Μάξιμος από την Ελασσόνα: Το 2017 φέρνει φοροθύελλα…

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΔ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ Μάξιμος: Το 2017 φέρνει φοροθύελλα…
Η ΝΔ θα θέσει σε κίνηση τις μηχανές της ανάπτυξης

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος βρέθηκε στην Ελασσόνα, όπου αντήλλαξε ευχές για το νέο έτος με στελέχη της ΝΔ και πολίτες, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να ακούσει από τους ίδιους τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «το 2017 ξεκινά με μια σειρά νέων δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων που έρχονται να προστεθούν στους ήδη υφιστάμενους φόρους που υποτίθεται θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η φοροθύελλα που έχουν επιβάλει σαρώνει κάθε οικονομική δραστηριότητα και γονατίζει τους ανθρώπους της εργασίας, επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Αντί για επενδύσεις, που έχουν γίνει ανέκδοτο, βλέπουμε αθρόες προσλήψεις ημετέρων και διόγκωση του υπερχρεωμένου κράτους. Αυτό, δυστυχώς, είναι το ‘‘έργο’’ που αφήνουν πίσω τους οι πρωτομάστορες της δημαγωγίας και των μεγάλων υποσχέσεων, οι οποίοι παραπλάνησαν έναν ολόκληρο λαό. Έτσι, σήμερα, αντί να έχουμε βγει επιτέλους από τη μέγγενη της ύφεσης και των μνημονίων, με ευθύνη της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βυθιζόμαστε στο τέλμα.
Η λύση βρίσκεται στην ενεργοποίηση των δυνάμεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που μπορούν να βάλουν και πάλι σε κίνηση τις μηχανές της ανάπτυξης, αν υπάρξει αντίστοιχη κυβερνητική αλλαγή. Αυτήν την πολιτική δεσμεύεται να ακολουθήσει απαρέγκλιτα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί σύντομα».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ κ. Δημήτρης Δρυστέλας.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

Να αντικατασταθεί άμεσα το ευάλωτο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛΑΣ

Η αβελτηρία και η αναβλητικότητα στοιχίζουν πολύ ακριβά!

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με ερώτησή τους προς τον Υπουργό αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, θέτουν το ζήτημα της μη παραλαβής του δωρηθέντος στην ΕΛΑΣ σύγχρονου συστήματος ραδιοεπικοινωνιών προτύπου TETRA.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, Β΄ Αθηνών κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπουλου, κυρία Σοφία Βούλτεψη και κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Για το θέμα αυτό, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα της ενδοεπικοινωνίας στην Αστυνομία είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς συνεχίζει να είναι σε ισχύ το πεπαλαιωμένο και αναξιόπιστο αναλογικό σύστημα, το οποίο από απόψεως ασφάλειας είναι ευάλωτο. Κι αυτό διότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να γίνεται συνακροατής ή και παρεμβαίνων στις απορρήτου χαρακτήρα αστυνομικές επικοινωνίες. Με όλες τις ευνόητες δυσάρεστες συνέπειες για την ασφάλεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού προσωπικού και την υποβάθμιση της αποτελεσματικότητας του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας.  

Ενόψει, μάλιστα, των διεθνών προκλήσεων και κινδύνων, η καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό του συστήματος ενδοεπικοινωνίας και η μη παραλαβή του TETRA είναι αδικαιολόγητη. Γι’ αυτό και άμεσα η Κυβέρνηση και ειδικότερα το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να δώσει λύση στο θέμα. 

Η Ελληνική Αστυνομία θα είχε την δυνατότητα τουλάχιστον από το δεύτερο εξάμηνο του 2015, αν είχε εγκαίρως υλοποιηθεί η από 22-12-2014 υπογραφείσα σύμβαση δωρεάς, να χρησιμοποιεί το αναβαθμισμένο επικοινωνιακό σύστημα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα το σύστημα αυτό, περιέργως, δεν έχει παραληφθεί και δεν χρησιμοποιείται. Αποτέλεσμα της παράλειψης αυτής είναι η ενδοεπικοινωνία να είναι ελλιπέστατη και επισφαλής. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η αβελτηρία και η αναβλητικότητα στοιχίζουν πολύ ακριβά». 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣE ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: “Καταρράκωση θεσμών και αποστρατεία άξιων αξιωματικών”

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κρίσεις της 11ης Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική, που αρχικώς γνωστοποιήθηκαν, είδαν το φως της δημοσιότητας σε Μ.Μ.Ε. και κατόπιν διαψεύστηκαν,  τελικά, γίνονται πράξη με τη δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων. 
 
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αυτή παίζει ανεύθυνα σε βάρος των θεσμών και των δημόσιων λειτουργών.

Ας ελπίσουμε ότι την καταρράκωση των θεσμικών διαδικασιών και την αποστρατεία άξιων αξιωματικών δεν θα ακολουθήσουν αναξιοκρατικές επιλογές στις υπολειπόμενες κρίσεις. 

Ας μην δηλητηριάσει ακόμη περισσότερο το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε στην Πυροσβεστική».

Και ο φόρος στον καφέ δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα!

«Η πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλει επιπλέον φόρο σε μια σειρά αγαθών λαϊκής κατανάλωσης, από τον καφέ μέχρι την μπύρα και το κρασί, είναι αδιέξοδη. Δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα. Οι εισηγητές και αυτών των μέτρων όπως και της υπερφορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων θα διαψευστούν στις προβλέψεις τους. Δυστυχώς, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι ολέθριες για τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει με άλλους βουλευτές της παράταξης για την επιβολή επιπλέον φόρου 2% στον ωμό καφέ, που θα έχει ως αποτέλεσμα να πληγεί αποφασιστικά ο κλάδος του ελληνικού καφέ.
Στην απάντησή της η κ. Παπανάτσιου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η επιβολή του φόρου κατανάλωσης στον καφέ με συντελεστές που ορίζονται ανάλογα με το είδος αυτού, διαμορφώθηκε στο πλαίσιο επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του κράτους και της ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων, λόγω των εκτάκτων αναγκών της ελληνικής οικονομίας».
Όπως αναφέρει η αρμόδια υφυπουργός «η απόκλιση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης (2%) που επιβάλλεται στον μη καβουρντισμένο καφέ («ωμό» καφέ), από τον συντελεστή (3%) που επιβάλλεται στον καβουρντισμένο καφέ […] δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το σύνηθες ποσοστό της φύρας, λόγω της επεξεργασίας του μη καβουρντισμένου καφέ, προς αποφυγή διακριτικής μεταχείρισης.
Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα καφέ τα οποία παράγονται εγχωρίως ή παραλαμβάνονται από άλλο Κράτος Μέλος, εκτός καθεστώτος αναστολής, η βεβαίωση και είσπραξη του φόρου κατανάλωσης αυτών ενεργείται το αργότερο εντός 10 ημερών από τη γένεση της σχετικής υποχρέωσης, ενώ όταν τα εν λόγω προϊόντα εισάγονται από τρίτες χώρες, ο φόρος κατανάλωσης βεβαιώνεται και εισπράττεται κατά την ίδια χρονική στιγμή που βεβαιώνονται και εισπράττονται οι λοιπές δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι τόσο για τα προϊόντα καφέ, τα οποία παράγονται εγχωρίως, όσο και για τα όποια παραλαμβάνονται από άλλα κράτη μέλη ή εισάγονται από τρίτη χώρα και έχουν τεθεί σε ελεύθερη κυκλοφορία, παρέχεται η δυνατότητα θέσης αυτών σε καθεστώς φορολογικής αποθήκης με την εκ παραλλήλου αναστολή καταβολής του αναλογούντος φόρου κατανάλωσης και του Φ.Π.Α., για το χρονικό διάστημα που παραμένουν στο εν λόγω καθεστώς».

Add Comment