Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των μελών του Δικτύου ΜΚΟ

Η Θεσσαλία δικαιούται αλλά  και διεκδικεί ένα καλύτερο Μέλλον
Ολοκληρώθηκαν  οι συναντήσεις εργασίας των μελών του Δικτύου των Εθελοντικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) Θεσσαλίας

Με εξαιρετική επιτυχία και ουσιαστικό περιεχόμενο ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις εργασίας , που έγιναν με πρωτοβουλία του  11μελούς ΔΣ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας ,με όλα τα ιδρυτικά  Μέλη του  ,που βρίσκονται σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας .
Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 1/11 στη Λάρισα ,στις 3/11 στα Τρίκαλα-Καρδίτσα και στις 4/11 στο Βόλο  και υπήρξε θετικότατη ανταπόκριση από τους δεκάδες Συλλόγους-Μέλη του Δικτύου ,που εκπροσωπούν τις  ιδιαίτερα δραστήριες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας και  συμμετέχουν στο Δίκτυο , ως Ιδρυτικά Μέλη .


Το ΔΣ του Δικτύου ενημέρωσε αναλυτικά  τα Μέλη του πάνω στις μεγάλες παρεμβάσεις που έκανε από τον Φεβρ. ’11 μέχρι και σήμερα, στις εξελίξεις στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων ,που είναι ραγδαίες σε ότι αφορά τις Νομοθεσίες ,αλλά και τα δικαιώματα και τους πόρους που αφορούν την Κοινωνία των Πολιτών και προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο(ΕΚΤ) .
Επίσης,με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε τις ιδέες  και τις προτάσεις  των Μελών του ,σε ότι αφορά τη δράση και τις παρεμβάσεις του Δικτύου και   συμφωνήθηκε η διοργάνωση δράσεων  που να αναδεικνύουν την τεράστια ιστορία ,τον πολιτισμό ,το ονειρικό  περιβάλλον της Θεσσαλίας ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα ,έτσι ώστε αυτά να λειτουργήσουν και ως αναπτυξιακός μοχλός για την περιοχή και να μετατρέψουν τη Θεσσαλία σε αγαπημένο τόπο προορισμού και ακόμα, στην υλοποίηση δράσεων  Κοινωνικής Οικονομίας ,αφού αυτή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον 3ο Πυλώνα της Οικονομίας ,με τη δραστηριοποίηση  των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Συμπράξεων.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Η ίδρυση του Δικτύου των Εθελοντικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) Θεσσαλίας , αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας ,που μέσα από υποδειγματικές δημοκρατικές διαδικασίες ,σύστησαν την Ομοσπονδία τους (Δίκτυο) ,εξέλεξαν το πρώτο στην ιστορία 11μελές ΔΣ (2/2/2011 –Λάρισα)  και παραδίδουν στους Θεσσαλούς πολίτες ,ένα σύγχρονο ,ανοικτό σε όλους ,δυναμικό και υψηλών προδιαγραφών θεσμικό φορέα ,του οποίου οι βασικοί Πυλώνες δράσης του είναι το Περιβάλλον ,ο Πολιτισμός,η Κοινωνική Αλληλεγγύη,η Κοινωνική Οικονομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Η  συνένωση αλλά κυρίως ο συντονισμός των δράσεων των εκατοντάδων Συλλόγων,ΑΜΚΕ,ομάδων πολιτών,φορέων κ.ά. σε επίπεδο Θεσσαλίας ,που είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δικτύου ,προσδίδει στο Δίκτυο Θεσσαλίας μια τεράστια δυναμική προσφοράς για όλη τη Θεσσαλία ,η οποία δικαιούται ,αλλά και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον ,μέσα από διαδικασίες διαφάνειας ,σκληρής δουλειάς και σύγχρονων πολιτικών .

Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο ,από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει, ,τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,στη διοργάνωση μεγάλων δράσεων που να αναδεικνύουν τη δυναμική της Θεσσαλίας σε ότι αφορά την ιστορία ,τον πολιτισμό,το περιβάλλον ,τα τοπικά προϊόντα ,τα μνημεία κ.ά. ενώ έχει ζητήσει εγγράφως  την παραχώρηση γραφείων και υλικοτεχνικής υποδομής ,έτσι ώστε η Κοινωνία των Πολιτών να έχει όλες εκείνες τις δυνατότητες  λειτουργίας ενός ανεξάρτητου και σύγχρονου Εθελοντικού Φορέα , ο οποίος από τη φύση του θα λειτουργεί  ανεξάρτητα ,ακηδεμόνευτα και θα παράγει καλές ιδέες και πρακτικές ,σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλία.
Αναμένεται με ενδιαφέρον  ,εδώ και καιρό ,η  απάντηση, δεδομένου ότι  η στήριξη ενός τέτοιου ,ιδιαίτερα σημαντικού και πρωτοποριακού Φορέα ,αποτελεί δείγμα πολιτισμού και δημοκρατικής ευαισθησίας ,όπως συνέβη ήδη και σε άλλες Περιφέρειας της χώρας.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Σημειώνεται  ,επίσης, ότι συνεχίζονται οι εγγραφές  Συλλόγων και Φορέων ,που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Δίκτυο , επικοινωνώντας με το Δίκτυο μέσω Internet                          ( info@mkothessalias.gr) ,αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη (πληροφόρηση,προγράμματα, καλές πρακτικές ,υποστήριξη κ.ά)
Πληροφορίες:Κων. Σκριάπας  ,6974-881944 –Πρόεδρος Δικτύου  ( skriapask@gmail.com ) και  Κων/να  Σδραβοπούλου  – Γ.Γ.  -ΤΗΛΕΦ. 6973-018886 (consdra@hol.gr) .

Add Comment