Κήρυξη απεργίας-αποχής

Δεν μετατρέπουμε το σύλλογο διδασκόντων σε όργανο αξιολόγησης –χειραγώγησης.Tο ΔΣ του συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους να μην μπουν στη διαδικασία αυτή και να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Υπ. Παιδείας επιδιώκει να πετύχει την οικειοθελή συμμετοχή μας σε μια διαδικασία που θα λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για την αντιεκπαιδευτική του πολιτική σε βάρος όλων.
 Τι συμβαίνει όμως:
1.Η έκφραση της γνώμης μέσα από ένα σύλλογο διδασκόντων που η σύνθεσή του δεν είναι νόμιμη (αφού αποκλείονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί) απλά συνεκτιμάται από τα συμβούλια επιλογής και ούτε δεσμεύει, ούτε μπορεί να επηρεάσει τις κρίσεις . Η αποδοχή της διαδικασίας από μέρους μας σημαίνει υιοθέτηση της παραπάνω λογικής, δηλαδή ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές είναι εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας με μειωμένο λόγο στο σχολείο. Βέβαια, ακόμη κι αν συμμετείχαν όλοι δε θα πρέπει να γνωμοδοτήσουμε όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.
2.Οι μόνιμοι συνάδελφοι που προβλέπεται να μπουν στη διαδικασία δεν θα εκφράσουν απλά τη γνώμη τους για το δ/ντή τους αλλά καλούνται να “εκφράσουν γνώμη” – να αξιολογήσουν όλους τους υποψήφιους δ/ντές αποδεχόμενοι στην πράξη ότι “όλοι αξιολογούν όλους” αλλά η ιεραρχία θα έχει τον τελικό αποφασιστικό λόγο.
3.Η διαδικασία μέσω φορμών – ερωτηματολογίων είναι ο προάγγελος της αξιολόγησης που έρχεται από τον Σεπτέμβρη, σε συμφωνία με την Τρόικα και τον ΟΟΣΑ (αναλύεται εκτεταμένα στην απόφαση της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ). Η συμμετοχή κατά συνέπεια σ΄ αυτή ισοδυναμεί με την αποδοχή της διαδικασίας αξιολόγησης και άρα και της δικής μας αξιολόγησης από τους δ/ντές στη συνέχεια. Αυτή είναι και η πραγματική στόχευση του Υπ. Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να εφαρμόσουν μέτρα μνημονιακά όχι μονο για τη λειτουργία του σχολείου, αλλά και για την τύχη των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτό.
Σχετικά με την εφαρμογή αυτής της απεργίας –αποχής διευκρινίζουμε ότι :
1.Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει το νέο «υποσύνολο» συλ. διδασκόντων του σχολείου από τη στιγμή που δηλώνουν οι συνάδελφοι συμμετοχή στην απεργία αποχή.
2.Αν, παρ΄ όλα αυτά, κάποιος συνάδελφος σταθεί απέναντι στη συλλογική απόφαση του κλάδου και συγκαλέσει συνεδρίαση κανείς δεν υποχρεούται να παραβρεθεί.
3.Αποχωρεί – δε συμμετέχει στη διαδικασία δηλώνοντας συμμετοχή στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ, με τον ίδιο, δηλαδή, τρόπο που δηλώνει τη συμμετοχή και στις κλασσικές απεργίες μέχρι τώρα, με μια απλή δήλωση στο δ/ντή του σχολείου.
 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Μπορούμε με μια ενωμένη συλλογική στάση και αναβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων για ό,τι αφορά το σχολείο μας , να αλλάξουμε πολλά δεδομένα.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για Σύλλογο Διδασκόντων με αναβαθμισμένο διοικητικό και παιδαγωγικό ρόλο και αρμοδιότητες για όλα τα ζητήματα στο σχολείο. 
Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Ευαγγελία Παπαδοπούλου Σταυρούλα Νικούλη

Θέματα #ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ #απεργία #ΑΠΟΧΗ #εκπαιδευτικοί #Ελασσόνα #ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ