«Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις» από τη Λαογραφική

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, διοργανώνει για τους πολίτες του δήμου Ελασσόνας αλλά και τους πολλούς επισκέπτες της πόλης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, 2 πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, και εύχεται σε όλους «Καλές Γιορτές» με «Υγεία, Χαρά, Αγάπη και Δύναμη για Δημιουργία και Πολιτισμό».

Συγκεκριμένα:

? ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ?
Ώρα : 8.30 μ.μ.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011 η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού, παρουσιάζουν στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλ. Φαρμάκη», μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με ρυθμούς jazz & swing με το συγκρότημα «Diminuita». Μαζί τους το χορευτικό σύνολο «Cool Cats». Είσοδος 5,00 € .

Λίγα λόγια για τους “Diminuita” ( www.diminuita.com – hello@diminuita.com .)

Οι DIMINUITA με αρχή το 2007, κινούνται στο χώρο του ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club de France, ερμηνεύοντας  διασκευές των Django Reinhardt-Stephane Grappelli, αλλά και άλλων συνθετών της εποχής. Επίσης παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο με τίτλο “a-rhythmology”.
Έμφαση δίνεται στο φυσικό ακουστικό ήχο αλλά και στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των μουσικών, τόσο χαρακτηριστική, ευδιάκριτη, αλλά και απόλυτη σ’ όλες της μορφές της τζαζ. Καθαρός, φυσικός ήχος ακουστικών οργάνων και ελευθερία μουσικής έκφρασης, με τον αέρα του swing, αρμονικές αναφορές στο  bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία.  Τα μέλη του συγκροτήματος: Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα, Έφη Σαράντη κιθάρα και ο δικός μας Κώστας Αρσένης κοντραμπάσο.

Λίγα Λόγια για τους “Cool Cats” (http://www.myspace.com/coolcats-swinginandrollin,)

Οι Cool Cats δημιουργήθηκαν από τους IliasK και Athinais “Miss Dynamite” στις αρχές του 2010. Η δράση τους ξεκίνησε πιο έντονα με DJ sets κοντά στα Χριστούγεννα του 2010, με σημαντική την εμφάνιση τους στο Swingalonica Χ-mas edition ( swing φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Lindy Hop Greece). Καθ’ όλη την διάρκεια του 2011 εως σήμερα, οι Cool Cats ξεσήκωσαν το κοινό με τις μουσικές τους σε διάφορα γνωστά μαγαζιά της πόλης, αλλά και της επαρχείας και δημιούργησαν νέα μέλη στην παρέα τους! Διοργάνωσαν ποικίλα και πρωτότυπα events, όπως tea party με απογευματινές προβολές ρετρό ταινιών, pic nic κ.α..! Την άνοιξη εμφανίστηκαν και χόρεψαν στο πρώτο video clip μιας από τις swing μπάντες της πόλης και φίλων τους Speakeasies Swing Band .Τον Ιούνιο “άνοιξαν” και ξετρέλαναν με τις μουσικές επιλογές τους το τετραήμερο Swing φεστιβάλ του LHG που έγινε για δεύτερη φορά στο camping του Αρμενιστή, “Swing’n’Swim II”.
Τα μέλη του χορευτικού συνόλου “Cool Cats” είναι : Αθηνά (Athinais “Miss Dynamite”) Φραντζανά, Ηλίας (IliasK) Καλπάκας και το ζευγάρι Δανάη (Fraoula) Τσουφλίδου  – Βασίλης Μόσχος .

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001703232990  http://www.facebook.com/pages/Burlesque-Thessaloniki/277802102264170

Χορηγός της εκδήλωσης : Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Ορόσημο»
Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Ελασσόνα 88,4 fm.

? ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ?
Ώρα : 9.00 μ.μ.

«ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΧΕΙΟ»
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Για όσους έχασαν τις παραστάσεις του Νοεμβρίου αλλά και για όσους θέλουν να ξαναδούν την ξεκαρδιστική κωμωδία του Κώστα Παπαπέτρου, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλ. Φαρμάκη» από την Θεατρική Ομάδα Ελασσόνας , υπό την αιγίδα της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας.

Η σύγχρονη κωμωδία του Ελασσονίτη Κώστα Παπαπέτρου, σε σκηνοθεσία του Στέλιου Ντικούλη δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από μια επαγγελματική παράσταση. Η απόδοση των ρόλων από την θεατρική ομάδα, το σκηνικό και γενικότερα όλη η αύρα της παράστασης δεν θυμίζει σε τίποτα ερασιτεχνικό θέατρο.

Συντελεστές του έργου: Σενάριο: Κώστας Παπαπέτρου, Σκηνοθεσία: Στέλιος Ντικούλης. Παίζουν: Στέφανος Ευαγγέλου, Κική Καλογήρου, Ρούλα Γιαβούρογλου – Βάλλα, Νίκος Σδάνης, Βασίλης Αθανασιάδης, Βασίλης Μαντζώκας και Όλγα Λιάκου.

Η υπέροχη σύγχρονη κωμωδία του Κ. Παπαπέτρου, σε μια εποχή ανασφάλειας και οικονομικών, κοινωνικών και ψυχολογικών κρίσεων, αντιμετωπίζει τα γεγονότα με χιούμορ, δίνοντας έτσι μιαν άλλη διάσταση στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής μας. Πρόκειται για μια σάτιρα, βγαλμένη μέσα από τους όρους και τους κανόνες του τρέχοντος δύσκολου βιοπορισμού και των αναγκών επιβίωσης. Τόσο η εξέλιξη των γεγονότων, όσο και οι ήρωες του έργου, αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας και της σύγχρονης ζωής των νεοελλήνων. Η καυστική σάτιρα για την πολιτική, την οικονομία και τις προσωπικές σχέσεις, σε συνδυασμό με τα παθήματα των ηρώων, προκαλούν το αβίαστο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμό και σκέψεις για την ζωή του καθενός μας.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σ’ ένα μεροκαματιάρη, άνθρωπο του μόχθου, συμβαίνει το αναπάντεχο. Η τύχη του χαμογελάει και του προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αμέσως κινητοποιούνται, όλες οι δυνάμεις «συμφερόντων», από την σύζυγο, την πεθερά μέχρι και την μακρινή του θεία από το Ζευγολατιό. Τελικά η τύχη του χαμογελά, ή του δείχνει τα δόντια της; Εν τέλει ο φουκαράς- τυχερός πρέπει να βρει ένα τρόπο να «λυτρωθεί» από την νέα επίπονη διάσταση που έχει πάρει η ζωή του, κερδίζοντας το λαχείο.

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, ευχαριστεί το Δήμο Ελασσόνας και  την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας  για την αμέριστη συμπαράσταση στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Add Comment