Επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας

40 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
… και όμως πέρασαν 40 χρόνια

Print

40 χρόνια από την χρονιά που κάποιοι οραματίστηκαν ένα σύλλογο που θα υπηρετήσει την παράδοση και τον πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις τους. Και το έκαναν χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Πρόσφεραν απλόχερα, σε όλους μας, μια ζεστή φωλιά για να εκφραστούμε, να ονειρευτούμε, να ταξιδέψουμε, να χαρούμε, να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, να κλάψουμε, να προσφέρουμε και να ολοκληρωθούμε σαν άνθρωποι μέσα από τα τμήματα και τις εκδηλώσεις που αυτά τα 40 χρόνια ήταν εκατοντάδες.
Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας γιορτάζει τα 40 χρόνια προσφοράς και δημιουργίας με μια μεγάλη επετειακή Αφηγηματική Μουσικοχορευτική Παράσταση με τίτλο «ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ» – Τραγούδια σπάνια και πολύτιμα, τραγουδισμένα παραμύθια με στοιχεία από αρχαίους μύθους μέσα από τα οποία ο λαός μας μπόρεσε να ενώσει το πραγματικό με το υπερφυσικό και να αφηγηθεί ιστορίες, συνήθως τραγικές, που ίσως κάποτε να συνέβησαν ή θα μπορούσαν να συμβούν όσο φανταστικές κι αν φαίνονται. Και όλα αυτά διανθισμένα με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη στην Ελασσόνα, με ώρα προσέλευσης 18.30 και ώρα έναρξης 19.00 .
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Βράκα και Αριστέα Στεργιούλη και πάνω από 160 χορευτές – μέλη του Συλλόγου. Στη μουσική συνοδεύουν οι Κωστούλης Κ. – κλαρίνο, Σαρακατσιάνος Μ. – λαούτο, τραγούδι, Γάλλος Ελ. – βιολί, Σαμόλαδος Ι. – κρουστά, Τρουμπούκης Π. – τρομπέτα.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους σημαντικά πρόσωπα από την ιστορία του συλλόγου, που βοήθησαν ώστε η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας να είναι από τους κορυφαίους πολιτιστικούς συλλόγους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα υπάρχει μια μικρή ανασκόπηση από τις εκδηλώσεις της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας στο πέρασμα των 40 χρόνων της.

Σας Περιμένουμε…

Add Comment