Ερωτήσεις – παρεμβάσεις Κέλλα (ΝΔ) για βοσκοτόπους, δημόσια υγεία, επιδόματα – συντάξεις

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ: ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ.Χρήστος Κέλλας, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για Δήμαρχο να οδηγεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
 «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ‘’προσφέρει’’ πρωτόγνωρες εικόνες και εμπειρίες στην Δημόσια Υγεία.
Στους τελευταίους 19 μήνες, οι πολίτες είδαν τμήματα νοσοκομείων να κλείνουν λόγω ελλείψεως προσωπικού και αγροτικά αυτοκίνητα  να μεταφέρουν ασθενείς.
 Σήμερα, μαθαίνουν ότι και Δήμαρχος εκτελούσε χρέη οδηγού ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Πράγματι, η Κυβέρνηση – με το νόμο 4368/2016 που ψήφισε τον Μάρτιο – προέβλεψε πως, σε περίπτωση έλλειψης προσωπικού, υπάλληλοι των Δήμων και της  Πυροσβεστικής μπορούν να εκτελούν χρέη οδηγού ασθενοφόρου.
 Εκείνο που δεν προέβλεψε είναι να κάνουν το ίδιο οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι.
 Η θλιβερή πραγματικότητα ξεπέρασε και τη φαντασία τους.
 Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι κωμική, εάν δεν ήταν τόσο τραγική».

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Κασαπίδη -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τα σοβαρά προβλήματα στην κατανομή των βοσκοτόπων με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης”.
«Πως είναι δυνατόν για 100 πρόβατα στη Κρήτη να αποδίδεται βοσκότοπος 90 στρεμμάτων και για τα ίδια ζώα στη Κεντρική Μακεδονία να αποδίδεται βοσκότοπος 36 στρεμμάτων; Αντί για να λύσετε, δημιουργήσατε επιπλέον προβλήματα. Χιλιάδες κτηνοτρόφοι θα λαμβάνουν άνισες και κουτσουρεμένες αποζημιώσεις και ενισχύσεις, από δική σας υπαιτιότητα. Επιτέλους σταματήστε τους πειραματισμούς στον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Άμυνας και Υγείας, κκ. Γιάννη Μουζάλα, Πάνο Καμμένο και Ανδρέα Ξανθό, αντίστοιχα, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για παύση της λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων”. Την ερώτηση συνυπογράφουν, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας, κ. Βασίλης Οικονόμου.
«Η έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε η Κυβέρνηση το σοβαρότατο πρόβλημα των προσφύγων. Ο “αριστερός” σχεδιασμός τους, ξεκίνησε και τέλειωσε στο “στίβαγμα” χιλιάδων ανθρώπων σε ακατάλληλες δομές φιλοξενίας, που τώρα εξελίσσονται σε Δημόσιο κίνδυνο. Χρειάζονται δραστικά μέτρα, προτού ζήσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η Δημόσια Υγεία είναι υπεράνω όλων», ήταν οι δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ;

Ερώτηση προς του Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, κκ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθού, αντίστοιχα, κατέθεσε με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτριο Κυριαζίδη – , ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τον εμβολιασμό προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος”.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν να πληροφορηθούν εάν όντως έχουν καταγραφεί περιστατικά μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, που εργάζονται ή απασχολούνται στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Ζητούν ακόμα να ενημερωθούν εάν έχουν εκδοθεί οδηγίες από την ελληνική πολιτεία προς τους προαναφερθέντες λειτουργούς του Δημοσίου, αναφορικά με την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών καθώς και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν σχετικά, τα συναρμόδια Υπουργεία.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ “ΚΡΥΦΩΝ” ΜΕΙΩΣΕΩΝ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο, αντίστοιχα, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την επιβολή τέλους χαρτοσήμου στα οικογενειακά επιδόματα”, μετά και από ενημέρωση που είχε από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας. Την ερώτηση συνυπογράφουν, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας, κ. Βασίλης Οικονόμου.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να παίρνει μέτρα – λαιμητόμους, για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Το τέλος χαρτοσήμου 3,6% που επιβλήθηκε στα οικογενειακά επιδόματα, είναι το αποκορύφωμα της κοροϊδίας, απέναντι σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, που για πρώτη φορά είδαν το επίδομα αυτό να υπόκειται σε κρατήσεις, παρά την προστασία που προβλέπει ο νόμος! Η “Αριστερά” σε όλο της το μεγαλείο, αδιαφορεί τόσο για το νόμιμο, όσο και για το ηθικό του θέματος!», σχολίασε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΚ Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ-ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, κ . Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Εργασίας Κ. Βασίλη Οικονόμου -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την μετάθεση ημερομηνίας πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, με την οποία χάνεται μια σύνταξη για το 2016 και μεταθέτει το έλλειμμα στο 2017”.

«Μετά τις κρυφές μειώσεις σε πολυτεκνικά επιδόματα, την σφαγή των χαμηλοσυνταξιούχων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, έρχονται τώρα οι Κυβερνώντες και με λογιστικά “τρικ”, καταβάλλουν μια σύνταξη λιγότερη, στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να μην εμφανίσουν έλλειμμα στο ταμείο για το 2016, μεταθέτοντας το, για το 2017. Όσα ελλείμματα και αν προσπαθούν να κρύψουν, το δικό τους έλλειμμα, ικανότητας, αξιοπιστίας και αλήθειας δεν κρύβεται με τίποτα. Ο λογαριασμός δεν θα αργήσει να έρθει», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΒΓΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΑΘΡΟΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΒΓΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ. Γιώργο Σταθάκη και Ευάγγελο Αποστόλου αντίστοιχα, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Αγροτικών Θεμάτων, κ. Γιώργο Κασαπίδη, – ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα το “Σοβαρό πλήγμα στον κλάδο των αυγοπαραγωγών εξαιτίας των ανύπαρκτων ελέγχων στην αγορά για τις ελληνοποιήσεις αυγών τρίτων χωρών”.

Add Comment