Κέλλας από Αετοράχη Ελασσόνας: Η συμφωνία των Πρεσπών πληγή στην εθνική μας υπερηφάνεια

«Σε μια εποχή, που έννοιες και αξίες, όπως πατρίδα, θρησκεία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα, απαξιώνονται και υποβαθμίζονται, στέλνετε ηχηρό μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας προς κάθε κατεύθυνση, κρατώντας τις σημαίες μας ψηλά».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης, που ήταν αφιερωμένες στους πολιούχους του χωριού Αγίους Αναργύρους.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την “άψογη”, όπως την χαρακτήρισε, εκδήλωση, αναφέρθηκε στο επίκαιρο ζήτημα της Συμφωνίας με τα Σκόπια, επισημαίνοντας:
«Σήμερα καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι της Ιστορίας μας και να παραδώσουμε την εθνική μας κληρονομιά αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές, συμβάλλοντας στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης.
Η Συμφωνία με τα Σκόπια, με την οποία παραχωρείται στη γείτονα χώρα “γλώσσα και εθνότητα”, παραχαράσσει την ιστορία μας και θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.
Εμείς, έχουμε διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή την επιζήμια Συμφωνία, όποτε και αν έρθει στη Βουλή».
Ο κ. Κέλλας, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ενθάρρυνε τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης να συνεχίσουν την πορεία τους, λέγοντας:
«Είστε οι συνεχιστές των παραδόσεων του τόπου μας.
Να είστε περήφανοι για όλα όσα προσφέρετε και εύχομαι η σκυτάλη της παράδοσης να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, γιατί μόνο έτσι θα κρατήσουμε την Ελλάδα μας όρθια».

[wpg_thumb]

Add Comment