Η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας σε Διεθνές Φεστιβάλ στο Μαυροβούνιο

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 12 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ 2 [800x600]

Αναχώρησε αργά το βράδυ της Κυριακής για την πόλη Danilovgrad του Μαυροβουνίου η αποστολή του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, προκειμένου να πάρει μέρος σε Διεθνές Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκεί, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά «χρώματα».
Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου έως το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουλίου, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της πόλης Danilovgrad(βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, την Ποντγκόριτσα), που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Danilovgrad και ο Δήμος της πόλης.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο Μαυροβούνιο(ξεκινούν την Τρίτη), οι χορευτές και οι χορεύτριες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας θα παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας και από την Μακεδονία.
Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει εκτός από παρελάσεις και χορευτικές παραστάσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ, και μια σύντομη παρουσίαση στην Εθνική Τηλεόραση του Μαυροβουνίου, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και ξεναγήσεις στην περιοχή, στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, καθώς και σε δύο ιστορικές πόλεις αυτής της μικρής χώρας, την πόλη Getinje και την πόλη Kotor.
Παρά τις δύσκολες ημέρες και τις άσχημες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, ο δραστήριος Ελασσονίτικος σύλλογος…αποφάσισε και «τόλμησε» να ταξιδέψει και εφέτος στο εξωτερικό(όπως συνηθίζει κάθε χρόνο) και να δείξει τον πλούτο του πολιτισμού και της παράδοσης μας σε ένα διεθνές φεστιβάλ, ιδίως αυτή την περίοδο, που η χώρα μας…απειλείται από γνωστούς και άγνωστους «φίλους» και εχθρούς.
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην πόλη Danilovgrad του Μαυροβουνίου, εκτός από το συγκρότημα της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Κροατία, την Σερβία, την Σλοβακία, την Βοσνία και Ερζεγοβίνη και βέβαια από την «οικοδέσποινα» χώρα, το Μαυροβούνιο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του χορευτικού επιβαρύνονται τα ίδια τα έξοδα της αποστολής στο Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, την Τρίτη(σήμερα) πραγματοποιείται εναρκτήρια παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων, πανηγυρική τελετή έναρξης του φεστιβάλ και η πρώτη εμφάνιση του Ελασσονίτικου συγκροτήματος.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η επιστροφή στην Ελασσόνα από το Μαυροβούνιο προγραμματίζεται για τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες του ερχόμενου Σαββάτου.

Add Comment