ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων της Λάρισας

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ – ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η γραμματεία του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ένα ιστορικό νοσοκομείο με αξεπέραστη προσφορά στον πληθυσμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Λιόλιος.
Στην ενημερωτική σύσκεψη που ακολούθησε, από πλευράς του Τμήματος Υγείας έλαβαν μέρος ο Συντονιστής του τμήματος, Ιωάννης Καριπίδης και τα μέλη της γραμματείας, Στέλλα Τρίγκα, Στέργιος Παπαιωάννου, Σπύρος Μητρούλας και Γιώργος Σφήκας.
Εκτός του διοικητή του Νοσοκομείου, παραβρέθηκαν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Απόστολος Κομνός, ο διοικητικός διευθυντής, Ιωάννης Ντόκος και η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Κατερίνα Παληγιάννη. Παρών ήταν και ο πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (ΕΙΝΚΥΛ), Λάμπρος Καραγιώργος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου και τονίστηκε η ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού – τεχνικού προσωπικού.
Από τα στοιχεία που παρατέθηκαν, διαπιστώσαμε ότι σταθερά πλέον, οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλους τους τομείς, αποδίδουν καρπούς.
Ο νέος, σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, ο νέος αναισθησιολογικός – χειρουργικός εξοπλισμός, η πλήρης λειτουργία της ΜΕΘ-ΜΑΦ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), με 16 συνολικά κρεβάτια, συνεισφέρουν τα μέγιστα, μαζί με το προσωπικό, στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως την απόφαση του υπουργείου Υγείας για αυτονόμηση και διοικητική αυτοτέλεια του «Κουτλιμπάνειου» Νοσοκομείου και κατανοεί την αναγκαιότητά της.
Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη βελτίωσης και αντικατάστασης της παλαιάς ξενοδοχειακής υποδομής του Νοσοκομείου.
Στηρίζουμε επίσης την προσπάθεια της Διοίκησης των Νοσοκομείων της Λάρισας για ταχεία ανέγερση κτηρίου επιφάνειας 2.000 τ. μ. αξιοποιώντας την «Δωρεά Μακρή», για την στέγαση κρίσιμων τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου.
Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης στο γραφείο του Διοικητή κ. Λιόλιου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ΜΕΘ-ΜΑΦ του Νοσοκομείου και ο διευθυντής της κ. Απόστολος Κομνός μας παρουσίασε την καινούρια ΜΑΦ και την πλήρως ανακαινισμένη ΜΕΘ.
Παράλληλα, είναι σημαντικό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι πλέον το υπουργείο Υγείας και η 5η ΥΠΕ έχουν αυξήσει τους ετήσιους προϋπολογισμούς 2017 και των δύο νοσοκομείων της πόλης.
Συγκεκριμένα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας λαμβάνει επιπλέον 3.025.000 ευρώ για φάρμακα και 2.000.000 ευρώ για λοιπά υγειονομικά υλικά.
Συνολικά για το 2017 το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λαμβάνει περίπου 53 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 10 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα αρχικώς διατιθέμενα.
Το δε «Κουτλιμπάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λαμβάνει άλλα 750.000 ευρώ σε δύο δόσεις (500.000 + 250.000 ευρώ), δηλαδή συνολικά για το 2017 14.500.000 ευρώ.
Τα δύο νοσοκομεία, ακόμη και με αυτά τα νούμερα, λόγω της αυξημένης προσέλευσης και της κάλυψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, λειτουργούν με «σφιχτούς» προϋπολογισμούς.
Θεωρούμε όμως ότι η Πολιτεία ανταποκρίθηκε και συνέδραμε πλήρως στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού μας, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Σύμφωνα δε με ενημέρωση που είχαμε από τον Διοικητή των Νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτη Νάνο, με απόφαση του υπουργείου θα εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπερσύγχρονο μηχάνημα τομογραφίας ποζιτρονίων (PET-SCAN), με το συνοδό του κυκλοτρόνιο. Παράλληλα, με την απόκτηση προ δύο μηνών του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα υψηλών προδιαγραφών.
Η υποστήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας μας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλήρης και στοχευμένη, όπου χρειάζεται. Αποτελεί πολιτική και ιδεολογική μας προτεραιότητα η υπεράσπιση του υγειονομικού επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας.
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Add Comment