Στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος

«Επίσκεψη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκου Παπαδόπουλου στην Ολυμπιάδα του Δήμου Ελασσόνας»

Την περασμένη Παρασκευή 4 Αυγούστου,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το χωριό Ολυμπιάδα του δήμου Ελασσόνας με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για τους δασικούς χάρτες. Ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύνταξης δασικών χαρτών και κτηματολογίου, κάτι το οποίο έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υλοποιηθεί, τονίζοντας ότι η ανάρτηση για πρώτη φορά ενός μεγάλου ποσοστού χαρτών (στο 35% της έκτασης της χώρας σε σχέση με το μόλις 1,5% κατά το παρελθόν) οδήγησε στην αποκάλυψη σημαντικών προβλημάτων χρήσεων γης και διαχείρισης του δασικού χώρου και εν γένει της υπαίθρου. Στην συνέχεια, ο βουλευτής αφού άκουσε τις απόψεις των πολιτών, συνομίλησε μαζί τους απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και την διαδικασία υποβολής των αντιρρήσεων κατά του περιεχόμενου του δασικού χάρτη.
Τέλος ο κ.Παπαδόπουλος συνομίλησε και με παραγωγούς της περιοχής με κύριο ζήτημα την καλλιέργεια του καπνού στην επαρχία της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας ότι η Ελασσόνα είναι παραδοσιακά μια περιοχή στην οποία η καλλιέργεια καπνού μονοπωλεί το ενδιαφέρον των παραγωγών , επηρεάζοντας άμεσα και σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία, ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα της χώρας, καθώς στόχος της είναι να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο.

Πληρωμή Αποζημίωσης Ύψους 12.468.131,04 € από τον ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις ύψους 12.468.131,04 € πρόκειται να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 7.536 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια μέσα στο 2016 και το 2017.
Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το ποσό αποζημιώσεων για τη Θεσσαλία ανέρχεται συνολικά στο 1.197.669,20 ευρώ.
(Νομός Καρδίτσας 640.371,34, Νομός Λάρισας 210.202,84, Νομός Μαγνησίας 177.142,73, Νομός Τρικάλων 169.952,49)
Η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους είναι η Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017.

«Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης του προγράμματος 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020»

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αποστόλου οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος, ζήτησαν να ενταχθούν και οι επιλαχόντες νέοι γεωργοί στο πρόγραμμα Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος των νέων γεωργών από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Οι βουλευτές αναφέρονται στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπων περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης του μέτρου.

«Συνάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο»

Tην Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος παρευρέθηκε σε σύσκεψη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, στελεχών του Υπουργείου, των τριών βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη, Μπέτυς Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή και του βουλευτή Ημαθίας Γιώργου Ουρσουνίδη.
Στα πλαίσια της συνάντησης ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα του καστανόδασους της Τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων και την αναστολή των παραχωρητηρίων των κατοίκων(προσωρινά και οριστικά παραχωρητήρια), καθώς οι κάτοικοι ζητούν κανένας από τους νόμιμους κατόχους με παραχωρητήρια ή συμβολαιογραφικές πράξεις να μην χάσει τον κλήρο του,δεδομένου ότι από το 1979 και έπειτα, πάρα πολλοί δικαιούχοι έχουν αξιοποιήσει τα δασοτεμάχια με αποτέλεσμα η παραγωγή του κάστανου να φτάσει στα επίπεδα των 500 τόνων κατ’ έτος.
Επιπλέον ο κ.Παπαδόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το κάστανο είναι ένα προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία, το οποίο συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση, ειδικά στην τόνωση των ορεινών περιοχών, αποτελώντας ένα σημαντικό προϊόν που μπορεί να προσφέρει ένα αξιόλογο εισόδημα στους κατοίκους της Κοινότητας Αμπελακίων.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το θέμα και θα το θέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Add Comment