Πλούσια δραστηριότητα από το ΚΠΕ Ελασσόνας και το 2017

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, τρεις (3) εκπαιδευτικοί του 40ου Γυμνασίου Αθηνών, συνοδευόμενοι από είκοσι επτά (27) μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στα πλαίσια του διήμερου προγράμματος «Βιολογική Γεωργία – Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά». Το Σάββατο, πρώτη μέρα του προγράμματος, οι μαθητές και οι συνοδοί τους έφτασαν στο Κέντρο, όπου τους έγινε μια πολυμεσική παρουσίαση των δράσεων του ΚΠΕ καθώς και του προγράμματος της Βιολογικής Γεωργίας. Κατόπιν, συνοδεία των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ μετέβησαν στην Τσαριτσάνη όπου περιηγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό και ανέπτυξαν δραστηριότητες πεδίου. Την Κυριακή 19/3/2017, οι μαθητές και οι καθηγητές, με εθελοντική συνοδεία μελών του ΚΠΕ, μετέβησαν στην Μονή Αγ. Τριάδος Σπαρμού Ελασσόνας όπου ξεναγήθηκαν και ανέπτυξαν βιωματικές δράσεις, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. όπου τους έγινε ξενάγηση και παρουσίαση από μέλος του στρατοπέδου. Κατόπιν επέστρεψαν στην Ελασσόνα όπου είχαν ελεύθερο χρόνο για δραστηριότητες. Την Δευτέρα 20/3/2017, δεύτερη μέρα του προγράμματος, το σχολείο, συνοδεία μελών του ΚΠΕ επισκέφτηκε αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, τόσο στο Δομένικο Ελασσόνας όσο και στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας, όπου τους έγινε παρουσίαση και βιωματική ερμηνεία από τους βιοκαλλιεργητές.
Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, τρεις (3) εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, συνοδευόμενοι από τριάντα δυο (32) μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στα πλαίσια του διήμερου προγράμματος «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική – Πέτρινα Γεφύρια». Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα του προγράμματος, οι μαθητές και οι συνοδοί τους έφτασαν στην Τσαριτσάνη, όπου περιηγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό και ανέπτυξαν δραστηριότητες πεδίου. Κατόπιν, μετέβησαν στο Κέντρο, όπου τους έγινε μια πολυμεσική παρουσίαση των δράσεων του ΚΠΕ καθώς και του προγράμματος της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. Την Τρίτη 21/3/2017, δεύτερη μέρα του προγράμματος, το σχολείο, συνοδεία μελών του ΚΠΕ, επισκέφτηκε το πέτρινο γεφύρι της Ελασσόνας και έκανε δραστηριότητες πεδίου.
Την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 6 εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας συνοδευόμενοι από εξήντα πέντε (65) μαθητές και μαθήτριες του σχολείου πραγματοποίησαν Επιμορφωτική εκδήλωση-δράση στο περιαστικό δάσος Ελασσόνας, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ελασσόνας και το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας». Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τις ωφέλειες και τους κινδύνους του δάσους, πραγματοποίησαν βιωματικές δραστηριότητες στο δάσος.
Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, δυο (2) εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνάσιου Πτολεμαΐδας συνοδευόμενες από τριάντα (30) μαθητές και μαθήτριες του σχολείου πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στις εγκαταστάσεις της Ελασσόνας, στα πλαίσια του προγράμματος «Βιολογική Γεωργία-Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά». Οι μαθητές, αφού πραγματοποίησαν βιωματικές δραστηριότητες στην Τσαριτσάνη, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Κέντρου.
Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, δυο (2) εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνάσιου Τρικάλων συνοδευόμενες από δέκα οχτώ (18) μαθητές και μαθήτριες του σχολείου πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στις εγκαταστάσεις της Ελασσόνας, στα πλαίσια του προγράμματος «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Κέντρου, πραγματοποίησαν βιωματικές δραστηριότητες στην Τσαριτσάνη.

[wpg_thumb]

Add Comment