Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού

Κ. Αγοραστός: «Δύναμη ελπίδας το ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλία. Κάθε έργο του ΕΣΠΑ δίνει καθημερινά ελπίδα στην τοπική κοινωνία και οικονομία»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων αλλά και απλών πολιτών, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Στη διάρκεια της ημερίδας, έγιναν από στελέχη της διαχειριστικής αρχής παρουσιάσεις των επιμέρους στοιχείων, με στόχο να ενημερωθούν οι παραβρισκόμενοι για την πορεία υλοποίησης, αλλά και για τις δυνατότητες του προγράμματος. Παράλληλα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια της Ενότητας Λάρισας, πραγματοποιήθηκε μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Το ΕΣΠΑ στην Εκπαίδευση». Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης βραβεύτηκαν ανά Γυμνάσιο οι καλύτερες παρουσιάσεις, μια ενέργεια που εντάσσεται στην προβολή του Ε.Σ.Π.Α. στους μαθητές.


Τους στόχους που καλείται να υπηρετήσει το ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία, έθεσε με την ομιλία του ο Περιφερειάρχης κ. Κων/νος Αγοραστός, ο οποίος και έδωσε το γενικό περίγραμμα στο οποίο κινείται μέχρι στιγμής η υλοποίησή του, ενώ εξήγησε και τις προτεραιότητες που τίθενται για το άμεσο μέλλον. Αναλυτικά ο κ Αγοραστός τόνισε:

«Όταν κληθήκαμε ως αιρετή Περιφέρεια τον Ιούλιο του 2011 να αναλάβουμε την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, και μετά από πολυήμερες ενημερώσεις και προσπαθώντας να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μπλοκάρει το Πρόγραμμα από το να γίνει ένα πραγματικά ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης καταλήξαμε σε 6 βασικά δεδομένα, 6 σκληρές αλήθειες που αποτέλεσαν και τον οδηγό μας στο σχέδιο που μαζί εφαρμόσαμε στη συνέχεια για την επιτάχυνση του προγράμματος.
Αλήθεια πρώτη. Το σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ δεν είναι θέσφατο. Δεν μπορούσαμε σε συνθήκες οξείας κρίσης να συνεχίσουμε να ακολουθούμε  με κλειστά μάτια ένα γραφειοκρατικό και πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης .
Αλήθεια δεύτερη. Η μικρή απορρόφηση των πρώτων 3 ετών, μας ανάγκαζε εκ των πραγμάτων να αναπτύξουμε άλλες ταχύτητες και να αλλάξουμε πορεία προκειμένου να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι.
Αλήθεια τρίτη. Απέναντι στη συνεχή απομείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που έθετε σε κίνδυνο την ίδια την υλοποίηση του προγράμματος, έπρεπε να λάβουμε δραστικές αποφάσεις,
Αλήθεια τέταρτη. Το ΕΣΠΑ έπρεπε να γίνει ένα πιο εργοκεντρικό πρόγραμμα που θα δίνει βάρος και έμφαση στα έργα και όχι στους αριθμούς.
Αλήθεια πέμπτη  Έργα ναρκοθετημένα – έργα βαλτωμένα καθιστούσαν το ΕΣΠΑ ένα πρόγραμμα δυσκίνητο και αναποτελεσματικό.
Αλήθεια έκτη. Έπρεπε να δρομολογηθούν λύσεις που θα αντιμετωπίζουν το οξύ πρόβλημα ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Ένα πρόβλημα που πλήττει απευθείας  την αγορά και τις επιχειρήσεις που έχουν στεγνώσει από ρευστό, και ταυτόχρονα υπονομεύει την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων που στηρίζονται  αναγκαστικά στον τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση .
Όλες αυτές οι κρίσιμες διαπιστώσεις έθεσαν το πλαίσιο των στόχων και τον προτεραιοτήτων μας από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και φέτος.
Αποφασίσαμε λοιπόν να φέρουμε το ΕΣΠΑ μπροστά. Να αποτελέσουν δηλαδή οι πόροι του ΕΣΠΑ το αναπτυξιακό αντίβαρο στη συνεχιζόμενη μείωση του ΠΔΕ και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε ανασχεδιασμό προγραμμάτων και ριζική αναδιάρθρωση όλων των αναποτελεσματικών διοικητικών δομών που λειτουργούσαν σαν τροχοπέδη στην υλοποίηση του προγράμματος.
Νομίζω ότι καταφέραμε σε σύντομο διάστημα να φτιάξουμε μια σφιχτή και αποτελεσματική ομάδα που κινείται και εμπνέεται από μια απλή αλλά πανίσχυρη ιδέα: ότι στην ιστορικών διαστάσεων κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ούτε ένα ευρώ δεν μπορεί να πηγαίνει χαμένο. Όλοι εμείς, ο καθένας από το πόστο του και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, θα κριθούμε για την προσπάθεια που καταβάλλαμε, τις ευκαιρίες που αξιοποιήσαμε, τα αποτελέσματα που φέραμε.
Όχι, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με το να παραθέτουμε νούμερα. Είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν οι εντάξεις οδηγούν σε συμβάσεις, οι συμβάσεις σε πληρωμές και οι πληρωμές στην υλοποίηση των έργων και σε νέες θέσεις εργασίας».
Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός ανέφερε:

«Σήμερα, που οι εθνικοί πόροι είναι σπάνιοι, το Ε.Σ.Π.Α. αναδεικνύεται σε μοναδική σίγουρη πηγή χρηματοδότησης έργων και δράσεων για την ανάπτυξή μας.
Δεν μπορούμε λοιπόν να μην σεβαστούμε και εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ που διατίθεται ώστε να επενδύσουμε στην ανάπτυξη. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι απλά με το να παραθέτουμε αριθμούς. Είμαστε ικανοποιημένοι όταν πραγματοποιούμε εντάξεις, όταν οι εντάξεις οδηγούν σε συμβάσεις, όταν οι συμβάσεις οδηγούν σε πληρωμές, όταν οι πληρωμές οδηγούν σε υλοποίηση των έργων και σε νέες θέσεις εργασίας.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Αιρετή Περιφέρεια, την 1-1-2011, παρακολουθούμε στενά την πορεία του Προγράμματος.
Από την 1-7-2011 οπότε και αναλάβαμε τη διαχείριση του Προγράμματος με μετάβαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δουλέψαμε σκληρά, συνεργαστήκαμε, διεκδικήσαμε, πετύχαμε, αλλά και συνεχίζουμε.
Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση των πόρων του, προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης, στο συντομότερο δυνατόν διάστημα.
Αξιοποιούμε κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα ανά περιοχή, κάθε ώριμο έργο των Φορέων, προγραμματίζουμε, εντάσσουμε και υλοποιούμε έργα όχι τυχαία, αλλά έργα που θα αποδώσουν στην κοινωνία και στην οικονομία.
Θέλουμε να καταστήσουμε τη Θεσσαλία ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΟΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Θέλουμε και μπορούμε όλοι μαζί να το πετύχουμε».

ΤΟ Ε.Σ.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι πόροι που αντιστοιχούν στη Θεσσαλία από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Χωρικής Ενότητας» είναι  498 εκ.ευρώ (συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη), αντί του αρχικά εγκεκριμένου ποσού ύψους 529 εκ.ευρώ, λόγω της αύξησης του ποσοστού  συγχρηματοδότησης σε 85%.
Η πρόοδος του προγράμματος της Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ (498 εκ.ευρώ ) με στοιχεία έως 30/11/2011 είναι:
προσκλήσεις : 109 %
εντάξεις 111 %
συμβάσεις 67 %
δαπάνες 28,4 %

Από τα 498 εκ.ευρώ έχει «εκχωρηθεί» στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας ποσό ύψους 402 εκ.ευρώ, που αφορά αποκλειστικά στην υλοποίηση Δημοσίων Έργων.

Τα δημόσια έργα που χρηματοδοτούνται στη Θεσσαλία από όλα τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ υπερβαίνουν σήμερα το ποσό των 1,4 δις ευρώ, ενώ οι ενταγμένες ήδη στο ΕΣΠΑ επενδύσεις τα 250 εκ.ευρώ.
Στόχος μας λοιπόν είναι η διεκδίκηση πόρων για έργα στη Θεσσαλία ΚΑΙ από τα Τομεακά Προγράμματα.

Ε.Σ.Π.Α. –  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς σε νέες εντάξεις έργων, δημοπρατήσεις, συμβασιοποιήσεις και πληρωμές με εξασφαλισμένους πλήρως τους πόρους για τα έργα.
Συνεχίζουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τις εντάξεις νέων έργων, μικρών και μεγάλων, στις κατηγορίες που διαπιστώθηκε μετά από πλήρη συνεργασία με όλους τους Φορείς το προηγούμενο διάστημα ότι υπάρχει ανάγκη, όπως : εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης για εξασφάλιση ποιότητας νερού, αντιπλημμυρικά έργα που πλήττουν οικισμούς, έργα σε οικισμούς ΡΟΜΑ, έργα πολιτισμού και τουρισμού, έργα εκπαίδευσης, έργα υγείας. Με το Πρόγραμμα της Θεσσαλίας ως έχει εγκεκριμένο, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης, δίκτυα ομβρίων και εσωτερική δημοτική οδοποιία, παρότι διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη. Επίσης, λόγω της υπερδέσμευσης που υπάρχει σήμερα στα οδικά έργα στο Πρόγραμμα της Θεσσαλίας και μέχρι πιθανά την αναθεώρησή του, δεν υπάρχει δυνατότητα για χρηματοδότηση νέων οδικών έργων.
Παράλληλα υποστηρίζουμε και διεκδικούμε την ένταξη δημοσίων έργων στα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως στο Περιβάλλον, στο ΕΠΑΝ / Τουρισμό, στην ΑΛΙΕΙΑ, στο ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ, ώστε η εισροή πόρων στη Θεσσαλία και η υλοποίηση έργων να είναι η μέγιστα δυνατή.
Ως προς τις μελέτες των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) και ΣΧΟΑΑΠ, που εφόσον δεν ανατεθούν έως το τέλος του 2011 σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο παύουν όλες τις διαδικασίες τους,  κινηθήκαμε έγκαιρα ζητώντας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος την ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, και αναμένουμε πολύ σύντομα ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ . Επομένως, οι Διαγωνισμοί που τρέχουν την περίοδο αυτή συνεχίζονται κανονικά, αλλά με γοργούς ρυθμούς για ανάθεση με ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ από το Υπουργείο την 30η-06-2012.
Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο εν όψει της «Αναθεώρησης» του ΕΣΠΑ, ώστε όχι μόνο να μην μειωθούν οι διαθέσιμοι πόροι για Δημόσια Έργα στη Θεσσαλία, αλλά να αυξηθούν κατά το περισσότερο δυνατόν.

Ε.Σ.Π.Α.  – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η τόνωση της επιχειρηματικότητας και ο εκσυγχρονισμός του παραγωγικού τομέα αποτελεί πλέον έναν από τους βασικότερους στόχους του ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Η επιλογή αυτή αποβλέπει στην τόνωση της περιφερειακής οικονομίας κυρίως, στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων, με απώτερο σκοπό τη συγκράτηση του πληθυσμού στις περιοχές και την αύξηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.
Σήμερα, μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδιάζεται μία Νέα Δράση ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης.
Δυνητικά θα ενισχυθούν επενδύσεις που αφορούν στη Μεταποίηση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.
Θα αφορά σε υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις.
Ποσοστό ενίσχυσης στη Θεσσαλία για μικρές επιχειρήσεις είναι 50% και για μεσαίες επιχειρήσεις 40%.

ΕΣΠΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ :
Προκηρύχθηκε η δράση από το Υπουργείο Εργασίας και ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις από τους Φορείς (Δήμοι, Περιφέρειες κ.α.).
Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένουμε να σταλούν από το Υπουργείο τα έγγραφα επιβεβαίωσης ένταξης των έργων στο Πρόγραμμα.
Αφορούν σε κοινωφελή εργασία και προβλέπεται να δημιουργηθούν 5.300 θέσεις απασχόλησης στη Θεσσαλία (προσωρινής, έως 5 μήνες εντός 12 μηνών κατ’ άτομο). Επιμερισμός ανά Ενότητα: Μαγνησία: 1.370,
Λάρισα:1.700, Τρίκαλα:1.170 και Καρδίτσα: 1.060 άτομα.
Προϋπολογισμός 17,4 εκ.ευρώ για Θεσσαλία.

2.ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (ΤΟΠΣΑ):
Εκχωρήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα από το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΝΑΔ) ποσό 80 εκ.ευρώ προς τις Περιφέρειες για την υλοποίηση της Δράσης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» στο πλαίσιο μέτρων για την «διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση».
Στη Θεσσαλία εκχωρήθηκε ποσό ύψους 8,5 εκ.ευρώ.

3.ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ      (ΤΟΠ-ΕΚΟ) :

Το Υπουργείο Εργασίας προκηρύσσει στις αρχές 2012 Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για ένταξη στο ΕΣΠΑ / Τομεακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για δράσεις «ΤΟΠ – ΕΚΟ» δηλαδή «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» .
Ο προϋπολογισμός θα είναι περίπου 60 εκ.ευρώ και για τη Θεσσαλία αναμένεται να είναι ποσό της τάξης των 5 εκ.ευρώ.

4.   ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ :

Ως γνωστό, το Πρόγραμμα έως 30-12-2010 χρηματοδοτήθηκε μέσω των Περιφερειακών Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., ωστόσο δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιλεξιμότητά του.
Από 1/1/2012 η χρηματοδότηση σχεδιάζεται να είναι και πάλι από εθνικούς πόρους και για ένα μικρό μέρος από το Ε.Σ.Π.Α. εφόσον «κλείσει» τελικά το ζήτημα με την Ε.Ε. με στόχο την άμεση διασφάλιση των Εργαζομένων στις Δομές αυτές και έως ότου προχωρήσει εκ νέου μέσω Ε.Σ.Π.Α. με την συμφωνημένη μορφή με την Ε.Ε. ώστε να αρθούν πλήρως τα ζητήματα επιλεξιμότητας της δράσης.

5.   ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ :

Το Πρόγραμμα έως 30-12-2010 χρηματοδοτήθηκε μέσω των Περιφερειακών Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α.
Όλο το 2011 χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.
Θα συνεχιστεί μέσω Ε.Σ.Π.Α.

6.Κ.Η.Φ.Η. (ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ)

Τα ΚΗΦΗ είναι ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. / Πρόγραμμα Υπ.Εργασίας (ΕΠΑΝΑΔ) από τον Οκτώβριο 2011 μέχρι και 31/12/2013.

ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

1.Μελέτη δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων
2.Μελέτη Παράκαμψης Ελασσόνας

Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»
1.Μελέτη Ταμιευτήρα Π.Ε.. Λάρισας στη θέση Δίλοφο προϋπολογισμού 1.796.000 ευρώ
2.Μελέτη Ταμιευτήρα Π.Ε.. Λάρισας στη θέση  Ναρθάκι προϋπολογισμού 1.560.387 ευρώ
3.Μελέτη Ταμιευτήρα στη θέση Πουρναρίου Αμπελακίων «Λειβαδότοπος» προϋπολογισμού 1.510.000 ευρώ
4.Μελέτη Ταμιευτήρα στον Αγιόκαμπο 2.895.328 ευρώ
5.Κατασκευή έργων τεχνητού εμπλουτισμού του καρστικού συστήματος Υπέρειας Π.Ε. Λάρισας – Ορφανών Π.Ε. Καρδίτσας προϋπολογισμού 6.940.000 ευρώ

Στην παρουσίαση του ΕΣΠΑ παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, η Γενική Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού κα Μενδώνη, οι αντιπεριφερειάρχες κα Καραλαριώτου κ. Κοπάνας κ. Γρηγορίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Κομήτσας, οι δήμαρχοι Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, Τεμπών κ. Κολάτος, Τιρνάβου κ. Μαλάκος, η αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Μάντζαρη, η περ. δ/ντρια εκπαίδευσης κα Πράντζου, ο δ/ντης του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας κ. Καραμπάτσας, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Μέγας, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δήμων της Π.Ε. Λάρισας, εφορειών Κλασσικών και Βυζαντινών αρχαιοτήτων και πλήθος κόσμου.

Τα έργα του ΕΣΠΑ με χωροθέτηση στην Π.Ε. Λάρισας όπως τα παρουσίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΗΜΝΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΥΓΧΡ. ΔΔ
ΦΟΡΕΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
26/3/2009
23.000.000,00 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
18/6/2009
30.653.011,65 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΗΣ –ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟ Χ.Θ. 37+000 ΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Χ.Θ 53+197,50)
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
9/9/2009
41.711.378,71 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παράκαμψη Λάρισας από Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης έως Γ΄ Γέφυρα Πηνειού
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
10/9/2009
2.277.199,28 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠ. Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
22/9/2009
4.603.997,81 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
22/9/2009
6.490.000,00 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ (ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΜΟΛΙΟΥ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
22/9/2009
6.490.000,00 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
25/9/2009
2.299.243,27 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ Τ1 & ΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ)
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
22/12/2010
21.602.000,00 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Β΄ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΚΟΜΒΟΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ)
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
22/12/2010
13.943.600,00 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΕΓΕΡΣΗ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
24/6/2009
2.371.745,08 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
24/6/2009
1.026.318,89 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΕΓΕΡΣΗ 42ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2/10/2009
4.900.000,00 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ Δ. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
25/5/2010
1.060.000,00 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
19/7/2010
299.980,57 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΕΓΕΡΣΗ 15OY ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 15ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
28/3/2011
3.145.773,43 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμού Ροδιάς Δήμου Τυρνάβου– Διευθέτηση Χειμάρρου 1 (Αριστερά) και 2 (Δεξιά) του Οικισμού
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
31/10/2011
1.886.393,46 €
ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
6/4/2010
1.100.000,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
18/6/2010
425.363,28 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
9/8/2010
2.584.033,46 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
1/9/2010
2.180.000,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ/Λ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
2/11/2010
7.171.918,03 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου / Τηλεχειρισμού Εγκαταστάσεων Ύδρευσης και Σύστημα Απολύμανσης Πόσιμου Νερού Δήμου Νέσσωνος
ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
9/12/2010
344.615,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου / Τηλεχειρισμού Εξωτερικού Υδραγωγείου και Παρακολούθηση Ποιότητας Νερού της ΔΕΥΑ Μελιβοίας
ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
9/12/2010
874.100,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΑΝΕΓΕΡΣΗ 33OY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
28/3/2011
6.900.000,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Πολιτείας
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
6/5/2011
611.158,05 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Δ.Δ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ Δ. ΝΕΣΣΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
19/4/2011
945.870,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Προμήθεια και Εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla για το Γ. Ν. Λάρισας
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ “ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ”
22/6/2011
1.000.000,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
27/7/2011
215.000,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ”ΜΑΞΙΜ”
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
27/7/2011
560.000,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Προμήθεια γ-camera για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
13/7/2011
450.000,00 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
14/10/2011
555.597,93 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
24/10/2011
229.659,45 €
ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ / ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
14/9/2011
1.999.800,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΝAΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
14/11/2008
6.110.723,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΥΛΙΚΟ, ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
23/3/2010
318.379,12 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ 5ΗΣ Υ.Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
23/3/2010
1.612.800,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
3/12/2010
2.000.000,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (ΤΕΙ/Λ)
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
2/11/2010
3.490.000,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Σύσταση Ταμείου χαρτοφυλακίου JESSICA
ΤΑΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ JESSICA
20/8/2010
20.000.000,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Προμήθεια 13 Ασθενοφόρων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ε.Κ.Α.Β
31/1/2011
910.000,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Ενίσχυση και Αναβάθμιση του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας – Προμήθεια Επιστημονικού και Εργαστηριακού Εξοπλισμού, Ενίσχυση και Αναβάθμιση των Συστημάτων και των Λειτουργιών
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕΛΠΝΟ)
17/3/2011
564.800,00 €
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΓΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
7Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
24/9/2010
500.000,00 €
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΛΙΟΣΚΑΛΑ», Δ, ΚΙΛΕΛΕΡ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΙΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
8/10/2010
900.000,00 €
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΡΑΝΝΩΝΟΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΙΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
8/10/2010
1.000.000,00 €
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΥΘΙΟΥ Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
7Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
29/9/2010
500.000,00 €
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΒΕΛΙΚΑΣ Δ. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
7Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
15/3/2011
500.000,00 €
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΧΥΡΩΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΟΥ, Δ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΙΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
30/6/2011
900.000,00 €
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ

Κώστας Αγοραστός: «Δημοπρατούμε έργα, τονώνουμε την τοπική οικονομία, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία»

Εγκρίσεις Τευχών Δημοπράτησης για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ απ’ την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εγκρίσεις Τευχών Δημοπράτησης για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.968.000 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. «Στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί όλα τα απαραίτητα έργα που δίνουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και κινούν την τοπική οικονομία. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να έχουμε πραγματοποιούμε έργα ουσίας και να έχουμε αποτελεσματικότητα. Δημοπρατούμε έργα, τονώνουμε την τοπική οικονομία, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας».

1.Έγκριση δημοπρασίας και ανάθεσης κατασκευής του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ», (Πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2007-2013), προϋπολογισμού εργασιών: 2.215.000 €  με Φ.Π.Α.
2.Έγκριση: α) Τευχών Διακήρυξης και Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου: ¨ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  Η/Μ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  ΟΔΙΚΟΥ  ΔΙΚΤΥΟΥ  Π.Ε.  ΛΑΡΙΣΑΣ    ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  50.000,00 €  ( με Φ.Π.Α.) και  β) Συγκρότηση Επιτροπής για την διεξαγωγή του παραπάνω διαγωνισμού και την παραλαβή των υλικών   και γ) Συγκρότηση Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων του παραπάνω διαγωνισμού
3.Έγκριση τρόπου δημοπράτησης, τευχών δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού του έργου:«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ- ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕΧΡΙ Ι.Μ. ΒΑΛΕΤΣΙΚΟΥ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ (Β’ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ)», προϋπολογισμού 600.000 € με ΦΠΑ, (φορέας χρηματοδότησης)
4.Έγκριση: α) Τευχών Διακήρυξης και Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου: ¨ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ ¨ προϋπολογισμού  73.000,00 €  με Φ.Π.Α. και  β) Συγκρότηση Επιτροπής για την διεξαγωγή του παραπάνω διαγωνισμού και την παραλαβή των υλικών και γ) Συγκρότηση Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων του παραπάνω διαγωνισμού.
5.Έγκριση: α) Τευχών Διακήρυξης και Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού του έργου: ¨ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ΓΙΑ  ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥΣ¨ προϋπολογισμού  30.000,00 €  ( με Φ.Π.Α.) και  β) Συγκρότηση Επιτροπής για την διεξαγωγή του παραπάνω διαγωνισμού και την παραλαβή των υλικών και γ) Συγκρότηση Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων του παραπάνω διαγωνισμού.

Έργα πολιτισμού στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μετά από σύσκεψη περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Γεν. Γραμματέως Υπ. Πολιτισμού
Η πορεία των ενταγμένων έργων πολιτισμού στο ΕΣΠΑ εξετάστηκε σήμερα κατά σύσκεψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και της Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ρένας Καραλαριώτου και Ζήση Γρηγορίου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα εξετάστηκαν και τα ώριμα έργα τα οποία θα ενταχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα αποφασίστηκε η αύξηση του προϋπολογισμού της ένταξης του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας από 1,5 σε 3 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2012. Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας όπου και έγιναν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Οι βασικές αρχές επιλογής έργων είναι:
Απόκτηση εμπειριών και κατανόηση του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βιώσιμη διαχείριση της σχέσης πολιτιστικής κληρονομιάς  και τουρισμού
Σχεδιασμός για μοναδική και ψυχαγωγική εμπειρία του επισκέπτη
Ωφέλεια των τοπικών κοινωνιών από την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον τουρισμό
Προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του τουρισμού
Οι επιδιωκώμενοι στόχοι είναι:
Διαφοροποίηση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος
Άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού
Αποκέντρωση της ανάπτυξης
Αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών εντός του αστικού ιστού
Μεταστροφή στις ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Δημιουργία έμμεσων και άμεσων θέσεων εργασίας

Αναλυτικά τα έργα πολιτισμού στο ΕΣΠΑ:
ΕΠΑΝ ΙΙ
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΟΛΟ
ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΓΩΝ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΓΩΝ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
22 ΕΡΓΑ
3
€ 3.800.000
19
€ 13.341.245
€ 17.141.245

Έργα τουρισμού στο ΕΣΠΑ:
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ  ΕΡΓΑ
ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ
ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
(1)  € 991.600
(3)  € 8.196.930
(5)  € 4.736.000
ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ 19 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Π/Υ € 2.040.659

Επίσης στο πρόγραμμα υπάρχουν:
Α. ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

1. Οικοτουριστικές διαδρομές Σκοπέλου (Π/Υ Ένταξης € 991.600)
Π.Ε. Μαγνησίας – Φορέας πρότασης και υλοποίησης Ε.Ο.Τ.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης

Β. ΕΡΓΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 80)
Έργα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 80, για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης.

2. Πολιτιστικό Κέντρο – Μουσείο Μύλου Παππά ( προτεινόμενος Π/Υ € 3.796.930)
Π.Ε. Λάρισας – Φορέας πρότασης και υλοποίησης Δήμος Λαρισαίων.

3. Αποκατάσταση και μουσειολογική ανάδειξη του ιστορικού μηχανολογικού εξοπλισμού του Μύλου Ματσόπουλου ( προτεινόμενος Π/Υ € 3.200.000)
Π.Ε. Τρικάλων – Φορέας πρότασης και υλοποίησης Δήμος Τρικκαίων.

4. Λίμνη Πλαστήρα – πρότυπος πυρήνας πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και τουριστικής ανάπτυξης ( προτεινόμενος Π/Υ € 1.200.000)
Π.Ε. Καρδίτσας – Φορέας πρότασης και υλοποίησης Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Γ. ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός, που αφορά στη βελτίωση των υποδομών των τουριστικών εγκαταστάσεων με στόχο να λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, εντάχθηκαν 19 επενδυτικά σχέδια τουριστικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνολικού  προϋπολογισμού 2.040.659 ευρώ

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει πρόσκληση για το πρόγραμμα «Εναλλακτικού Τουρισμού» μέσα στον Ιανουάριο.

Κ. Αγοραστός: «Δεν ισχύουν τα πρόστιμα, δεν υπάρχουν ποινές»
Διευκρίνιση σχετικά με τα πρόστιμα σε υφιστάμενες άδειες χρήσης νερού

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας διευκρινίζεται ότι δεν επιβάλλονται πλέον πρόστιμα για τις υφιστάμενες άδειες χρήσης νερού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει την άποψη ότι δεν θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα σε υφιστάμενες άδειες χρήσης νερού, σύμφωνα και με την υπάρχουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ενώ τα πρόστιμα που επεβλήθησαν έως τώρα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας υπήρξαν προφανώς λόγω κακής ερμηνείας της εν λόγω ΚΥΑ. Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε έγγραφο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού τονίζεται ότι για όσες χρήσεις νερού εμπίπτουν στις διατάξεις της ΚΥΑ 150559/10-06-2011 για τις οποίες υποβάλλεται εμπρόθεσμα αίτηση (έως 16/6/2012) δεν επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, αφού μετά την έκδοση της εν λόγω ΚΥΑ όλες οι χρήσεις νερού πριν τις 20-12-2005 αντιμετωπίζονται σαν ενιαίο σύνολο.
Τέλος σε ότι αφορά τις ποινές 3% επί της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, που είχαν επιβληθεί σε 399 περιπτώσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω των ελέγχων για το 2010 και των αδειών χρήσης νερού άρδευσης, ήδη με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ από χθες 21/2/2011 και μετά τις στοχευμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΥΠΑΑΤ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δόθηκε η εντολή στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ να αρθούν οι ποινές απ’ όλους τους παραγωγούς με την προσκόμιση μόνο της παλαιάς άδειας χρήσης ή της αίτησης έκδοσης νέας για όσους παραγωγούς δεν τις έχουν υποβάλλει ήδη στα πλαίσια του ελέγχου
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός προτρέπει τους αγρότες-κτηνοτρόφος να καταθέσουν έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα Τμήματα Υδροοικονομίας των 4ων Περιφερειακών Ενοτήτων για να ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τους ίδιους η έκδοσης άδειας χρήσης νερού.

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας η 3η και τελευταία εργολαβία ύψους 8,4 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Λάρισας- Τρικάλων (κατασκευή Α/Κ Αμυγδαλέας – Ραχούλας – Μάνδρας & Α/Κ Ζάρκου)

Κώστας Αγοραστός: «Στη δυσκολότερη εποχή για τη χώρα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου»

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ολοκλήρωση έκπτωτης εργολαβίας – κατασκευή Α/Κ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ – ΡΑΧΟΥΛΑΣ – ΜΑΝΔΡΑΣ & Α/Κ ΖΑΡΚΟΥ & κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων από διασταύρωση Ραχούλας έως Ζάρκο». Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.423.000,00 € και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 34,13%.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ανέφερε: « Υπογράφουμε σήμερα την 3η και τελευταία εργολαβία για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Λάρισας- Τρικάλων. Έχω δηλώσει κατά το παρελθόν ότι το έργο αυτό είναι «έργο πνοής» για τη Θεσσαλία και για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον για την πορεία του και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αποτελεί «έργο σημαία».  Η ολοκλήρωση των εργασιών και φυσικά η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αιρετή Περιφέρεια και για μένα προσωπικά κατά την πρώτη θητεία μας.  Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις κατασκευάστριες εταιρίες και αισιοδοξούμε ότι νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης των έργων, θα έχουμε ολοκληρώσει έναν σύγχρονο και  ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που θα ενισχύσει περαιτέρω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας, μειώνοντας τις χρονοαποστάσεις και εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια πολιτών και εμπορευμάτων».
Ο κ. Αγοραστός υπενθύμισε ότι το σύνολο των 3 εργολαβιών για τον Α/Κ (αυτοκινητόδρομο) Λάρισας-Τρικάλων ανέρχεται στα 49,3 εκατομμύρια ευρώ, «όπου σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα σημαίνει θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία»

Η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες συνολικής δαπάνης ποσού 8.474.614,08 € αφορά την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Αμυγδαλέας – Ραχούλας – Μάνδρας περί τη Χ.Θ. 13+000 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων και την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Ζάρκου περί τη Χ.Θ. 29+500 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων, καθώς και την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στο τμήμα από τη διασταύρωση Ραχούλας έως το Ζάρκο, με την εκτέλεση εργασιών Χωματουργικών έργων, Οδοστρωσίας, Ασφαλτικών, Σήμανσης, Οδικής ασφάλειας, Πρασίνου και Οδικού Ηλεκτροφωτισμού. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 24 μήνες.

Αναλυτικότερα, το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

–    Την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Αμυγδαλέας – Ραχούλας – Μάνδρας περί τη Χ.Θ. 13+000 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων (Γέφυρα με αμφιέρειστο φορέα ενός ανοίγματος 32,20μ, με ελεύθερο ύψος 5,3μ.) μετά των απαιτούμενων προσαρμογών και διαπλατύνσεων της Ε.Ο. στο τμήμα από Χ.Θ. 12+500 έως Χ.Θ. 13+500 συνολικού μήκους περί το 1,00 χιλιόμετρο, με οδικό ηλεκτροφωτισμό και με κατασκευή ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων οδών, για την σύνδεση του ανισόπεδου κόμβου Ραχούλας με τους οικισμούς της Αμυγδαλέας και της Μάνδρας.
–    Την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Ζάρκου περί τη Χ.Θ. 29+500 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων (Ανωδομή της γέφυρας με αμφιέρειστο φορέα ενός ανοίγματος 22,50μ, με ελεύθερο ύψος 5,3μ.), μετά των απαιτούμενων προσαρμογών και διαπλατύνσεων της Ε.Ο. στο τμήμα από Χ.Θ. 29+000 έως Χ.Θ. 30+000 συνολικού μήκους περί το 1,00 χιλιόμετρο, με οδικό ηλεκτροφωτισμό και με κατασκευή ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων οδών. Στα πλαίσια της λειτουργικότητας των ανωτέρω κατασκευών, θα κατασκευαστούν επίσης δύο κυκλικοί κόμβοι (Roundabout), τα απαραίτητα παράλληλα και κάθετα υδραυλικά έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης της οδού (κατασκευή κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών, τάφρων κλπ.), καθώς και έργα εγκατάστασης πρασίνου.
–    Την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας, που περιλαμβάνουν την:
α) Τοποθέτηση μονόπλευρου μεταλλικού στηθαίου ασφαλείας στα όρια του καταστρώματος της οδού σε μήκος 18.000 μέτρων
β) Τοποθέτηση αμφίπλευρου μεταλλικού στηθαίου ασφαλείας στον άξονα της αρτηρίας σε μήκος 12.700 μέτρων, καθώς και
γ) Ολοκλήρωση της περίφραξης στο τμήμα από τη διασταύρωση Ραχούλας έως το Ζάρκο, πλην του τμήματος της γέφυρας Κουτσόχερου, σε συνολικό μήκος 12.000 μέτρων.
Παρόντες κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Ρένα Καραλαριώτου, Χρήστος Μιχαλάκης και Ζήσης Γρηγορίου, ο γενικός δ/ντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης, ο γεν. δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζάρκου κ. Βούλγαρης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε.» κ. Αθανάσιος Καλόγηρου

Σύσκεψη λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων

Σύσκεψη λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, με θέμα τον προγραμματισμό και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ένα σχέδιο δράσης καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και καθορίστηκε ο τρόπος συνεργασίας και συντονισμού των υπηρεσιών. H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαθέτουν απαραίτητως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Από σήμερα το βράδυ και μέχρι την Κυριακή αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη Θεσσαλία. Εμείς σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουμε επισημάνει όλα τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στα οποία θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή. Έχουμε υπό την επιτήρησή μας ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5000χλμ. σε όλη τη Θεσσαλία για συντήρηση και έλεγχο. Με τα λιγοστό πλέον προσωπικό που διαθέτουμε και με τα ελάχιστα μέσα, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να επεμβαίνουμε όπου χρειαστεί». Ο περιφερειάρχης ανέφερε την καλή συνεργασία και τον συντονισμό που υπήρξε με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς στο προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα κατά το πρόσφατο κλείσιμο των Τεμπών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και πάλι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι συναρμόδιοι φορείς, θα ανταπεξέλθουν στην ιδιαιτερότητα της κατάστασης.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας η κα Καραλαριώτου τόνισε τα εξής: «Φέτος έχουμε στον τομέα ευθύνης μας και κομμάτια του εθνικού οδικού δικτύου που πέρασαν πλέον στην αρμοδιότητά μας. Η πρώτη αυτή κακοκαιρία, που θα αντιμετωπίσουμε θα αποτελέσει και ένα crash test για όλους μας και θα δείξει τα όρια και τις αντοχές μας».

Ο  θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας σημείωσε: «Ευθύνη όλων μας είναι μέσα από συντονισμό και συνεργασία να τα καταφέρουμε. Σαν Π.Ε. Μαγνησίας έχουμε ήδη στείλει μηχανήματα στα σημεία που έχουν επισημανθεί και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών για οτιδήποτε προκύψει. Σ’ αυτό που πρέπει να δοθεί έμφαση φέτος, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος είναι να απαγορεύσουμε σε όσους ασυνείδητους οδηγούς δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες,  να ανέβουν στο Πήλιο».

Ο Γεν. Αστυνομικός δ/ντης της Περιφέρεια στρατηγός κ. Βασ. Χαλάτσης ανέφερε ότι σύμφωνα με το δελτίο καιρού από σήμερα το βράδυ και έως την Κυριακή αναμένεται παγετός στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές δηλαδή από τα 400μ υψόμετρο και πάνω. «Η αστυνομία από την πλευρά της θα βρίσκεται σε επιφυλακή με εξτρά δύναμη η οποία θα βρίσκεται στα επισημασμένα σημεία και θα βοηθά την κίνηση των οχημάτων ενώ θα ακινητοποιεί όσους δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ενώ ο Περ. δ/ντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ταξίαρχος κ. Αθ. Μπέης τόνισε από την πλευρά του ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότατα για απεγκλωβισμούς και διακομιδή όπου χρειαστεί, ενώ με τα μηχανήματα που διαθέτει θα συνδράμει στο έργο της Πολιτικής Προστασίας.
Στη σύσκεψη παραβρεθήκαν ακόμα ο Γεν. δ/ντης της Περιφέρεια κ. Κ. Μέγας, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Λάρισας και Μαγνησίας κ.κ. Χρ. Καλομπάτσιος και Λεων. Ρίνης, ο δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημ Τσιούφας, οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Περ. Ενοτήτων κ.κ. Καραμπούζης, Χούνος και Γατσογιάννη, οι  Αστυνομικοί δ/ντες και διοικητές Πυροσβεστικής Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ καθώς και εκπρόσωπος της εταιρίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία» του μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους με δικαίωμα παράτασης των εν ισχύ συμβάσεων να συμμετάσχουν στην δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 και επισημαίνει ότι η ορθή επανάληψη αφορά τα εξής σημεία:
Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για διετή παράταση ορίζεται η περίοδος από 29/11/2011 έως 30/12/2011.
Σε περίπτωση δικαιούχων που διαθέτουν αγροτεμάχια στα οποία έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης και ταυτόχρονα άλλα αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης, μέχρι και την ημερομηνία δημοσιοποίησης της παρούσας πρόσκλησης δηλαδή όταν αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 18-11-2011, δύνανται να επιλέξουν μεταξύ των ακολούθων:
Να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση μόνο για τα αγροτεμάχια για τα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης
ή
να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εντάξεις δικαιούχων πενταετούς διάρκειας μόνο για τα αγροτεμάχια για τα οποία έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης.

Πυρόπληκτοι δικαιούχοι του μέτρου 3.1 «Βιολογική Γεωργία» του άξονα 3 του Εγγράφου Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης  (ΕΠΑΑ) 2000-2006 σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 232456/01-05-2008 ΚΥΑ  (ΦΕΚ Β΄ 928) με μόνιμες φυτείες, μέρος της εκμετάλλευσης των οποίων υπέστη ολοσχερή καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έτους 2007 και οι οποίοι συνέχισαν με τροποποιημένη σύμβαση περιοριζόμενη στο υπόλοιπο τμήμα της εκμετάλλευσης που δεν υπέστη καταστροφή, δύνανται να εντάξουν το σύνολο της εκμετάλλευσής τους (τμήμα εκμετάλλευσης που υπέστη ζημιά και τμήμα εκμετάλλευσης που δεν υπέστη ζημιά) στη νέα διετή σύμβαση στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δικαιούχους με δικαίωμα παράτασης της δράσης.
Διευκρινίζεται ότι προκειμένου να είναι επιλέξιμο το τμήμα της εκμετάλλευσης που είχε εξαιρεθεί λόγω ανωτέρας βίας, θα πρέπει για το τμήμα αυτό να ισχύουν σωρευτικά τα ακόλουθα:
α)  Να μην έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης
β) Να καλύπτεται και αυτό το τμήμα της εκμετάλλευσης από σύμβαση σε ισχύ με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων
γ)  Να έχει επανέλθει σε παραγωγική φάση
δ)  Να έχει ψηφιοποιηθεί στην ΑΕΕ 2011 και να εξασφαλίζεται η αντιστοίχιση με το χαρτογραφικό      υπόβαθρο της ΑΕΕ 2007.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπο υλικό είναι διαθέσιμα:
1.Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας
2.Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr και www.et.gr.

Add Comment