Με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης συναντήθηκε ο Σύλλογος Σποροπαραγωγών

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη, πραγματοποίησε, το Σάββατο 10/2/2018, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ανατολίτη Μιχαήλ, τον Ταμία κ. Μιχαήλ Βασίλειο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δεβετζή Μιχαήλ, στο γραφείο του κ Κόκκαλη στη Λάρισα. Στη συνάντηση που είχε ως θέμα τη νέα αγροτική πολιτική, τη θέση του πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και τις προσπάθειες για τη διαφύλαξη των τοπικών ποικιλιών, τέθηκε σειρά ζητημάτων προώθησης και υποστήριξης της ελληνικής σποροπαραγωγικής δραστηριότητας. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας, τόνισαν ότι απαρέγκλιτος στόχος είναι να καταστεί δυνατό με άμεσες κινήσεις και χωρίς κόστος για τον κρατικό κορβανά η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε πιστοποιημένο, ιχνηλάσιμο και ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό και κατέθεσαν σχετικό Υπόμνημα προτάσεων .

Στη συνάντηση τέθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας ένα από τα βασικότερα ζητήματα του κλάδου, σχετικά με την επωφελή χρήση του «ανταποδοτικού τέλους» και την επένδυσή του στη χρηματοδότηση έρευνας νέων ποικιλιών σπόρων που θα ανταποκρίνονται στις νέες και συνεχώς απαιτητικότερες συνθήκες της αγοράς.

Εξετάσθηκε επίσης η δυνατότητα περαιτέρω στήριξης του κλάδου και διεύρυνσης της διαδικασίας των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η οποία δίνει την δυνατότητα στην Πολιτεία να ωθήσει περαιτέρω τον αγρότη στην χρήση Πιστοποιημένου Υλικού.
Τέλος, αξίζει, να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός, επαίνεσε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του ΣΕΣΣΠ να συνδέσει το ζήτημα των πιστοποιημένων σπόρων με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση τους προς το Σύλλογο καθώς με τις ενέργειες του, ως εδήλωσε, συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των ελληνικών ποικιλιών αλλά και στην περαιτέρω στήριξη της ελληνικής παραγωγικότητας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων (Σ.Ε.Σ.Σ.Π.), ο κοινός τόπος της ελληνικής σποροπαραγωγής. Εκπροσωπεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής σποροπαραγωγής, με 42 επιχειρήσεις – μέλη που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σπόρων χορτοδοτικών και πρωτεϊνούχων φυτών, δημητριακών, την παραγωγή σπόρου και σποροφύτων λαχανικών. Σκοπός του είναι να εξομαλύνει και να προάγει το έργο των μελών του, να αναβαθμίσει την αποτελεσματικότητα του Έλληνα αγρότη και την ποιότητα του αγροτικού προϊόντος, καθιερώνοντας την χρήση πιστοποιημένου ελληνικού πολ/στικού υλικού στο ελληνικό έδαφος. Με διεθνή αναγνώριση και έγκαιρη πληροφόρηση, όντας μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σπόρων ( ISF ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σπόρων ( ESA ), καθώς και τις αδιάλειπτες προσπάθειες των μελών του, ο ΣΕΣ φιλοδοξεί να προάγει την ελληνική σποροπαραγωγή σε έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
————————————————————————————————————
Καψούρη 4, 41222 Λάρισα – Τηλ , fax: 2410532677
e-mail: sessp@otenet.gr

Add Comment