Μηνύματα στη βασιλόπιτα της “Ακαδημίας Χορών” Ελασσόνας

«Φυλάξτε καλά στην καρδιά σας τις Ελληνικές παραδόσεις!»
του Γιάννη Μουκίδη

«Φυλάξτε καλά στην καρδιά σας τις Ελληνικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας!». Αυτό ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιττας του 2017 της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, που έγινε μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα στην αίθουσα του συλλόγου.
Αφού ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα, δίδοντας τις ευχές του για τη νέα χρονιά και απευθυνόμενος κυρίως στα παιδιά του συλλόγου, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων επεσήμανε με νόημα:
«Χαιρόμαστε που βλέπουμε μικρούς και μεγάλους να είναι κοντά σε αυτούς τους συλλόγους, χαιρόμαστε για τις πλούσιες δραστηριότητες της «Ακαδημίας Χορών». Τα ήθη και τα έθιμα, οι Ελληνικές παραδόσεις πρέπει να διαφυλαχθούν για να προχωρήσει το έθνος μας. Να προσπαθήσουμε την παράδοση να την διατηρήσουμε και να την αξιοποιήσουμε. Πολλοί θα επιχειρήσουν να αφαιρέσουν την Ελληνική παράδοση από την ζωή. Φυλάξτε καλά στην καρδιά σας αυτά που βλέπετε, αυτά που βιώνετε, όλα αυτά που διδάσκεσθε. Εργαστείτε με συνέπεια, αγάπη, με υπακοή στους ανθρώπους του συλλόγου, με συνεργασία. Εύχομαι καλές επιδόσεις και επιτυχίες του συλλόγου».
[wpg_thumb]
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου και ο βουλευτής κ. Γ. Κατσιαντώνης, που εκθείασαν τις δραστηριότητες της «Ακαδημίας Χορών» και υποσχέθηκαν κάθε δυνατή συμπαράσταση στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς.
Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό για το 2016, ο χοροδιδάσκαλος – «ψυχή» της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας κ. Ιωάννης Κόκκινος μίλησε για μία πολύ δημιουργική χρονιά, που περιελάμβανε: το καθιερωμένο 4ο Σεμινάριο Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών που υλοποίησε ο σύλλογος(με τη συμμετοχή δεκάδων χοροδιδασκάλων), τη συμμετοχή της «Ακαδημίας Χορών» σε μεγάλο διεθνές φεστιβάλ στην Ινδία καθώς και στην Ιταλία, την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο της πόλης, τη συμμετοχή των τμημάτων του συλλόγου σε πληθώρα εκδηλώσεων και φεστιβάλ καθώς και τη συνέχιση της διδασκαλίας παραδοσιακών χορών στη Λάρισα και μοντέρνων χορών στην Ελασσόνα. Ακόμη, υπήρχαν αφιερώματα στην Ελληνίδα μάνα, στο μοντέρνο χορό, ενώ παράλληλα η Ακαδημία συνέχισε και το κοινωνικό της έργο, συνεισφέροντας σε οργανώσεις και φορείς.
Τέλος, μιλώντας για το 2017, ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 5ου Σεμιναρίου Παραδοσιακών Χορών, τη συμμετοχή σε φεστιβάλ στη Γαλλία και προανήγγειλε την διοργάνωση στην Ελασσόνα του 5ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων(αρχές Απριλίου) από διάφορες περιοχές της χώρας, που αναμένεται να προσελκύσει 2.000 και πλέον μικρούς χορευτές και 5.000 επισκέπτες. «Στηρίξτε μας για να κάνουμε γνωστή την Ελασσόνα σε όλη την υφήλιο», ολοκλήρωσε με νόημα.
Τα 2 φλουριά της βασιλόπιτας(…που «εξαργυρώθηκαν» με δώρα – βιβλία) βρέθηκαν από τις τυχερές χορεύτριες του συλλόγου Μαρία Πλιάτσικα και Ευαγγελία Νικούλη.
Στη ζεστή γιορτή της «Ακαδημίας Χορών» έδωσαν το «παρών»:
Ο βουλευτής κ. Γεώργ. Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας και Αναστ. Γκατζιούρας, ο πρ. δήμαρχος – δημοτ. σύμβουλος κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ανέστης Σερετίδης, Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, Ευστάθ. Ψωμιάδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, εκπαιδευτικοί, μέλη και φίλοι της «Ακαδημίας Χορών», γονείς και μέλη των χορευτικών ομάδων του συλλόγου, κ.ά.

Add Comment