Ο Όλυμπος χρειάζεται σφαιρική πρόταση και όχι μονομερή αντιμετώπιση

     Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα του Ολύμπου στιγματίστηκαν από τον αποκλεισμό της πλευράς της Λάρισας από την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του και τη διαμαρτυρία του τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην προσκαλείται ο Δήμος Ελασσόνας και γενικότερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε μια συνεδρίαση που έχει θέμα την αξιοποίηση του Ολύμπου και να καλείται μόνο η πλευρά της Πιερίας.
Οι φορείς της Λάρισας που μετέβησαν τελικά στη συνεδρίαση – απρόσκλητοι – ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης, κάτι που δεν έγινε δεκτό και η πλευρά της Πιερίας παρουσίασε την πρότασή της. Έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει και δεύτερη συνεδρίαση, όπου θα παρουσιαστεί η πρόταση της πλευράς της Λάρισας.
Ο κ. Πασχόπουλος χαρακτήρισε  τραγικό το  γεγονός να  αντιμετωπίζεται ο Όλυμπος μονομερώς.  “Απαιτείται σφαιρική αντιμετώπιση του βουνού και όχι μονομερής”, τόνισε, εκδηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή του στους χειρισμούς που θέλουν τον Όλυμπο τεμαχισμένο σε πλευρές.

Για το σκοπό αυτό στην Περιφέρεια  Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  παρουσία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κ. Ρ. Καραλαριώτου παρόντος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στέλιου Ροντούλη,  του δημάρχου Ελασσόνας κ. Πασχόπουλου, του δημάρχου Τεμπών κ. Κολάτου και του αντιδημάρχου Ελασσόνας, κ. ΑΘ. Καψάλη.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία της πρότασης της Θεσσαλίας και η συνολική στρατηγική για  ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη στην περιοχή με καταφύγια, Κέντρο Πληροφόρησης, παραδοσιακούς ξενώνες, διαδρομές με στόχευση πάντα την ενιαία παρουσίαση του Ολύμπου.

Add Comment