Κέλλας για ψυχική υγεία, ελλείψεις ΓΝΛ, ΕΣΠΑ Υγείας, διοικητές νοσοκομείων κ.α.

201601241642175065-800x600

ΚΕΛΛΑΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ “ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ” ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Επιστολή – κόλαφο της Κομισιόν για την ψυχική υγεία στην χώρα μας”.
Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας, κ. Βασίλης Οικονόμου.
Στην ερώτησή του ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικαλείται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, έχει σταλεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επιστολή, σχετικά με την πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ασθμαίνουσα αποασυλοποίηση των ψυχικών πασχόντων στη χώρα μας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ζητά ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της βουλής, για την ύπαρξη και το περιεχόμενο της επιστολής, καθώς και την κατάθεση του σχετικού εγγράφου, ερωτά τον Υπουργό σχετικά με την απραξία του Υπουργείου για την Ψυχική Υγεία, γεγονός που έχει επιφέρει δυσμενείς συνέπειες, τόσο στη λειτουργία των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, όσο, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και στη ζωή των ίδιων των ψυχικά ασθενών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΓΝΛ

Το θέμα με τα εκτός λειτουργίας αναισθησιολογικά μηχανήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φέρνει στη βουλή, με ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ Χρήστος Κέλλας, ζητώντας άμεσες ενέργειες για την αντικατάστασή τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ, ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσαν από κοινού, οΤομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας και ο πρώην Υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, με θέμα “Τον κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκών πόρων για τον χώρο της Υγείας, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων του Υπουργείου στην υποβολή τεκμηριωμένων και επεξεργασμένων προτάσεων ”.

Με την ερώτησή τους οι δύο πολιτικοί επισημαίνουν την μεγάλη καθυστέρηση παρουσίασης της νέας στρατηγικής για την Υγεία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με αποτέλεσμα, οι διεκδικούμενοι πόροι να είναι σημαντικά λιγότεροι από τους πόρους που διεκδίκησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Η κωλυσιεργία του Υπουργείου Υγείας μάλιστα, – καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην υποβολή τεκμηριωμένων και επεξεργασμένων προτάσεων στις Περιφέρειες – , οδήγησε στην μη έκδοση μέχρι σήμερα κάποιας πρόσκλησης από τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειακών Προγραμμάτων για την χρηματοδότηση νέων έργων στον τομέα της Υγείας.
«Αντιφατικές δηλώσεις και θέσεις, ταλανίζουν και τον χώρο της Υγείας. Εάν δεν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ας παραιτηθούν», σχολίασε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ
ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το θέμα των “παράνομων” καρατομήσεων των Προϊσταμένων σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, φέρνει στη βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό. Ερώτηση που συνυπογράφει και ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, το προηγούμενο διάστημα έγινε δέκτης καταγγελιών από εργαζόμενους Νοσοκομείων όλης της χώρας, που αναφέρουν πως χωρίς να έχουν συσταθεί Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής Προϊσταμένων, οι νέοι Διοικητές, προχωρούν σε καρατομήσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων. Ζητά από τον Υπουργό να πάρει θέση εάν έχει γνώση της κατάστασης, καθώς και για πιθανές κυρώσεις σε όσες Διοικήσεις Νοσοκομείων, έχουν παραβεί το νόμο, που είναι σαφής και ορίζει ότι μόνο μετά τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης μπορούν να αλλάξουν οι προϊστάμενοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΟΠΑΘΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
ΛΑΘΟΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο, κατέθεσαν από κοινού ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας και ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος, με θέμα “Τον αποκλεισμό ασθενών με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση από θεραπείες του ΕΟΠΥΥ”.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, κατέθεσε με συναδέλφους του, – με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Ανάπτυξης, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, – ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου”.
Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ερώτησή τους επισημαίνουν “τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των Υπουργικών αποφάσεων για την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου”, υποστηρίζοντας συγχρόνως πως, “πρόκειται για νόμο, γραφειοκρατικό που θα δυσχεράνει την απορρόφηση κονδυλίων”.

“ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ” Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ν. Ημαθίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Το ζήτημα παραγραφής, αδυναμίας ελέγχων και απώλειας δημοσίων εσόδων, για 36000 υποθέσεις, που μεταφέρθηκαν από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ”.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ερώτησή τους επισημαίνουν την “ευθύνη της Κυβέρνησης η οποία προχώρησε στη διάλυση του ΣΔΟΕ, χωρίς να έχει προηγουμένως συγκροτήσει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, που θα συνέχιζε τον έλεγχο συγκεκριμένων υποθέσεων”.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, κκ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατέθεσε με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Εργασίας, κ. Βασίλη Οικονόμου -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς”.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ερώτησή τους επισημαίνουν πως «ένα στα τέσσερα παιδιά, φέτος αποκλείστηκε από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εξαιτίας της επιλογής της Κυβέρνησης να δεσμεύσει στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, μικρότερο ποσό από το αναγκαίο, δυσκολεύοντας αφάνταστα την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών, χαμηλών κυρίως εισοδημάτων» και ζητούν «την άμεση εξασφάλιση του κονδυλίου που απαιτείται ώστε να ενταχθούν πλήρως και τα υπόλοιπα παιδιά στις βρεφονηπιακές δομές».

ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Παράταση θητείας όλων των επικουρικών ιατρών ως το τέλος του 2017”. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας, κ. Βασίλης Οικονόμου.

Add Comment