Επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου στην Ελασσόνα

ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

Ιδιαίτερη τιμή κατά τη χθεσινή ημέρα, δεύτερη της νέας χρονιάς, για την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνος και το σεβασμ. μητροπολίτη κ. Βασίλειο, που υποδέχθηκαν το μεσημέρι τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος αθόρυβα επισκέφθηκε την Ελασσόνα(…όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, την συγκεκριμένη ημερομηνία), για να ευχηθεί από κοντά τον Ελασσονίτη ιεράρχη για την ονομαστική του εορτή.


Ο αρχιεπίσκοπος έφθασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Επισκοπείο, όπου έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον «οικοδεσπότη» ιεράρχη και τους συνεργάτες του, αλλά και από 10 και πλέον ιεράρχες και επισκόπους από διάφορες μητροπόλεις της χώρας, που είχαν ήδη  φθάσει στη Μητρόπολη Ελασσόνας για να ευχηθούν στον κ. Βασίλειο.
Ο κ. Ιερώνυμος ήταν ευδιάθετος και στην ευρύχωρη σάλα υποδοχής της Μητρόπολης Ελασσόνος, είχε εγκάρδια συζήτηση με τους μητροπολίτες – επισκόπους και τους συνεργάτες τους. Όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν τον αρχιεπίσκοπο, έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την αλληλεγγύη και ανταπόκριση του κόσμου προς τον συνάνθρωπο, που συνεχίζεται και μετά τις γιορτές. Ακολούθησε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας της Ι.Μ. Ελασσόνος, που συνοδεύτηκε από τις καθιερωμένες ευχές.
Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Μαμάρα, ο γεν. διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Μέγας και ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας.
Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και οι μητροπολίτες κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, όπου ο εορτάζων κ. Βασίλειος παρέθεσε γεύμα.
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, το Επισκοπείο στην Ελασσόνα άνοιξε τις πόρτες του για τις αρχές, για τον κόσμο της περιοχής, για τους κληρικούς, αλλά και για τον καθένα που ήθελε να πει, προσωπικά, τα «Χρόνια Πολλά» στον κ. Βασίλειο.
Εκεί βρέθηκαν πολλοί Ελασσονίτες, και όχι μόνο, για να ευχηθούν υγεία και μακροημέρευση στον κ. Βασίλειο, που διανύει τον 17ο χρόνο στο «τιμόνι» της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνος. Οι ευχετήριες επισκέψεις συνεχίστηκαν ως αργά το μεσημέρι από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού Λάρισας, από αιρετούς, από εκπροσώπους φορέων – οργανισμών – υπηρεσιών – οργανώσεων – συλλόγων, από τον απλό κόσμο, από συγγενείς και γνώριμους του κ. Βασιλείου, από κληρικούς της επαρχίας Ελασσόνας και άλλων περιοχών, από κατοίκους άλλων πόλεων, κ.ά.
Όπως έγινε γνωστό, ο μητροπολίτης Ελασσόνος δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα και φαξ προερχόμενα από την Ελλάδα και το εξωτερικό(Πατριαρχεία, Ορθόδοξες Εκκλησίες, Μητροπόλεις, Ομογένεια, κ.λ.π.), ενώ έλαβε εόρτιες επιστολές και ευχές από όλους τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και από τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Add Comment