Αντιδράσεις στην Ελασσόνα για τη συγχώνευση Υποθηκοφυλακείων

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αναμενόμενες και έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των φορέων και του κόσμου της περιοχής από τη διαφαινόμενη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Ελασσόνας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου που έδωσε προς δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το Υποθηκοφυλακείο της Ελασσόνας, που εξυπηρετεί την περιοχή, με δεκάδες χωριά, πολλά από αυτά απομακρυσμένα, βρίσκεται στην πλατεία Ειρήνης(γνωστή ως «Σιταροπάζαρο»), με μία υποθηκοφύλακα και μία υπάλληλο.
[wpg_thumb]
Για σοβαρό πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες και για άμεση αντίδραση του Δήμου Ελασσόνας κάνει λόγο ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο οποίος επεσήμανε, χθες το μεσημέρι στην «Ε»:
«Αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες και βέβαια για την κοινωνία του Δήμου Ελασσόνας αυτή η εξέλιξη, που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είμαστε αντίθετοι στην ενοποίηση των Υποθηκοφυλακείων και στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Ελασσόνας. Το θεωρώ απαράδεκτο ακόμη και σαν σκέψη. Έχει να κάνει με την επιπλέον ταλαιπωρία του πολίτη στην περιοχή μας, που όπως είναι γνωστό είναι ορεινή, με δυσκολία στις μετακινήσεις. Θα είναι ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα για την τοπική αγορά.
Στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, στις 6 Ιουλίου, στην Αθήνα, θα θέσω το θέμα στα ανώτατα όργανα, προκειμένου η αντίδραση να είναι καθολική, για να σταματήσει η ταλαιπωρία που ήδη υφίστανται οι πολίτες, αλλά και ο νομικός κόσμος της περιοχής.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιδιώξω συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για το σοβαρό θέμα. Θα παλέψουμε για να μην περάσει η πρόταση για τη συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων.
Δοθείσης ευκαιρίας, θυμίζω πως στη σκέψη μας και οι προσπάθειες της Δημοτικής αρχής είναι οι υπηρεσίες που έφυγαν από την επαρχία μας να επανέλθουν με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό προσωπικού για την εξυπηρέτηση του κόσμου».

Add Comment