Παγκόσμια διάκριση για Ελασσονίτη μαθητή – αθλητή!

5ος Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΥΡΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΠΟΥΡΙΚΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ [800x600]

Μεγάλη διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας για τον Ελασσονίτη αθλητή – μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας Μανώλη Χρήστου Πούρικα, στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου, στη Γυμνασιάδα, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τραπεζούντα της Τουρκίας. Ο «αέρινος» αθλητής, κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα των 2.000 μέτρων στήπλ, με επίδοση 6΄ και 17΄΄ !
Να σημειωθεί ότι ο πολλά υποσχόμενος αθλητής – μαθητής, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη έχει στο ενεργητικό του σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις Πανελλήνιας εμβέλειας και όχι μόνο και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Ελληνικού αθλητισμού, βάζοντας από τώρα – και γιατί όχι – τη δική του «υποψηφιότητα» για μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δεν περνά απαρατήρητο ότι την 5η θέση του Μανώλη Πούρικα στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες της Τραπεζούντας…συνόδευσε η 1η θέση που πήρε ο δίδυμος αδελφός του Βαλεντίνος Πούρικας στον 5ο «Δόλιχο Δρόμο»(έγινε την περασμένη Κυριακή στη Δολίχη Ελασσόνας), αθλητής – μαθητής που βαδίζει στα «χνάρια» του αδελφού του!
Τα δύο αδέλφια Μανώλης και Βαλεντίνος Χρ. Πούρικας, που πέρα από εξαιρετικοί αθλητές είναι και πολύ καλοί μαθητές και χαρακτήρες, έχουν προπονητή τους τον Ελασσονίτη γυμναστή – δρομέα μεγάλων αποστάσεων Θοδωρή Δαβιώτη(στη φωτο με τον Μανώλη Πούρικα, στην Τραπεζούντα).
ΦΩΤΟ - ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΥΡΙΚΑ [800x600]
Χαρακτηριστική η λιτή δήλωση του προπονητή Θ. Δαβιώτη, σε συνδυασμό με τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα στη γειτονική χώρα:
«5η θέση για τον Έλληνα αθλητή μας! Μετά από ένα δύσκολο και περίεργο βράδυ στην Τουρκία, με πολλές εκπλήξεις, ο Μανώλης όπως και όλα τα παιδιά της αποστολής δώσανε τον δικό τους δύσκολο αγώνα! Συγχαρητήρια και καλή επιστροφή σε όλους!!».
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι στην Παγκόσμια διοργάνωση της Τραπεζούντας, με κεντρικό σύνθημα της «η Εκπαίδευση μέσω του Αθλητισμού», συμμετείχαν περίπου 2.000 αθλητές – αθλήτριες από 30 χώρες και η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 70 αθλητές και αθλήτριες και 22 συνοδούς, με συμμετοχές στα αθλήματα του στίβου, της ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής και της κολύμβησης.

Add Comment