Δρόμοι της Π.Ε. Λάρισας παραδίδονται στην κυκλοφορία

Παραδίδονται στην κυκλοφορία τις αμέσως επόμενες ημέρες οι δρόμοι Γλαύκη – Νάματα, Αγναντερή – Κιλελέρ, Σταυρός – όρια Ν. Καρδίτσας καθώς και η περιφερειακή οδός Μ. Μοναστηρίου.
Την ικανοποίησή τους για την επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά την περιοδεία που πραγματοποίησαν  στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας


Συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων κ. Χρ. Λυτροκάπη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Χρ. Σιδερόπουλο και κ. Ράνια Σταφύλη, καθώς και τους  επιβλέποντες μηχανικούς κ. Χαραλ. Μαυρακάνα και κ. Χρ. Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησαν τα έργα βελτίωσης των δρόμων που πραγματοποιούνται στους δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ και  διαβεβαίωσαν ότι «μέλημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να δοθούν οι παραπάνω δρόμοι στην κυκλοφορία ώστε να βοηθήσουν στην καθημερινή μετακίνηση  πολιτών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.  Το σύνολο των εργασιών βελτίωσης  εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τη βελτίωση των συγκοινωνιακών όρων, τη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς οδήγησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις μετακινήσεις τους».
Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο μίας στενότερης συνεργασίας με τους δήμους της περιοχής για την καταγραφή των αναγκαίων υποδομών, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν είτε σε επίπεδο ΚΑΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας, είτε από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα ξεκινήσει άμεσα συναντήσεις με τα Δημοτικά Συμβούλια όλου του Νομού.

Δρόμος Γλαύκης – Ναμάτων
Το έργο  αφορά στην κεντρική οδό που  συνδέει τον οικισμό Γλαύκης με τον οικισμό Ναμάτων.
Πραγματοποιήθηκε  διαπλάτυνση (πλάτους περίπου 3 μέτρων) της υπάρχουσας οδού σε μήκος περίπου 2,7 χλμ και ανακατασκευή του υπάρχοντος δρόμου  με επέκταση των υπαρχουσών τεχνικών, αποξήλωση του ασφαλτικού οδοστρώματος σε σημεία όπου παρουσιάστηκαν καθιζήσεις και ρηγματώσεις  και έγινε ανακατασκευή της οδοστρωσίας.
Αναμένεται η τοποθέτηση πινακίδων, στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμισης της οδού εντός των επόμενων ημερών.
Το έργο είναι συνολικού  προϋπολογισμού 1.100.000, ενώ το  ποσό της σύμβασης μετά την έκπτωση από τον εργολάβο είναι 362.000 ευρώ.

Δρόμος Αγναντερή – Κιλελέρ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  του δρόμου.
Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε στην ολοκλήρωση του υφιστάμενου δρόμου από την Αγναντερή προς το Κιλελέρ και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε μήκος περίπου 5 χλμ.
Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκε  διαπλάτυνση του δρόμου στα σημεία όπου κρίθηκε απαραίτητο, κατασκευάστηκαν τα απαραίτητα επιχώματα, διαστρώθηκαν  δύο στρώσεις οδοστρωσίας σε όλο το μήκος της οδού και τέλος διαστρώθηκε ασφαλτική στρώση, πλάτους 6 μέτρων.
Το έργο είναι συνολικού  προϋπολογισμού 700.000 ενώ το ποσό της σύμβασης μετά την έκπτωση από τον εργολάβο είναι 284.287,65 ευρώ.

«Δρόμος Σταυρός – όρια Ν. Καρδίτσας»

Ο δρόμος  Σταυρός – όρια Ν. Καρδίτσας έχει ξεχωριστή βαρύτητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεδομένου ότι έρχεται να  συνδέσει  μεταξύ τους δύο Περιφερειακές Ενότητες: αυτή της Λάρισας με αυτή της Καρδίτσας.
Κατά την επίσκεψή τους τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης, παρουσία του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών.
Αντικείμενο του έργου ήταν  η ανακατασκευή όλου του οδοστρώματος του δρόμου μέχρι τα όρια ν. Καρδίτσας και περιλάμβανε  γενική εκσκαφή, κατασκευή επιχωμάτων και τεχνικών, κατασκευή οδοστρωσίας με  δύο στρώσεις βάσης  και τέλος  κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε πλάτος περίπου 8,5 μέτρων.
Παράλληλα, έγινε καθαρισμός των αμφίπλευρων αποστραγγιστικών τάφρων, καθώς κι επένδυση των πρανών με φυτική γη και των ερεισμάτων του οδοστρώματος με 3 Α σε  όλο το μήκος  του δρόμου.
Αναμένεται η  διαγράμμιση και η σήμανση, προκειμένου ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 850.000 ευρώ και το  ποσό της σύμβασης που υπογράφηκε μετά την έκπτωση είναι 457.126,78 ευρώ

Σημειώνεται ότι  τα τρία παραπάνω  έργα  χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του Προγράμματος ΚΑΠ και είχαν ξεκινήσει  από την τελευταία Νομαρχιακή Αρχή.

Παράκαμψη Μ. Μοναστηρίου
Κατά την επίσκεψη  στη συγκεκριμένη παράκαμψη (περιφερειακή οδό) του Μ. Μοναστηρίου δήμου Κιλελέρ προς τον Ν. Μαγνησίας, το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.
Η ολοκλήρωση του δρόμου, που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Μ. Μοναστηρίου για αποσυμφόρηση του χωριού από την διέλευση των βαρέων οχημάτων.
Το έργο αφορά στην αποπεράτωση της περιφερειακής οδού και βρίσκονται σε εξέλιξη  εργασίες  ασφαλτόστρωσης σε μήκος 850 μέτρων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της επέμβασης που έγινε στο συγκεκριμένο τμήμα είναι ύψους 180.000 ευρώ.

Έργα ενόψει….

Κατά την επιθεώρηση των έργων, ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησαν αυτοψία και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν εντοπιστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας και χρίζουν συντηρήσεων – βελτιώσεων.
Οι δρόμοι αυτοί, στους οποίους τα έργα προχωρούν άμεσα,  είναι οι εξής:
1.Πολυδάμειο – Ρήγαιο
2.Σκοτούσα – Θετίδιο – Δασόλοφος
3.Χαλκιάδες – Αγ. Κωνσταντίνος – Σκοτούσα – Αγία Τριάδα
4.Σιδηροδρομικός Σταθμός – Ερέτρεια
5.Πολυνέρι – Ελληνικό – Λόφος – Πυργάκια
6.Αγία Παρασκευή – Κρήνη
7.Μεγάλο Ευύδριο προς Κατωχώρι

Add Comment