Γ. Πασχόπουλος: “Χωρίς πόσιμο νερό ο Δρυμός Ελασσόνας με ευθύνη του Δήμου και της ΔΕΥΑ”

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Την τοπική κοινότητα Δρυμού επισκέφτηκε την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 κλιμάκιο της παράταξης “Ολύμπου Πολιτεία” στο Δήμο Ελασσόνας, με επικεφαλής τον Γ. Πασχόπουλο. Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τους συμβούλους της τοπικής κοινότητας κ. Π. Αρσένη, Ηλ. Αρσένη και Ευ. Αρσένη, με τους οποίους συζήτησε το πρόβλημα που ανέκυψε με την ποιότητα του νερού ύδρευσης της κοινότητας.

Τις τελευταίες εβδομάδες το νερό ύδρευσης της κοινότητας Δρυμού παρουσιάζει έντονη δυσοσμία, η οποία – σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις – οφείλεται σε υψηλές συγκεντρώσεις σιδήρου, που ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας. Με έγγραφό της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει στους κατοίκους του Δρυμού να μην καταναλώνουν το νερό του δικτύου, ούτε για πόση ούτε για μαγείρεμα, ωστόσο ο Δήμος Ελασσόνας και η αρμόδια Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας δεν έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των κατοίκων σε πόσιμο νερό. Προς το παρόν, οι περισσότεροι κάτοικοι υποχρεούνται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για τις καθημερινές ανάγκες, ωστόσο υπάρχουν ηλικιωμένοι και άποροι που πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Οι σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το χρόνο που θα απαιτηθεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημα και μετέφεραν στον κ. Πασχόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Ι. Νάνο και Ν. Γάτσα τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού. Ζήτησαν τέλος να υποστηριχθεί το αίτημα της κοινότητας για σύνδεση του δικτύου ύδρευσης του χωριού με το δίκτυο της Ελασσόνας.

Ο κ. Πασχόπουλος δήλωσε ότι η παράταξή του θα ζητήσει να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δρομολογηθεί οριστική λύση του πρόβληματος, ωστόσο τόνισε ότι προέχει η άμεση μεταφορά πόσιμου νερού με κάθε μέσο, για όλο το διάστημα που οι συγκεντρώσεις σιδήρου ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας για την κατανάλωσή του. “Η ΔΕΥΑ και ο Δήμος Ελασσόνας πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα άμεσα. Έχουν μεγάλη ευθύνη που δεν έχουν ήδη προμηθεύσει με πόσιμο νερό τους κατοίκους για τις βασικές ανάγκες”, κατέληξε ο κ. Πασχόπουλος.

Add Comment