Η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας τιμά την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ

Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 8Η Ε.Μ.Α.Κ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, που από το 1977 ως σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελασσόνας αλλά και της Θεσσαλίας, διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών» με τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή».

Οι κύριες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 28 – 30 Αυγούστου 2017 στην Ελασσόνα, περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, παρουσίαση του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ “Ε.Μ.Α.Κ. ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ ” της Αθηνάς Κρικέλη της Ellopia Films USA, και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της «Πλατείας Λαού» που βρίσκεται απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο και την Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, η Λαογραφική έχει υιοθετήσει ένα νέο θεσμό. Την βράβευση, κάθε χρόνο, ανθρώπων που έχει προσφέρει στον συνάνθρωπό μας, στον πολιτισμό και την παράδοση.
Αισθανόμενοι την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και την παράδοση, αποφασίσαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα σ’ αυτούς τους τομείς και να γίνουν οι φάροι για τις επόμενες γενιές, που θα φωτίσουν το δρόμο για μια Ελλάδα γεμάτη αλληλεγγύη, εθελοντισμό, πολιτισμό, παράδοση και αγάπη.

Μετά τον κ. Κώστα Τσιάνο που τιμήθηκε στο στο 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», και ο οποίος έχει διαγράψει την δική του ξεχωριστή πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας παραδοσιακής μας κληρονομιάς, το Δ.Σ. της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, ομόφωνα, αποφάσισε να τιμήσει στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ όλους τους ανθρώπους της Ε.Μ.Α.Κ. και της Πυροσβεστική Υπηρεσίας για την προσφορά τους.

Για τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, αυτό που έχει σημασία είναι να καταφέρουμε, με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν προσφέρει σε όλη τους τη ζωή, να πούμε σε όλο τον κόσμο ότι σ’ αυτή την πολύ δύσκολη για όλους μας οικονομική συγκυρία, η προσφορά στον συνάνθρωπό μας, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και ο πολιτισμός γενικότερα ήταν, είναι και θα είναι για πάντα τα στοιχεία που μας αναδεικνύει ως «άνθρωπο» δίνοντάς μας το αντίδοτο που χρειαζόμαστε για να περάσουμε την εποχή της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την 2η μέρα του Φεστιβάλ, την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, στις 7.00 μ.μ. κατά τη διάρκεια της προβολής του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ε.Μ.Α.Κ. ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ».

Add Comment