής  (20 μ.μ.)
3.Τοποθέτηση ηλιοπροστατευτικών φίλτρων (25 τ.μ.)
Με την προμήθεια και εγκατάσταση του ειδικού Η/Μηχανολογικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού αποθήκευσης & ηλιοπροστασίας, οι χώροι της πινακοθήκης του Δήμου Καρδίτσας, θα παρέχουν στα έργα τις ελεγχόμενες περιβαλλοντικές παραμέτρους και το μικροκλίμα που απαιτείται, εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή διατήρησή τους και την προληπτική συντήρησή τους στο μέλλον.
Μετά την παραπάνω έγκριση, προχωρά άμεσα η διαδικασία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης από τον Δήμο Καρδίτσας για την υλοποίηση του έργου.

Add Comment