Συλλαλητήριο στην Ελασσόνα από ΠΑΜΕ και Σωματείο Οικοδόμων

«ΦΩΝΑΞΑΝ» ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ – «Καιρός να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!»

Του Γιάννη Μουκίδη

«Δεν πάει άλλο. Καιρός είναι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!», «φώναξαν» οι Ελασσονίτες μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση.
Στις 11 το πρωί, το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μικρή πλατεία απέναντι από τα Γραφεία των ΕΛΤΑ.
Ομιλητής ήταν ο γραμματέας του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας Βαγγέλης Ντίνας, που ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε:
«Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε τα δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής, αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή αντεπίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η «ανάπτυξη» τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς! Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν σε όλη τη χώρα. Όλα τα αντιεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.
Καιρός να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!».

Ακολούθησε από τους συγκεντρωμένους πορεία διαμαρτυρίας με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας.
[wpg_thumb]

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, προχώρησε τις πρωινές ώρες σε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την κινητοποίηση στην αγορά και στους κεντρικούς δρόμους, ενώ από τα Γραφεία του ακούγονταν συνθήματα σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων και τις διεκδικήσεις τους: «Ενώνουμε δυνάμεις ενάντια σε λιτότητα, ανεργία, υπερφορολόγηση και διεκδικούμε δυναμικά εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση».

Add Comment