Στον Πάρνωνα της Λακωνίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος

ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝ (4)

Στη Λακωνία μετέβη ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και χοροστάτησε στις πανηγυρικές ιερές Ακολουθίες της ιστορικής Ι. Μονής Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα.
Την παραμονή της εορτής, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε ο αρχιερατικός Εσπερινός, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
Μετά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων και την Αρτοκλασία, που έγινε στο προαύλιο του μοναστηριού, ο «οικοδεσπότης» οικείος μητροπολίτης κ. Ευστάθιος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, μιλώντας για τον μητροπολίτη Ελασσώνος στάθηκε στη βαθιά πίστη του στον Θεό, τη θυσιαστική αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την εργατικότητα και το ήθος του.
Με τη σειρά του, ο κ. Χαρίτων στο Θείο Κήρυγμα, με αφορμή την ιατρική ιδιότητα των Αγίων Αναργύρων, αναφέρθηκε στη σχέση πίστης και επιστήμης στη σύγχρονη κοινωνία, ευχόμενος στον κόσμο να έχει ψυχική και σωματική υγεία.
[wpg_thumb]
Ανήμερα της εορτής των Αγίων, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της ιστορικής Ι. Μονής Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα.

Add Comment