Βαγενά – Παπαδόπουλος: Ενίσχυση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 34,9 εκατομμύρια ευρώ

«ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος σε κοινή τους δήλωση σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για επιχορήγηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το ποσό των 900.000 ευρώ, με στόχο την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους και την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και ανάπτυξης με την οποία ενισχύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 34 εκατ. ευρώ, για έργα αποκατάστασης ζημιών αναφέρουν τα εξής:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών περίπου δυο εβδομάδες πριν, ενέκρινε 900.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν, πραγματοποιείται συζήτηση και παραπομπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση της 2ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας οικονομικού έτους 2018 με σκοπό την διαμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να συμπεριληφθεί το ποσό των 900.000 ευρώ και να εξοφληθούν πολλοί επαγγελματίες της περιοχής μας.
Επιπλέον, θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ενίσχυση με 34 εκατ. ευρώ, τα οποία διατίθενται για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018 και οι οποίες έπληξαν τους συμπολίτες μας.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν, ότι στόχο αυτής της κυβέρνησης αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με κάθε διαθέσιμο μέσο.»

Add Comment