«Φρένο» στον πρωτοπόρο από τον ψυχωμένο Π.Ο.Ε.

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Ελασσόνα, εκεί όπου ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Αχιλλέας Φαρσάλων «φρέναρε» από τον ψυχωμένο Π.Ο. Ελασσόνας, που είδε κατάματα(ιδίως στο β΄ ημίχρονο) την δυνατή και καλά οργανωμένη ομάδα του Τάκη Παραφέστα, με τελικό αποτέλεσμα το 2-2 .
Ο αγώνας είχε δύναμη, πάθος, 4 γκολ, πολλές φάσεις και ευκαιρίες για γκολ και για τους δύο αντιπάλους, και βέβαια προσέφερε πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν.
Στο α΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στο β΄ ημίχρονο η ομάδα του Αλέξη Αλεξανδρή ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να αντιδράσει(στα δύο γκολ των φιλοξενουμένων), ισοφαρίζοντας και παίρνοντας ένα πολύτιμο βαθμό.
«Μορφές» του συγκλονιστικού αγώνα με την απόδοση τους από την πλευρά του Π.Ο.Ε. ο υπέροχος Γκουτζουρέλας που… «έπιασε τα άπιαστα» και από τον Αχιλλέα Φαρσάλων ο αειθαλής Νεμπεγλέρας, που «σέρβιρε» τα γκολ της ομάδας του και…«αλώνιζε» σε όλο το γήπεδο, τρέχοντας σαν έφηβος.
[wpg_thumb]
Φάσεις – γκολ

3΄: Δυνατό σουτ του Τσένου φεύγει άουτ.
5΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτελεί φάουλ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Π.Ο.Ε.
9΄: Από τα δεξιά, ο Νεμπεγλέρας εκτελεί φάουλ και ο Κουμπούρας στην περιοχή με ωραία κεφαλιά γράφει το 0-1, ανοίγοντας το σκορ για τους Φαρσαλινούς.
17΄: Νέα προσπάθεια των παικτών του Αχιλλέα με τον δραστήριο Νεμπεγλέρα να δίνει τη μπάλα στον Λόλα(από τα αριστερά), που προχωράει και σουτάρει, αλλά ο Γκουτζουρέλας με ωραία προσπάθεια αποκρούει σε κόρνερ.
24΄: Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να πιέζουν και χάνουν …διπλή ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Νεμπεγλέρας σεντράρει και τα διαδοχικά σουτ αρχικά του Βούλγαρη και αμέσως μετά του Λόλα αποκρούονται υπέροχα με εξαιρετικά αντανακλαστικά από τον Ελασσονίτη γκολκίπερ Γκουτζουρέλα, που καταχειροκροτείται.
28΄: Νέα ευκαιρία για τον Αχιλλέα, όταν από τα αριστερά σε επικίνδυνη θέση το σουτ του Λόλα αποκρούεται με σωτήρια επέμβαση από τον «αίλουρο» Γκουτζουρέλα, που για μια ακόμη φορά κερδίζει εντυπώσεις και χειροκρότημα.
32΄: Σε επικίνδυνο σημείο για τους φιλοξενούμενους, εκτέλεση φάουλ από τον «σπεσιαλίστα» Ματούλα. Το σουτ του δραστήριου Ελασσονίτη ποδοσφαιριστή βρίσκει το δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Μπαρλαγιάννης με κοντινό σουτ γράφει το 1-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.
36΄: Από δεξιά, εκτέλεση φάουλ από τον Νεμπεγλέρα και ο υψηλόσωμος Οικονόμου με υποδειγματική κεφαλιά κάνει το 1-2, σε μια φάση…«καρμπόν» του πρώτου γκολ του Αχιλλέα Φαρσάλων.
48΄: Έξυπνη σέντρα του Μπαρλαγιάννη στην περιοχή των φιλοξενουμένων και ο προωθημένος Περτζιόνι που καραδοκεί, χωρίς καθυστέρηση σουτάρει και ισοφαρίζει, γράφοντας το 2-2, μέσα σε «τρελά» πανηγύρια των Ελασσονιτών.
70΄: Μεγάλη…τριπλή ευκαιρία για τους παίκτες του Αχιλλέα να προηγηθούν στο σκορ, όταν τα αλλεπάλληλα 3 σουτ αποκρούονται με εντυπωσιακές προσπάθειες ξανά από τον Γκουτζουρέλα, που έχει βάλει πραγματική «ασπίδα» μπροστά στην εστία του, εισπράττοντας το δικαιολογημένο χειροκρότημα της κερκίδας!
84΄: Μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων να προηγηθούν στο σκορ, όταν οι παίκτες του Π.Ο.Ε. συνδυάζονται, η μπάλα στα πόδια του Ματούλα, που προχωράει και σουτάρει λίγο πριν φτάσει στην εστία του Ντάλλα, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
89΄: Επικίνδυνη φάση για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ο Ματούλας εκτελεί το έμμεσο φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής κ. Βλιώρας. Αρχικά, η μπάλα χτυπάει στο τοίχος των Φαρσαλινών και στη συνέχεια απομακρύνεται.

Δεν πέρασε απαρατήρητο πως λίγο μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, απειλήθηκε «σύρραξη» ανάμεσα σε κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά οι ψυχραιμότεροι φρόντισαν να δώσουν τέλος στις όποιες παρεξηγήσεις και στην πρόσκαιρη ένταση που πήγε να δημιουργηθεί.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ. Βλιώρας, Καρακώστας, Πατέτσος.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Αλεξανδρής): Γκουτζουρέλας, Μάρκου, Τσένος, Περτζιόνι, Καρλιάμπας, Συνάπαλος(66΄ Πεπκολάϊ), Τατσεμερίδης, Μπαλαμώτης, Μπαρλαγιάννης(88΄ Μενσούρ), Ματούλας, Καραμάνος(78΄ Τσιάγκος).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ(Παραφέστας): Ντάλλας, Καραμπούζης, Περήφανος, Οικονόμου, Κουμπούρας, Νεμπεγλέρας, Νάστας(76΄ Κακαζούκης), Μανιώτης, Βούλγαρης(55΄ λ.τ. Τλούπας), Λόλας, Ρέψης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

Add Comment