Μαξ. Χαρακόπουλος: “Το αίσθημα ασφάλειας καθημερινά υποχωρεί!”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΔ: Το αίσθημα ασφάλειας καθημερινά υποχωρεί!

«Η κατάσταση στη δημόσια ασφάλεια στη χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο και το αίσθημα της ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες καθημερινά υποχωρεί. Η πραγματικότητα αυτή οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μεγεθύνεται από τις μόνιμες ιδεοληψίες και αγκυλώσεις τους». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την εισήγησή του στην ολομέλεια του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι «οι εστίες ανομίας πολλαπλασιάζονται, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και βίας επαναλαμβάνονται καθημερινά, ενώ επικρατεί ένα καθεστώς ατιμωρησίας και ουδετερότητας εκ μέρους της Πολιτείας, που αποθρασύνει τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες. Τελευταία παραδείγματα είναι όσα συνέβησαν στο εκτός της κρατικής δικαιοδοσίας Εξαρχιστάν, με τα καμένα τρόλεϊ, αλλά και στις καταστροφές των ακυρωτικών μηχανημάτων στη Πανεπιστημιούλη στου Ζωγράφου. Τα φαινόμενα αυτά, που πλήττουν εντέλει την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας και υπονομεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών πρέπει να λάβουν τέλος. Το ζητά επιτακτικά η ίδια η κοινωνία. Κι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να το προσφέρει. Γι’αυτό και πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία όσο δυνατόν πιο σύντομα».
Ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πληγεί και με τον πρωτοφανή τρόπο που χειρίστηκε και τις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛΑΣ αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου παρακολουθήσαμε έναν τραγέλαφο με ανακοινώσεις και διαψεύσεις, και όπου ακυρώθηκε κάθε κανόνας αξιοκρατίας προς δόξαν του μικροκομματικού συμφέροντος, τόσο με τις αποστρατείες άξιων αξιωματικών όσο και με πολλές από τις τοποθετήσεις».
[wpg_thumb]
“Εμπλοκή” μονιμοποίησης Πυροσβεστών…
Επιπλέον, στηλίτευσε τις διαρροές για “εμπλοκή” στην μονιμοποίηση τω πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, που σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να μονιμοποιηθούν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017. Όπως είπε: «αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι ένα ακόμη μνημείο ανευθυνότητας της κυβέρνησης, που δεν υλοποιεί δεσμεύσεις που απορρέουν από νόμο, ενώ αντιθέτως επιλέγει να “μπουκώνει” το δημόσιο με μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με τις γνώριμες διαδικασίες των βουλευτικών τροπολογιών, που έχουν πάρει χαρακτηριστικά φάμπρικας».
Ο αναπληρωτής τομεάρχης κάλεσε τα μέλη του Τομέα «να εργαστούμε όλοι μαζί για να καταρτίσουμε τις βασικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού μας προγράμματος. Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, η δημόσια ασφάλεια ιεραρχείται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Για πόσο ακόμη θα καλύπτετε το άσυλο της ανομίας;
Ποιο το κόστος των συνεχιζόμενων βανδαλισμών στα Μέσα Μεταφοράς
 
«Η Νέα Δημοκρατία κρούει συνεχώς στην κυβέρνηση τον κώδωνα του κινδύνου για τα συνεχιζόμενα κρούσματα εμπρησμών και βανδαλισμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σας επισημαίνουμε με κάθε τρόπο, πως η ανοχή που δείχνετε στα φαινόμενα αυτά, όχι μόνο δεν επιλύουν το όλο πρόβλημα, αλλά αντιθέτως τα κρούσματα κινδυνεύουν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις». Τα παραπάνω τονίζονται σε ερώτηση που υπογράφει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και απευθύνεται στον  αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη. 
Στην ερώτηση, που συνυπογράφουν ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, και οι βουλευτές Α΄ Αθηνών της παράταξης, καυτηριάζεται «η ανοχή, που εκφράζεται από τις ‘‘καθησυχαστικές’’ απαντήσεις του κ. Τόσκα περί της υιοθέτησης ενός ‘‘Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης’’, το οποίο στηρίζεται σε μια νέα αντίληψη στη λογική αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών ‘‘που έχει ως στόχο την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την ουσιαστικότερη προσέγγιση του πολίτη’’».
Δυστυχώς, όμως, όπως υπογραμμίζουν οι συνυπογράφοντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για την κυβέρνηση, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής γεγονότα:
– Την πυρπόληση ενός τρόλεϊ τον Μάιο του ’16.
– Την πυρπόληση ενός τρόλεϊ και ενός λεωφορείου τον Ιούνιο του ’16.
– Την πυρπόληση τριών (3) τρόλεϊ τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σημειώνουμε δε, πως όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα επί της οδού Πατησίων, έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα συνεχόμενα κρούσματα βανδαλισμών ακυρωτικών μηχανημάτων. Σας θυμίζουμε πως μόνο σε μια ημέρα, στις 18 Ιουνίου 2016, καταστράφηκαν από ομάδες αναρχικών και αντιεξουσιαστών514 τέτοια μηχανήματα.
Ο μακρύς αυτός κατάλογος, ολοκληρώνεται –προσωρινά δυστυχώς– με την προχθεσινή κλοπή 21 μηχανημάτων, από λεωφορεία σταθμευμένα έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Ο στόχος τους είναι απλός. Να εμποδιστεί η λειτουργία του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), ενός συστήματος που άρχισε να υλοποιείται το 2014 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και εδώ, όμως, την ευθύνη τη φέρει ακέραια η κυβέρνηση, διότι όλες αυτές οι καταστροφές γίνονται με το πρόσχημα του ‘‘Δεν Πληρώνω’’, ενός κινήματος που τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεφε και στήριζε με κάθε δυνατό μέσο».
Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς: 
• Ποιο είναι το κόστος των συνεχιζόμενων αυτών κρουσμάτων εμπρησμών και βανδαλισμών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
• Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το γεγονός ότι τα φαινόμενα αυτά λαμβάνουν χώρα σε περιοχές που «καλύπτονται» από το Πανεπιστημιακό Άσυλο.
• Ποιο είναι το ύψος των διαφυγόντων κερδών από την καθυστέρηση εφαρμογής του ΑΣΣΚ.
• Αν, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα, θεωρεί η κυβέρνηση πως το νέο της «Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης» αποδίδει καρπούς».

Add Comment