Δήμος Ελασσόνας: Ρύθμιση χρεών μέχρι 100 δόσεις έως 30 Νοεμβρίου

Με βάση τον ψηφισθέντα Νόμο 4483/2017, και πιο συγκεκριμένα στη διάταξη, που περιλαμβάνεται στο άρθρο 52, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα ή αυτών που θα βεβαιωθούν σε χρονικό διάστημα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ξεκινά τη σχετική διαδικασία ο Δήμος Ελασσόνας, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου 2017.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνει οφειλές προς τον Δήμο Ελασσόνας και αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τέλη, πρόστιμα, φόροι, πρόστιμα Κ.Ο.Κ., εισφορές, ενοίκιο χωραφιών κ.λπ.
Το άρθρο 52 του νόμου προβλέπει την εξόφληση των οφειλών μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων, πλήρως ή κατά ποσοστό, αναλόγως του αριθμού των δόσεων, με ελάχιστο ποσό δόσης 20 ευρώ.
Παρέχει τη δυνατότητα σε όσους έχουν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής που είναι σε ισχύ να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου τις οφειλές τους, εφόσον κρίνουν πιο συμφέρουσα τη νέα ρύθμιση.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις οι πολίτες πρέπει μέσα στο πλαίσιο της προθεσμίας να κάνουν αίτηση ρύθμισης.
Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα.
Δίνεται η δυνατότητα ο οφειλέτης σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, και να τύχει απαλλαγής κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από άλλη αιτία, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προβεί σε εντολή άρσης της δέσμευσης της φορολογικής ενημερότητας προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Ο Δήμος Ελασσόνας καλεί όλους τους πολίτες να ενημερωθούν στο τηλέφωνο 24933 50243 (κ. Καπετάνο Δημήτρη) ή κατ’ ιδίαν προσέλευση στην αρμόδια ταμειακή υπηρεσία για την ύπαρξη ή μη τυχόν οφειλών τους και να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της συγκεκριμένης διάταξης.

Add Comment