Το ασύρματο κοινοτικό δίκτυο Sarantaporo.gr στην εκπομπή “Αντιδραστήριο” της ΕΡΤ3

Τη Δευτέρα 05/03/2018 στις 20:00 το 11ο επεισόδιο της εκπομπής Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3 παρουσίασε το θέμα: Κοινοτικό Ασύρματο Δίκτυο «Sarantaporo.gr»

Μία ομάδα ανθρώπων οικοδομεί τα οκτώ τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας ένα κοινοτικό ασύρματο δίκτυο που συνδέει 15 χωριά παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το κοινοτικό δίκτυο Sarantaporo.gr είναι δημόσιο, ανοιχτό και κοινωνικό και αναπτύσσεται από τους κατοίκους των χωριών της περιοχής, οι οποίοι μιλούν στην εκπομπή και εξηγούν πώς με αυτό το ελεύθερο, μη εμπορευματικό δίκτυο, βελτίωσαν τη ζωή τους.

Λίγα λόγια για την εκπομπή Αντιδραστήριο:
Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις που πραγματοποιούν από κοινού άνθρωποι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιβάλλον, εργασία, κοινά αγαθά, δικαιώματα, αλληλεγγύη, κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και άλλα, διεκδικούν αξιοπρέπεια και μας παρακινούν να βγούμε από την ιδιώτευση και την απάθεια.
Πρόκειται για προσπάθειες που οργανώνονται από τους ίδιους τους δρώντες, προωθούν την ισότιμη και οριζόντια συνεργασία για το συλλογικό και κοινωνικό όφελος και αποτελούν βιωματική γνώση που διαμοιράζεται ελεύθερα, μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των ανθρώπων που αυτενεργούν.

Το τρέιλερ της εκπομπής εδώ: https://www.facebook.com/Antidrastirio.ERT3/videos/1848850852081003

Add Comment