Στα Καλάβρυτα αντιπροσωπεία του Δήμου Ελασσόνας

Στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου του 1943, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Τσούτσο.
Την παραμονή της επετείου  πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, στο οποίο μετέχει ο Δήμαρχος Ελασσόνας  εκπροσωπώντας το μαρτυρικό Δομένικο και την μαρτυρική Τσαριτσάνη.
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης  ήταν η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων  μετά τα τεκταινόμενα της Δίκης του Σεπτεμβρίου στην Χάγη,  εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.


Στη συνεδρίαση έγινε  ενημέρωση για την παρουσία και την  νομικά τεκμηριωμένη θέση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Δικαστήριο της Χάγης και εκτιμήθηκε, ότι γεννά την αισιοδοξία για  τις διεκδικήσεις  της ελληνικής πλευράς.
Στην συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων του Δικτύου, κατατέθηκε  πρόταση για την πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου του Δικτύου συγχρόνως με την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης στο Δίστομο την παραμονή της επετείου της 10ης Ιουνίου του 2012 , όπου θα γίνει και η τροποποίηση του καταστατικού.
Πρόταση που έγινε σύσσωμα αποδεκτή από τα μέλη του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελληνικής Επικράτειας.
Το θέμα της ανάδειξης των ολοκαυτωμάτων συμπεριελήφθη στις ομιλίες όλων των εισηγητών καθώς και της υποχρέωσης του Δικτύου να κρατά άσβεστη τη φλόγα της μνήμης.
Ακόμα τα Μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι το Δίκτυο πρέπει να ασκήσει πιέσεις προς τους ιθύνοντες της Ελληνικής Πολιτείας για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και να ζητηθεί να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Add Comment