Στην παράσταση “Ελλήνων Δρώμενα” της Ακαδημίας Χορών Ελασσόνας ο Γ. Κατσιαντώνης

Υπερήφανος για τον τόπο του, που έχει ως “σημαία¨του , την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά δήλωσε ο Βουλευτής Λάρισας, που χειροκρότησε με συγκίνηση την εκδήλωση “Ελλήνων Δρώμενα” που διοργάνωσε η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών, στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας όπου έδωσε το παρών αναφέροντας τα εξής:
“Είμαι υπερήφανος για τον τόπο που γεννήθηκα, και που χθες για μια ακόμη φορά αποτέλεσε το σταυροδρόμι της συνάντησης , της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων, που έχει καταγραφεί με άσβηστο μελάνι στην μοναδική ταυτότητα του Έθνους μας.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, αρχικά το μεγάλο χοροδιδάσκαλο Γιάννη Κόκκινο, που τιμά κάθε χρόνο τη συλλογική μνήμη της Πατρίδας μας. Ως βασικός συντελεστής της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας, μαζί με το δυναμικό του Συλλόγου, κατάφερε να ενώσει το γαϊτανάκι της πλούσιας ελληνικής παράδοσης, μέσα από 250 χορευτές, μουσικούς και ηθοποιούς, που μας ταξίδεψαν περήφανα πίσω στο χρόνο, στις αλησμόνητες πατρίδες του πολιτισμού μας, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τον 20ο αιώνα.
Τα “Ελλήνων Δρώμενα” που πραγματοποιήθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, χαράχτηκαν στις καρδιές μας, ως ότι πιο πολύτιμο για να μας συντροφεύουν μέχρι την επόμενη διαδρομή στο χάρτη του Πολιτισμού μας.
Συγχαρητήρια στην Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, στο Μορφωτικό Σύλλογο Τυρνάβου, στο Σύλλογο Αβδελλιώτών «Η Βασιλίτσα», και στη Χορευτική Ομάδα «Ξένιοι Κρήτες» που μαζί με την Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας, κορύφωσαν την Ελληνική λεβεντιά και την αποφασιστικότητα για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας μνήμης.
Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση, που στηρίχτηκε με θέρμη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Ελασσόνας, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά”.

[wpg_thumb]

Add Comment