Σε εκδήλωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ο βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης

Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: ” Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αληθινούς συνοδοιπόρους μας…”

“Δίνουμε μάχη με την απρόβλεπτη καθημερινότητα μας, αλλά δεν είμαστε μόνοι. Το είδαμε στις εκδηλώσεις που κάναμε για την Παγκόσμια Μέρα της ΠΣ, όπου πέρα από τους εξαίρετους γιατρούς και συμπολίτες μας που στάθηκαν στο πλευρό μας, νιώσαμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που πέρα από Βουλευτές ή παράγοντες της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι και άνθρωποι, που θέλουν και έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν για μας”.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, επιθυμεί να δώσει σύσσωμη η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στους ανθρώπους που ήταν παρόντες στην προσπάθεια της να ενημερώσει μέσα από την επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, σχετικά με τις έρευνες που γίνονται πάνω στην ασθένεια που αφορά περίπου 12.000 στην Ελλάδα και 2,5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
Στο Βουλευτή Λάρισας Γιώργο Κατσιαντώνη, για τον οποίο τόνισαν, ότι έχουν βρει στο πρόσωπό του, έναν αληθινό συνοδοιπόρο στη δύσκολη και απρόβλεπτη καθημερινότητά τους, ο οποίος δεν τους ξεχνά και παρεμβαίνει στις όποιες αδικίες γίνονται σε βάρος τους. Τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του και στις δύο εκδηλώσεις που έγιναν για την Παγκόσμια Μέρα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, για την αμέριστη συμβολή του στις ανάγκες τους και στα προβλήματά τους, αλλά και για την επιτυχή διεκδίκησή του σε ότι αφορά την ένταξη της ασθένειας στον πίνακα των χρόνιων και ανίατων παθήσεων.
Στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Βασίλη Πινακά, ένα λαμπρό γιατρό με κοινωνικές ευαισθησίες ,για την επιθυμία του να στηρίξει τους πάσχοντες με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Αλλά και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Δημήτρη Δεληγιάννη για την έμπρακτη στήριξη του ίδιου και του Δήμου Λάρισας, στις προσπάθειες του Συλλόγου.
[wpg_thumb]
Η Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μαρίας Κούτσικου, τόνισε στην ομιλία της ότι “ο Σύλλογος στηρίζεται στους εθελοντές. Πριν την κρίση μπορούσαμε να πληρώνουμε ψυχολόγους, γραμματέα και κοινωνικό λειτουργό. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και στο δικό μας σπίτι. Ζητώ από όλους όσοι είστε εδώ, με τη δύναμη και τα μέσα που έχετε, να ακούσετε τη φωνή μας, να μας κοιτάξετε στα μάτια και να κάνετε για μας, όσα θα κάνατε για σας αν ήσασταν στη θέση μας. Το ξέρω ότι μπορείτε….”
Ευχαρίστησε από καρδιάς και τους κορυφαίους επιστήμονες που ανέλυσαν τις “θεραπευτικές προσεγγίσεις στο σήμερα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης”, και που απάντησαν στις ερωτήσεις των ανθρώπων που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση. Στον Ευθύμιο Δαρδιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Νευρολογίας- Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τον Αθανάσιο Οικονόμου, Επιμελητή της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τον Δημήτρη Κουφάκη, Χειρούργο Οφθαλμίατρο, και τον Ευθύμιο Πετσεπέ, Ειδικό Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης- Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης “Απολλώνειο”.
Για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, η Μαρία Κούτσικου μίλησε και για τους χορηγούς που στέκονται σύμμαχοι στο πλευρό τους, ενώ αναφέρθηκε και στη δωρεά ενός αναπηρικού σκούτερ που έκανε μία από τις εταιρίες που τους στηρίζει, και το οποίο θα κληρωθεί σε λαχειοφόρο αλλά και στις βιωματικές μάσκες που προσέφερε ένας από τους χορηγούς, και με τις οποίες είχαν την ευκαιρία οι μη πάσχοντες να “δουν”… τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια.

Ξεχωριστή ήταν και η αναφορά της στην ομάδα Εικαστικής Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης για του ξεχωριστούς πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησε και έθεσε προς πώληση, αλλά και για την ομάδα ΣΥΝ- ΧΟΡΟ που απέδειξε ότι “τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή, όταν έχεις δυνατή θέληση και ψυχή”.

Φωτογράφος: Μαρία Νικατσιού

Add Comment