Κέλλας από Βλαχογιάννι: Στα κρύα του λουτρού χιλιάδες κτηνοτρόφοι


 
Αποδέκτης πλήθους κτηνοτροφικών διαμαρτυριών για το θέμα της μη αποζημίωσης από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου, έγινε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στο Βλαχογιάννι.

Σε μία κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή, ο Λαρισαίος βουλευτής τόνισε ότι συντάσσεται πλήρως με το αίτημα των κτηνοτρόφων για αποζημίωση από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του περασμένου χειμώνα, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σε αναμονή απάντησης, σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητά τις σχετικές εξηγήσεις γιατί αποκλείστηκε από την αποζημίωση η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων.

Κατηγόρησε επίσης για εμπαιγμό τον υπουργό μετά την πρόσφατη δήλωση πως θα αποζημιωθούν μόνο κτηνοτρόφοι χωρίς στάβλο, οι οποίοι δηλώνουν στο ΟΣ∆Ε ως αγελαία τα αιγοπρόβατά τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “για μια ακόμη φορά ενώ ο Υπουργός έδινε διαβεβαιώσεις στους κτηνοτρόφους ότι θα αποζημιωθούν το φθινόπωρο μέσω του “de minimis”, στο τέλος τους αφήνει στα κρύα του λουτρού”.
[wpg_thumb]
Η συζήτηση εστιάστηκε ακόμη στο θέμα των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, οι οποίες όπως τονίστηκε στον Λαρισαίο βουλευτή, βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων χρόνων, με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες να είναι σε δεινή θέση.

Από την πλευρά του ο κ. Κέλλας εξήγησε πως «αποτελεί παραδοχή ανικανότητας το να βλέπεις γαλακτοβιομηχανίες να αναγνωρίζουν δημόσια τις λαθροεισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος κι εσύ ως αρμόδιος υπουργός να είσαι θεατής ενός κτηνοτροφικού Αρμαγεδδώνα.

Οι πρόσφατες καταγγελίες της κτηνοτροφικής Ομοσπονδίας, συνέχισε, θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει συναγερμό στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό.
Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν νευραλγικοί φορείς όπως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι εξαφανισμένος από τους ελέγχους στην αγορά;»

Σχολιάζοντας τέλος τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως “η ΔΕΘ από ατού του κ. Τσίπρα που τον έφερε στην κυβέρνηση, αποτελεί πλέον για τον πρωθυπουργό δυσβάσταχτο μαρτύριο”, για να συμπληρώσει ότι “στόχος της Νέας Δημοκρατίας με την ανάληψη της εξουσίας είναι να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό”.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του Λαρισαίου πολιτικού στο Βλαχογιάννι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Οράνωσης της ΝΔ Ελασσόνας κ. Δημήτρης Δριστέλλας, το μέλος κ. Ανδρέας Παπακυπριανός και η Πρόεδρος Τριτέκνων Επαρχίας Ελασσόνας κ. Μαρία Νατσιούλα.

Add Comment