Ανακοινώσεις Αντιπεριφέρειας Λάρισας

Θέμα: « Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ο νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Κων. Γκίνης»    (11-11-2011 )

Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου  επισκέφθηκε χθες στο γραφείο της ο νέος διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης με την ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα και η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη τον νέο Διοικητή  και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στα νέα του αυξημένα καθήκοντα.
Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, οι δύο πλευρές βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφού άλλωστε και στο παρελθόν η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της 1ης Στρατιάς υπήρξε άριστη. Αυτή τη συνεργασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρηθεί και να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
Παράλληλα,  κατά τη χθεσινή συνάντηση, η αντιπεριφερειάρχης τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της 1ης Στρατιάς, στη Λάρισα  και τόνισε ότι «ένα τέτοιο ενδεχόμενο  θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό και  κοινωνικό  πλήγμα για την πόλη».

Θέμα: « Άδειες παρέκκλισης για τη χρήση πολλαπλασιαστικού υλικού στη Βιολογική Γεωργία»    (  11-11-2011 )

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας ενημερώνει τους βιοκαλλιεργητές που βρίσκονται σε πλήρως βιολογικό στάδιο και είναι υπόχρεοι για άδεια παρέκκλισης για τη χρήση πολλαπλασιαστικού υλικού – σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 295194/22-04-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 756/Β’/24-04-2009) –  ότι θα πρέπει να καταθέσουν έγκαιρα τις αιτήσεις για άδεια παρέκκλισης, δηλαδή τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία λήξης που ορίζει ο πίνακας για κάθε καλλιέργεια, προκειμένου να καταχωρηθούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Ο πίνακας για κάθε καλλιέργεια με τις χρονικές περιόδους στις οποίες γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των παραγωγών και το έντυπο της αίτησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr).

 

Θέμα: « Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων»      (  11-11-2011)

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου με εορταστικές εκδηλώσεις η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν οι  παρακάτω εκδηλώσεις:
1.Γενικός σημαιοστολισμός από 8 π.μ. μέχρι και της δύσεως του ήλιου της 21ης Νοεμβρίου 2011.
2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου.

ΩΡΑ 07:00 : Εωθινό από τη Μουσική της 1ης Στρατιάς στους κεντρικούς δρόμους της
πόλης.

ΩΡΑ 08:30 :     Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης από εκπροσώπους
Εφεδροπολεμιστικών και Αναπηρικών Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης με συμμετοχή της μπάντας 1ης Στρατιάς και τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος.
Η πομπή θα αναχωρήσει από το χώρο της Περιφέρειας στις 8.15 π.μ. και θα κατευθυνθεί πεζή στον ανωτέρω χώρο έπαρσης της Σημαίας.
Στο χώρο θα έχουν παραταχθεί αντιπροσωπείες των Εφεδροπολεμιστικών και αναπηρικών οργανώσεων και οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Όλα τα ανωτέρω θα ρυθμιστούν με τη φροντίδα του κ. Νικoλάου Γκουγκουλιά, υπάλληλο της Περιφέρειας

ΩΡΑ 10:30 : Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλείου
χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ.
Ιγνάτιου. Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό θα
ακολουθήσει ομιλία  από Αξ/κο ε.α. της Ε.Α.Α.Σ. Λάρισας.

ΩΡΑ 11:00 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από
τις Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα,
συλλόγους καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων
που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

Σιγή ενός λεπτού
Εθνικός Ύμνος

Add Comment