Επίσκεψη Εσθονών στο Δήμο Ελασσόνας στο πλαίσιο του προγράμματος Leader

Η “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.” όντας υπεύθυνη για το σχεδιασμό και παρακολούθηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 για το Νομό Λάρισας και στα πλαίσια των διακρατικών συνεργασιών που αναπτύσσει με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς, υποδέχθηκε στις 11 και 12 Μαΐου 2017 δεκαμελή αντιπροσωπία από την Τοπική Ομάδα Δράσης “East-Harju Partnership” της Εσθονίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ ΑΕ, σχετικά με την διαχείριση και παρακολούθηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, καθώς και η επίσκεψη τους σε ολοκληρωμένες επενδύσεις, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.
Την πρώτη μέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ελασσόνα, όπου τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας και Πρόεδρος της “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.” κος Νίκος Ευαγγέλου, τονίζοντας την ανάγκη και επιθυμία της εταιρίας για εξωστρέφεια και ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών όχι μόνο για το πρόγραμμα αλλά και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και αξιοποίηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
[wpg_thumb]
Ακολούθησε τεχνική συνάντηση με τα στελέχη της εταιρίας κ.κ. Σεβαστή Μπασδέκη και Ιωάννα Λιόλιου, το στέλεχος του Δήμου Ελασσόνας κα Γεωργίας Σβάρνα και του Συμβούλου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης κο Βασίλειο Μητσιό, υπεύθυνου οργάνωσης της συνάντησης, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χαρακτηριστικές επενδύσεις της περιοχής όπως οινοποιείο, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις δημιουργίας παραδοσιακών ενδυμάτων, επιχειρήσεις εστίασης κλπ. Η πρώτη μέρα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε στους επισκέπτες ο Δήμος Ελασσόνας.

Την επόμενη μέρα, η αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τα στελέχη της “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.” κ.κ. Αθηνά Χαρταλάμη και Ιωάννα Λιόλιου και τον κο Βασίλη Μητσιό, επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κιλελέρ και ακολούθως επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα στο Δήμο Αγιάς, όπως παρασκευαστήριο άρτου, καταλύματα και χώρους εστίασης και αναψυχής .

Η διήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αποχαιρετιστήριο γεύμα που παρέθεσε στην αποστολή ο Δήμος Αγιάς, παρούσης του στελέχους του Δήμου κας Θεοδώρας Πατσιαβούδη, όπου και εκφράστηκε η θέληση και επιθυμία όλων για πιο στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων των δύο χωρών, προκειμένου να επιτευχθούν πιο εύκολα οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Add Comment