Την πρωταθλήτρια Λιλή Αλεξούλη βράβευσε ο Δήμος Ελασσόνας για τη συμμετοχή στο Ρίο

Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά…με μηνύματα, αυτή που έγινε πρόσφατα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2016», όταν ο Δήμος Ελασσόνας βράβευσε την Ελασσονίτισσα στην καταγωγή Λίλη Αλεξούλη, για τη συμμετοχή της στην τελευταία Ολυμπιάδα του Ρίο της Βραζιλίας.
Είχε προηγηθεί συμβολική λαμπαδηδρομία από το Μνημείο της Μελούνας προς την Τσαριτσάνη και άφιξη δεκάδων λαμπαδηδρόμων στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.
Η πρωταθλήτρια, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της με προπονήσεις δεν βρέθηκε στη βραδιά, αλλά την εκπροσώπησε ο πατέρας της Γιάννης Αλεξούλης, που συγκινημένος και χαρούμενος παρέλαβε από τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου την τιμητική πλακέτα, εκ μέρους της.
Χαρακτηριστικά τα λόγια του δημάρχου Ελασσόνας: «Θέλουμε με αυτή την απόφαση μας να βραβεύσουμε την προσπάθεια, την διάκριση, τον σκληρό αγώνα, την επιμονή και την υπομονή, το ήθος. Είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο καθένας που βάζει υψηλούς στόχους και αγωνίζεται για να τους πετύχει. Εύχομαι στην Λίλη Αλεξούλη υγεία και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον και στους γονείς της να την καμαρώνουν όλο και πιο ψηλά».
[wpg_thumb]
Από την πλευρά του, ο πατέρας της πρωταθλήτριας – παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και όχι μόνο Γιάννης Αλεξούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Ελασσόνας για την τιμή που έκανε στην κόρη του, επεσήμανε πως παρά τις προσπάθειες να πάρει την άδεια του προπονητή της για να βρεθεί στην Ελασσόνα, αυτό ήταν αδύνατο, αφού προέχουν η προετοιμασία και οι προπονήσεις της αθλήτριας. Και συνέχισε: «Η Λίλη, εδώ στην Ελασσόνα, μου ζήτησε να σας διαβάσω ένα κείμενο που είναι:
«Δάσκαλε, ήρθα σε σένα να αναλάβεις την προπόνηση μου και σε παρακαλώ να με δεχθείς κοντά σου…». Αυτό ζήτησε ο νεαρός παλαιστής από τον περίφημο προπονητή Ισοκράτη τον Κορίνθιο, από τα χέρια του οποίου ανεδείχθησαν μεγάλοι αθλητές και πυγμάχοι. Είπε, λοιπόν, ο Ισοκράτης στο νεαρό αθλητή.
«Θέλεις να σε πάρω κοντά μου; Αν είσαι έτοιμος τα ωραιότερα χρόνια της ζωής σου να γλύφεις τα χείλη σου, όχι με την ηδονή του κρασιού και των ορεκτικών εδεσμάτων, αλλά μόνο την άλμη από τον ιδρώτα σου… Όταν οι άλλοι νέοι θα κάνουν έρωτα και θα γλεντοκοπάνε, όμως εσύ θα γυμνάζεσαι γυρνώντας την πλάτη στο ξενύχτι, την παρέα, τον έρωτα, το γλέντι, προετοιμαζόμενος για ένα σκοπό, για να μπεις ένα απόγευμα του Ιουνίου να αγωνιστείς στη μεγάλη γιορτή της Ολυμπίας…». Δεν τελείωσε εδώ ο Ισοκράτης ο Κορίνθιος. Είπε κι αυτό στο νεαρό αθλητή:
«…Να προετοιμαστείς χρόνια γι΄ αυτή τη μεγάλη μέρα, αλλά να ηττηθείς, είτε διότι βρέθηκες σε κακή μέρα, είτε από ατυχία, είτε διότι έπεσες σε ανώτερο αντίπαλο… Όμως, την άλλη μέρα της ήττας σου, να έρθεις να με βρεις και να με ρωτήσεις: «Δάσκαλε, τι ώρα αύριο έχουμε προπόνηση;»…τότε, μπορείς να έλθεις να αναλάβω τη γύμναση σου…».
Ολοκληρώνοντας, ο Γιάννης Αλεξούλης επεσήμανε με νόημα: «Να μην ξεχνάτε τις λέξεις: αγάπη, στήριξη, κίνητρο, συνθήκες. Αυτός ο τόπος έχει χρυσάφι!».
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την «Ακαδημία Χορών» και την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας.
Ανάμεσα στις παρουσίες της βραδιάς: ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Γ. Παπαευθυμίου, Νικ. Γκουτζουρέλας, Αναστ. Γκατζιούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί αυτοδιοικητικοί, εκ μέρους της Νομαρχιακής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Καριπίδης, φορείς της περιοχής, συγγενείς και φίλοι της αθλήτριας, κ.ά.

Add Comment